• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Alberto Puig: Ήταν η σωστή απόφαση
Να μην αφήσουμε τον Marquez να αγωνιστεί
Νέα 20/03/2022 - 12:49

Όπως και οι υπόλοιποι αναβάτες της Honda, μετά από μια δυνατή δοκιμή πριν την σεζόν στη νέα πίστα Mandalika τον Φεβρουάριο, ο Marquez δυσκολεύτηκε με τον τροποποιημένο σκελετό του πίσω ελαστικού Michelin που η εταιρία ελαστικών έφερε για το Σαββατοκύριακο του αγώνα και χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά το 2018.


Ο Ισπανός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε ήδη πέσει τρεις φορές στις ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες, παίρνοντας τελικά την 14η θέση στο grid, αλλά η πτώση του με σχεδόν 200 χιλιόμετρα την ώρα στο ζέσταμα ήταν σε άλλο επίπεδο.

Καθώς ο Marquez μπήκε στην τελευταία στροφή από το γρήγορο σερί των 5-6-7 δεξιών, το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας του γλίστρισε και στη συνέχεια γύρισε από την άλλη, στέλνοντάς τον στον αέρα πριν προσγειωθεί δυνατά στην ασφάλτο, σε ένα πολύ δυνατό high siding.


Oι πρόσφατοι τραυματισμοί του Marquez αύξησαν την ανησυχία για την ευημερία του, αλλά ο 29χρονος κατάφερε τελικά να σταθεί στα πόδια του και να τρεκλίζει αργά στο χαλίκι.

Φτάνοντας πίσω στα pits με ένα σκούτερ, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στάλθηκε αρχικά στο ιατρικό κέντρο πριν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω ελέγχους.


"Τι μπορώ να πω? Δεν ήταν το Σαββατοκύριακο μας, δυσκολευτήκαμε και είχαμε προβλήματα από την αρχή", είπε ο Marquez. "Ήταν ένα πραγματικά μεγάλο ατύχημα στο ζέσταμα σήμερα το πρωί, ίσως ένα από τα μεγαλύτερα που είχα".

"Πήγα στο τοπικό νοσοκομείο και ενώ δεν υπήρχαν σοβαρά προβλήματα - αποφασίστηκε να μην αγωνιστώ, Είναι φυσικά κρίμα, αλλά η καλύτερη απόφαση".

Ενώ η διάγνωση διάσεισης απέκλεισε τον Marquez από τον αγώνα, θα γίνουν περαιτέρω προληπτικοί έλεγχοι όταν επιστρέψει στην Ισπανία.

"Ήταν μια μεγάλη πτώση, επέφερε μια διάσειση στο κεφάλι, οπότε συνήθως αυτό το είδος ατυχήματος χρειάζεστε λίγο χρόνο για να αναρρώσει κανείς", δήλωσε ο Alberto Puig.

"Δεν θα ήταν πολύ ασφαλής ιδέα να τον στείλουμε στη μοτοσυκλέτα, οπότε όλοι αποφασίσαμε ότι το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε ήταν να παραλείψουμε αυτό το Grand Prix και να προσπαθήσουμε να συνέλθουμε και να δούμε την εξέλιξη (της φυσικής του κατάστασης) στα επόμενα 24άωρα.

"Κανένας πόνος, αλλά είχε τρεις μεγάλες πτώσεις αυτό το Σαββατοκύριακο και η τελευταία ήταν τεράστια. Έτσι δεν είναι ότι έχει κάτι σπασμένο, αλλά δεν είναι πολύ άνετα και όταν χτυπάς το κεφάλι σου πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός από ό,τι αν χτυπήσεις κάποιο κόκκαλο".

Επόμενο άρθρο »

2022 MOTOGPWORLD PADDOCK 2 @Mandalika

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Μου πήρε χρόνο να συνειδητοποιήσω ότι μπορώ να είμαι γρήγορος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα