• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Oliveira: Είμαι ενθουσιασμένος
Αφιερώνω την νίκη στην κόρη μου
Νέα 20/03/2022 - 13:52

Τα MotoGP έφτασαν στη Mandalika και ο Miguel Oliveira ήταν ο πρώτος αναβάτης που έγραψε το όνομά του στην τιμητική λίστα των νικητών της πίστας της Ινδονησίας. Ο Πορτογάλος αναβάτης, ο οποίος χάρισε στην KTM την πρώτη της νίκη για τη σεζόν μετά τη δεύτερη θέση του Brad Binder στο Lusail, είναι ένα είδος ειδικού στις υγρές καιρικές συνθήκες.

Ο Oliveira λοιπόν αποδείχθηκε άψογος σε κάθε άλλο παρά απλές συνθήκες, ως αποτέλεσμα της βίαιης νεροποντής που έπληξε την πίστα πριν την έναρξη του αγώνα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το αποτέλεσμα,", δήλωσε ο Oliveira. "Ένας αγώνας στο βρεγμένο είναι πάντα δύσκολος στη διαχείρηση. Αρχικά δεν ξέραμε καν αν θα αγωνιστούμε σήμερα ή αύριο, καθώς σκεφτόμασταν να αναβάλουμε τον αγώνα, αλλά, εν τέλει, είμαι ενθουσιασμένος. Σε κάποιους τομείς ένιωθα ανταγωνιστικός, ενώ άλλους έπρεπε να τους διαχειριστώ, να αποφύγω τους κινδύνους. Ήξερα ότι ερχόταν ο Fabio, στην πραγματικότητα στους τελευταίους τρεις γύρους προσπαθούσα να μην πέσω και στο τέλος κατάφερα να κερδίσω".

Στη συνέχεια, ο Miguel αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο πόσο περίπλοκος ήταν ο αγώνας.

"Σήμερα αρκούσε ένα μικρό λάθος για να πέσεις, στην πραγματικότητα ήταν μια πολύ περίεργη μέρα, γιατί η κατάσταση κινδύνευε να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ήταν δύσκολο να καταλάβεις τα σημεία φρεναρίσματος και να αποφύγεις τα σημεία με το νερό. Στους πρώτους γύρους προσπάθησα να ακολουθήσω τον Miller και να καταλάβω όσο το δυνατόν περισσότερο πώς να συνεχίσω. Μετά, αφού τον πέρασα, άρχισα να ψάχνω τον ρυθμό μου, βρίσκοντας αυτοπεποίθηση. Όσο για τον Quartararo, αν είχαν γίνει 7 ακόμα γύροι, δεν ξέρω πώς θα είχε τελειώσει. Στο τέλος σκέφτηκα μόνο πώς να διαχειριστώ τον αγώνα, επίσης επειδή υπήρχαν αρκετά πολύ δόλια τμήματα. H πρώτη στροφή για παράδειγμα, όπου ο Pecco κινδύνευσε να καταλήξει στο έδαφος".

"Η μοτοσυκλέτα δεν διαφέρει από την έκδοση του 2021. Δουλέψαμε πολύ στα ηλεκτρονικά και στα αεροδυναμικά φτερά, καθώς και στις αναρτήσεις. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες επιτρέπουν στην RC16 να είναι πιο ανταγωνιστική και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το πακέτο. Είμαστε όμως στην αρχή και ο δρόμος είναι μακρύς καθώς απομένουν ακόμα 19 αγώνες. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις συνθήκες.Στο Qatar πήραμε ένα υπέροχο βάθρο με τον Brad και τώρα πάμε στην Αργεντινή".

Τέλος, μια ξεχωριστή αφιέρωση.

" H νίκη αυτή είναι για την κόρη μου, της υποσχέθηκα ότι θα της έφερνα ένα τρόπαιο πίσω από την Ινδονησία".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Μου πήρε χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος

« Προηγούμενο άρθρο

Κόντρα Miller και Quartararo μετά τον αγώνα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα