• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Είναι η πρώτη φορά που είχα τα όπλα για να πολεμήσω
Νέα 11/03/2022 - 18:52

Η Aprilia έδειξε καλή φόρμα καθόλη τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών με τη νέα της RS-GP, με αρκετούς αναβάτες – συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Fabio Quartararo – να επαινούν την απόδοση της μοτοσυκλέτας του ιταλικού εργοστασίου. 

Και σε όλο το Σαββατοκύριακο του Qatar, ο  Aleix Espargaro ήταν δυνατός, πήρε την πέμπτη θέση στις κατατακτήριες και ενεπλάκη στη μάχη του βάθρου.

Αν και τελικά βρέθηκε μόλις εννέα δέκατα μακριά από το βάθρο παίρνοντας την τέταρτη θέση στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, ο Espargaro πιστεύει ότι θα είναι πλέον σε θέση να αγωνιστεί για τις πρώτες θέσεις το 2022 – αν και παραδέχεται ότι «κάθε Σαββατοκύριακο θα είναι μια εξέταση» για την Aprilia.

"Ξέρω ότι θα είναι μια εξέταση κάθε Σαββατοκύριακο για την Aprilia γιατί πρέπει να επιβεβαιώσουμε ξανά το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς μας", είπε. "Αλλά το κάναμε στο τεστ στη Μαλαισία, στο τεστ στην Ινδονησία, εδώ στο Qatar νομίζω ότι κάναμε ένα δυνατό Σαββατοκύριακο".

"Ήμουν μόνος με τη μοτοσυκλέτα στις κατατακτήριες και βρέθηκα μόλις 0,2 δευτερόλεπτα μακριά από την pole position και όσον αφορά τον αγώνα νομίζω ότι έκανα έναν από τους πιο δυνατούς".

"Δυστυχώς, η αρχή δεν ήταν τόσο καλή, οπότε έχασα χρόνο και δεν μπόρεσα να τερματίσω – δεν λέω στην πρώτη θέση, αλλά δεύτερος ή τρίτος. Αλλά οι αγώνες είναι έτσι. Πραγματικά το διασκέδασα πολύ".

"Είναι ευχαρίστηση να μπορείς να μάχεσαι με τους καλύτερους αναβάτες και να έχεις τα όπλα για να πολεμήσεις. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που νιώθω ότι τα είχα, οπότε θα είναι μια καλή σεζόν".


Ο Espargaro πρόσθεσε ότι «δεν είναι πραγματικά απογοητευμένος» που έφτασε τόσο κοντά στο τρίτο βάθρο της καριέρας του στα MotoGP, ενώ σημείωσε ότι ήταν η «πρώτη φορά στη ζωή μου» που είχε αυτή την αίσθηση στον αγώνα. 

"Δεν είμαι πραγματικά απογοητευμένος", είπε. "Ναι, ήθελα το βάθρο. Αλλά το θέμα είναι ότι η αίσθηση που ένιωσα στον αγώνα, είναι  πρώτη φορά στη ζωή μου που την ένιωθα".

"Ένιωθα ότι ήμουν ο πιο δυνατός από πλευράς ρυθμού, αλλά ίσως ήμουν πολύ συντηρητικός με τους γύρους που έκανα πίσω από τον Marc και τον Mir".

"Ποτέ δεν περίμενα ότι οι πρώτοι θα κατέβαζαν τόσο το ρυθμό , έτσι έχασα σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο με τον Joan και σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο με τον Marc".

"Αλλά ούτως ή άλλως, μπορούσα να κάνω αυτόν τον γρήγορο γύρο και να προλάβω το γκρουπ των πρωτοπόρων, αλλά άργησα πολύ και μου έλειπε ένας γύρος για να προλάβω τον αδερφό μου".

"Οι αγώνες είναι τέτοιοι, είναι αρκετά καλός για τον πρώτο αγώνα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο ρυθμός που είχαμε. Έκανα πολλούς γύρους στο 1:54, κάτι που ήταν εκπληκτικό".

"Είδαμε ότι το επίπεδο ήταν εκπληκτικό, ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος και είμαι πολύ χαρούμενος που λέω ότι ήμασταν από τους πιο δυνατούς εκεί".

Επόμενο άρθρο »

"Tώρα η μοτοσυκλέτα στρίβει"

« Προηγούμενο άρθρο

Επιτυχημένο το ντεμπούτο της CFMoto στο Qatar

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα