• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο βάθρο της SSP300 o Μιχάλης Κορρές στο Κατάρ
Νέα 28/03/2022 - 15:26

Η Ελληνική συμμετοχή στο Πρωτάθλημα του Κατάρ είναι αυτή του Μιχάλη Κορρέ, ο οποίος μένει μόνιμα στην Ντόχα και προπονείται με την Ακαδημία που υπάρχει στην πίστα Losail. O Μιχάλης αγωνίζεται με Kawasaki ZX-400R – που είναι η μοτοσυκλέτα για όλους στο ενιαίο Πρωτάθλημα της χώρας που φιλοξενεί παραδοσιακά τον πρώτο Αγώνα της χρονιάς για το MotoGP.

O 17χρονος οδηγός μας περιγράφει την περιπέτειά του των δύο τελευταίων – διπλών – Αγώνων:
«Ξεκίνησα το Σαββατοκύριακο με τη χαρά του προηγούμενου αγωνιστικού διήμερου, όπου είχα καταφέρει να πάρω την 3η θέση και στους 2 Αγώνες, τα πρώτα μου βάθρα! Η αίσθηση στη μοτοσυκλέτα αυτό το ΣΚ ήταν πολύ καλή. Επιπλέον κίνητρο ήταν ότι ο αγώνας θα γινόταν βράδυ, υπό τα φώτα των προβολέων, όπως διεξάγονται οι αγώνες του MotoGP.
Υπήρχε σίγουρα περισσότερη αυτοπεποίθηση, με αποτέλεσμα την 2η θέση στις Κατατακτήριες, σημαντικό σημείο για μια καλή εκκίνηση και ακόμη καλύτερη ψυχολογία για τον πρώτο αγώνα. Περίμενα πως και πως να τρέξω τη νύχτα, κάτω από τα φώτα του Losail»

1ος αγώνας

«Στον πρώτο αγώνα οι συνθήκες ήταν αρκετά ήπιες και είχα μια καλή εκκίνηση, που μου επέτρεψε να μείνω με το μπροστινό γκρουπ. Ο πρώτος αναβάτης έκανε διαφορά και προσπάθησα να δουλέψω με έναν άλλο συναθλητή για να τον φτάσουμε, που δεν έφερε όμως αποτέλεσμα. Εντέλει, μείναμε τρεις αναβάτες να μαχόμαστε για τη δεύτερη θέση, όπου σκεπτόμενος στρατηγικά περίμενα μέχρι τον τελευταίο γύρο, την τελική ευθεία. Λίγα μέτρα πριν το τερματισμό εκμεταλλευόμενος το slipstream, προσπέρασα τον προπορευόμενο και κατέκτησα την 2η θέση. Είμαι απίστευτα χαρούμενος με το αποτέλεσμα!»

2ος αγώνας

«Στον δεύτερο αγώνα υπήρχαν δυνατοί άνεμοι που με δυσκόλεψαν πολύ να κρατήσω ένα γρήγορο ρυθμό. Η εκκίνηση ήταν κακή, αλλά μπήκα κατευθείαν στο μπροστινό γκρουπ χωρίς να χάνω χρόνο. Ο πρώτος αναβάτης πάλι δημιούργησε μια απόσταση από εμένα, όποτε έμεινα μέχρι τον τελευταίο γύρο στη 2η θέση, να παλεύω για να βρω το κάτι παραπάνω. Ο συναθλητής που ακολουθούσε εκμεταλλεύτηκε εκείνος το splistream αυτήν τη φορά στην ευθεία στον τελευταίο γύρο και έτσι μου πήρε τη 2η θέση για 0.04 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας εγώ 3ος.
Έχοντας υπόψην τις καιρικές συνθήκες, είμαι αρκετά χαρούμενος για το αποτέλεσμα. Τελικά ήταν τέσσερα βάθρα σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες.»

Συνοπτικά

«Έτσι λοιπόν κλείνω τη σεζόν 2021 - 2022, την πρώτη μου «πλήρη» σεζόν! Οφείλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές μου, στους μηχανικούς, σε όλη τη διοργάνωση και φυσικά στους φίλους και την οικογένεια που με υποστήριξαν και υποστηρίζουν μέχρι τέλους! Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στους γονείς μου, που είναι πάντα δίπλα μου, με ηρεμούν, με συμβουλεύουν και με εμψυχώνουν για το καλύτερο δυνατό! Ελπίζω να συνεχίσω με προπονήσεις το συντομότερο και να ξαναμπώ στην πίστα!»

Εδώ να πούμε ότι η αγωνιστική σεζόν στο Κατάρ τελειώνει τέτοια εποχή, λόγω της υπερβολικής ζέστης από δω και πέρα και όλο το καλοκαίρι.

Δίνουμε και εμείς με τη σειρά μας τα συγχαρητήρια στον Μιχάλη και σε όλη την οικογένειά του που τον στηρίζει και περιμένουμε και τον μικρότερο αδελφό του Κωστή να ακολουθήσει ανάλογα αγωνιστικά βήματα.

Με τον πατέρα του Δημήτρη Κορρέ!


 

Επόμενο άρθρο »

Το νέο βίντεο της Suzuki

« Προηγούμενο άρθρο

Παρουσίαση της Pata Yamaha στα Superbikes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα