• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Μου πήρε χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος
Στο βρεγμένο
Νέα 20/03/2022 - 14:59

Σήμερα στη Mandalika, οι εκπλήξεις διαδέχονταν η μία την άλλη με εκπληκτικό ρυθμό. Άλλες ήταν κακές (όπως ο Marquez που δεν πήρε μέρος), άλλες ήταν καλές, όπως το να δούμε τον Quartararo τελικά ανταγωνιστικό στο βρεγμένο.
 "Δεν έχω λόγια, περίμενα έναν στεγνό αγώνα στον οποίο ήξερα ότι είχα τον ρυθμό να κερδίσω και μετά άρχισε να βρέχει…", συνήθως η χειρότερη κατάσταση για τον Γάλλο Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021. Αλλά σήμερα ο Quartararo φαινόταν να καβαλάει σαν να μην υπήρχε νερό.

"Μου πήρε χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι μπορούσα να πάω τόσο γρήγορα στο βρεγμένο", είπε ο Fabio μετά την παραλαβή του τροπαίου για τη δεύτερη θέση. "Όταν κάνεις γύρους 10 δευτερόλεπτα ιο αργούς από ότι στο στεγνό, είσαι ήδη γρήγορος, αλλά σήμερα ήμουν λιγότερο από 8 δευτερόλεπτα πιο αργός. Αυτό είχε συμβεί μόνο στο Sachsenring όταν ασφαλτόστρωσαν εκ νέου την επιφάνεια της πίστας. Δεν περίμενα να ακουμπήσω κάτω τον αγκώνα μου στο βρεγμένο, κατάλαβα πολλά πράγματα σε αυτόν τον αγώνα που ελπίζω να τα χρησιμοποιήσω καλά και σε άλλες πίστες".

Ποιος ήταν ο λόγος αυτής της αλλαγής;

"Στο τέλος, όλα είναι θέμα πρόσφυσης στο πίσω μέρος, όταν είναι εκεί η M1 είναι μια χαρά. Η μοτοσυκλέτα είχε 99% την ίδια ρύθμιση με πέρυσι, αλλά σήμερα ήταν ωραίο να οδηγείς γιατί είχε πρόσφυση.  Αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά. Για να βελτιωθούμε πρέπει να βρούμε περισσότερο κράτημα στο πίσω μέρος, να καταλάβουμε πώς να το κάνουμε".

"Είδα ότι ήμουν στην πέμπτη θέση και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τα πάω λίγο καλύτερα από αυτό το αποτέλεσμα. Τα έδωσα όλα, ο Zarco και ο Miller πάλευαν μεταξύ τους και είχε έρθει η ώρα να πιέσουν. Έκανα μερικές ωραίες επιθετικές προσπεράσεις, κάτι που μου έλειπε".
"Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και θα προσπαθήσω να είμαι πάντα στο βάθρο, αλλά ξέρω ότι θα είναι δύσκολο".

Αυτό που τον ανησυχεί πάνω από όλα είναι ο επόμενος αγώνας, στο Termas de Rio Hondo σε δύο εβδομάδες.

"Ο αγώνας στην Αργεντινή θα είναι ο πιο δύσκολος της χρονιάς για μένα. Ξέρουμε ότι έχουμε κάνει κάποιες επιλογές στη μοτοσυκλέτα που θα κάνουν το πρώτο μέρος της σεζόν περίπλοκο, αλλά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και νομίζω ότι οι σημερινοί βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί πάνω απ' όλα γιατί με αυτές τις συνθήκες δεν ένιωσα ποτέ τόσο καλά στο βρεγμένο".

Επόμενο άρθρο »

Alberto Puig: Ήταν η σωστή απόφαση

« Προηγούμενο άρθρο

Oliveira: Είμαι ενθουσιασμένος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα