• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Morbidelli: Ήμουν κοντά στο 100%
Όμως το 100% δεν είναι αρκετό
Νέα 11/03/2022 - 15:37

Πολλά έχουν αλλάξει για τον Franco Morbidelli από τον περσινό δεύτερο αγώνα MotoGP του Qatar. Mια νέα (εργοστασιακή) ομάδα, νέα μοτοσυκλέτα, για να μην αναφέρουμε τους χειρουργικά επισκευασμένους συνδέσμους στο αριστερό του γόνατο.

Αλλά, αντικατοπτρίζοντας την κατάσταση του ομόσταυλού του, Fabio Quartararo, ο χρόνος αγώνα του ήταν σχεδόν ίδιος με το 2021.

Ο Ιταλός τερμάτισε τους 22 γύρους της περασμένης Κυριακής με χρόνο 0,126 δευτερόλεπτα πιο αργό από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Το πρόβλημα ήταν ότι ο χρόνος που κέρδισε φέτος τον αγώνα, αυτός του Enea Bastianini, ήταν πάνω από 10 δευτερόλεπτα ταχύτερος.

Αυτό σήμαινε ότι παρόλο που ο Morbidelli βρισκόταν κατά μία θέση καλύτερη από ό,τι πέρυσι, στην ενδέκατη θέση, έπεσε από +5,8 σε +16,7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρώτο.

Αφού βυθίστηκε από τη δωδέκατη στη 17η θέση στα αρχικά στάδια, ο Morbidelli ανέκτησε την ενδέκατη θέση στον 12ο γύρο, βοηθούμενος από τις πτώσεις αναβατών μπροστά του, όπου και παρέμεινε.

Όπως και οι άλλοι αναβάτες της Yamaha με εργοστασιακές μοτοσυκλέτες {Quartararo (9ος) και Andrea Dovizioso (14ος)}, ο Morbidelli δυσκολεύτηκε από προβλήματα υψηλής πίεσης ελαστικών, πέρα ​​από τη γνωστή χαμηλή τελική ταχύτητα της M1.

"Και οι δύο αναβάτες αντιμετώπισαν ασυνήθιστα υψηλή πίεση ελαστικών σχεδόν αμέσως από την αρχή του αγώνα. Αυτό τους απαγόρευσε να βρίσκονται στην επίθεση όπως θα έκαναν συνήθως. Θα διερευνήσουμε γιατί συνέβη αυτό», δήλωσε ο διευθυντής της ομάδας Massimo Meregalli.

"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας", ανέφερε ο Morbidelli. " Δυσκολευτήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο όσον αφορά το κράτημα στο πίσω μέρος. Αυτό μας εμπόδισε να έχουμε μια υπέροχη εμφάνιση".

"Στον αγώνα είχα μια πολύ κακή εκκίνηση. Δεν ήμουν αρκετά έξυπνος ώστε να κάνω τις σωστές κινήσεις στους πρώτους γύρους και έχασα πολύ χρόνο. Και μετά όταν ανέβασα το ρυθμό μου, δεν ήμουν τόσο κακός".

"Ήμουν κοντά στο μάξιμουμ, ένιωθα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι το μάξιμουμ δεν ήταν αρκετό για να είμαστε στην κορυφή αυτό το Σαββατοκύριακο".

"Αλλά είναι μόνο ο πρώτος αγώνας. Γνωρίζουμε ότι το Qatar είναι μια συγκεκριμένη πίστα και ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο, οπότε προχωράμε μπροστά. Έχουμε κατά νου τα προβλήματα που έχουμε και θα εργαστούμε για αυτά σίγουρα".

"Αλλά πηγαίνουμε στη Mandalika με την ίδια ενέργεια όπως πάντα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή δουλειά εκεί και μετά θα δούμε πού βρισκόμαστε".

Ο Morbidelli έκανε τον ταχύτερο γύρο της Yamaha του αγώνα, ένα κλάσμα πιο γρήγορος από τον Quartararo, αλλά ήταν μόλις ο δωδέκατος καλύτερος συνολικά.

Η μέγιστη ταχύτητα του #21 (349,5 χλμ./ώρα) ήταν επίσης η καλύτερη της Yamaha, αλλά και πάλι τον έβαλε στην 20η θέση από τις 24.

Η ταχύτερη ταχύτητα αγώνα ήταν 357,6 χλμ/ώρα από τη Suzuki του Joan Mir, 8,1 χλμ/ώρα ταχύτερος από τον Franco Morbidelli.

Επόμενο άρθρο »

Επιτυχημένο το ντεμπούτο της CFMoto στο Qatar

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Ήμουν συντηρητικός στο Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα