• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro και Marc Marquez μιλούν για το περιστατικό μεταξύ τους
Στις ΕΔ2
Νέα 29/04/2022 - 21:07

Στο τέλος των ΕΔ2 στη Jerez, οι κάμερες έδειξαν τον Aleix Espargaro να χειρονομεί προς τον Marc Marquez, αλλά δεν είδαμε κάποιο περιστατικό στην μετάδοση. 
Ο Espargaro αργότερα εξήγησε ότι ο Marquez φέρεται να περίμενε στην πίστα για ένα λεπτό μέχρι ο αναβάτης της Aprilia να τον φτάσει, ώστε να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει ως σημείο αναφοράς και slipstreaming. 

Αυτό έγινε λίγο μετά το περιστατικό της 13ης στροφής, όταν ο Marquez υποχώρησε στη στροφή 13 και σχεδόν χτυπήθηκε από τον rookie της Tech3 KTM, Remy Gardner.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο Espargaro – ο οποίος ήταν 13ος στο τέλος των ΕΔ2– εξοργίστηκε: "Φαίνεται ότι γκρινιάζω όλη την ώρα, αλλά είναι απίστευτο, δεν ξέρω τι κάνει αυτός ο τύπος. Όλοι το είδαν. Σχεδόν ο αδερφός μου έπεσε πάνω του στη στροφή 13, μετά ο Gardner, μετά ο Oliveira και μετά εγώ".

'Βγήκα στην πίστα, δεν υπήρχε κανείς στο pitlane. Βγαίνω στην πίσω ευθεία χωρίς κανέναν να είναι εκεί και αυτός σταμάτησε στη μέση της πίστας για ένα λεπτό και με περίμενε".

"Απίστευτος! Του είπα να φύγει αλλά δεν τον ένοιαξε. Κοίταξε πίσω, είναι απλά απίστευτο".

"Δεν θα τον κατηγορήσω, αλλά θα κατηγορήσω την διεύθυνση αγώνα. Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν είμαι κανένας για να του πω πώς πρέπει να οδηγεί".

"Όμως όλη την ώρα που οι άνθρωποι μιλούν για την Moto3 – τα MotoGP είναι χειρότερα! Πιστεύετε ότι είναι φυσιολογικό ένας τύπος με οκτώ τίτλους να περιμένει στην πίστα για μια Aprilia; Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά τι στο διάολο κάνουν οι άνθρωποι της διεύθυνσης αγώνα;".

 

Ο Marquez λέει ότι το περιστατικό του με τον Gardner ήταν αποτέλεσμα του αναγκασμού του να υποχωρήσει από έναν άλλο αναβάτη μπροστά του που έμπαινε στο pitlane, αλλά αρνήθηκε ότι περίμενε εσκεμμένα τον Espargaro στο τέλος των ΕΔ2.

"Με τον Remy, πήγαινα πίσω από κάποιον που επιβράδυνε για να μπει στα pits και μετά ήξερα ότι ερχόταν ο Pol και κάποιος ακόμα, και απλώς προσπάθησα να είμαι εκτός γραμμής",  είπε ο Marquez, ο οποίος ήταν 19ος μετά από δύο πτώσεις την Παρασκευή.


"Και νομίζω ότι ο Pol δεν ήξερε – υπήρχε σύγχυση εκεί. Και με τον Aleix, είναι φυσιολογικό με τον Aleix. Είναι κάτι που πρόκειται για αγώνες μοτοσυκλετών. Ο Aleix πάντα παραπονιέται, αλλά φέτος, αν είναι γρήγορος, πρέπει να είναι περήφανος που ψάχνουμε για το slipstream του γιατί κανονικά ήταν πάντα το αντίθετο".

"Έτσι φέτος ψάχνω για το slipstream του γιατί είναι τρίτος στην κατάταξη, οδηγεί πολύ καλά και τα MotoGP είναι έτσι. Ψάχνεις τους γρήγορους αναβάτες για να βελτιώσεις τον γύρο".

"Αλλά σε αυτή την περίπτωση, σε αυτήν την δοκιμή, απλώς ήμουν τελειωμένος γιατί οδηγούσα μια μοτοσυκλέτα που δεν μου άρεσε και δεν προσπάθησα να ακολουθήσω κανέναν. Απλώς έφυγε και περίμενα περισσότερο χρόνο γιατί δεν ήθελα να έχω κανένα πρόβλημα μαζί του".

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto3 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα