• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Ζητήσαμε συγγνώμη από τον Quartararo
Πιστεύουμε ότι θα υπογράψουμε νέο συμβόλαιο τον Ιούνιο
Νέα 30/04/2022 - 00:58

Μετά την περσινή επιτυχία του τίτλου, η επέκταση της συνεργασίας Quartararo-Yamaha φαινόταν τυπική.

Ωστόσο, οι αμφιβολίες άρχισαν να δημιουργούνται όταν οι δοκιμές πριν από τη σεζόν αποκάλυψαν την έλλειψη τεχνικών αναβαθμίσεων για την M1, παρά το τέλος ενός διετούς παγώματος στη σχεδίαση του κινητήρα.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η Yamaha απέτυχε να αντιμετωπίσει το έλλειμμα τελικής ταχύτητας της M1, τον μοναδικό τομέα στον οποίο ο Quartararo παρακαλούσε για πρόοδο.

Αν και με διαφορά μακριά από τους άλλους αναβάτες της Yamaha στους πρώτους γύρους του Πρωταθλήματος, ο Quartararo επέστρεψε στην Ευρώπη με μόνο ένα βάθρο στην βρεγμένη Mandalika και ούτε έναν τερματισμό στην πρώτη εξάδα στο στεγνό.

Ενώ η αδύναμη πρώιμη φόρμα της Yamaha θα μπορούσε να βοήθησε τους ανταγωνιστές της Yamaha που προσπαθούσαν να δελεάσουν τον νεαρό Γάλλο, στην πραγματικότητα δεν υπήρχε εργοστάσιο που ξεχώριζε από τους πρώτους γύρους.

Η Ducati κέρδισε δύο από τους τέσσερις αγώνες με τον Enea Bastianini, αλλά χρησιμοποιώντας την περσινή μοτοσυκλέτα. Η KTM κέρδισε στο βρεγμένο στη Mandalika και στη συνέχεια ο Aleix Espargaro έγραψε ιστορία για την Aprilia στην Αργεντινή. Η νέα μοτοσυκλέτα της Honda κέρδισε ένα βάθρο, με δύο βάθρα για τη Suzuki. Ο Quartararo ήταν ανάμεσα στους δέκα διαφορετικούς αναβάτες που εμφανίστηκαν στο βάθρο.

Στη συνέχεια ήρθε η κυραρχική νίκη του Quartararo στο Portimao, η πρώτη νίκη του και της Yamaha μετά το Silverstone την περασμένη σεζόν, ωθώντας επίσης τον Fabio στο προβάδισμα του πρωταθλήματος. 


Μια τέτοια ώθηση σίγουρα θα έχει βοηθήσει τον σκοπό της Yamaha, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος του αγωνιστικού τμήματος του εργοστασίου, Lin Jarvis, ξέρει ότι το κλειδί είναι να πείσει τον Quartararo ότι η Yamaha θα είναι πολύ ισχυρότερη από το 2023.

"Ο Fabio δεν θα υπογράψει μαζί μας με βάση το φετινό πακέτο. Θα υπογράψει αν έχει εμπιστοσύνη στο πακέτο μας για το 2023 και το 2024", ανέφερε ο Jarvis. "Ήμασταν πολύ ανοιχτοί και ειλικρινείς μαζί του. Του ζητήσαμε συγγνώμη για τις δυσκολίες που του προκαλέσαμε φέτος και που υπάρχουν ακόμα".

"Εξηγήσαμε ποιο είναι το σχέδιό μας για το μέλλον… Αισθάνομαι ότι ο Fabio καταλαβαίνει ότι θα επιστρέψουμε με το ισχυρότερο δυνατό πακέτο και με μια επένδυση που θα κάνει τη διαφορά την επόμενη χρονιά".

Τέτοια αισιόδοξα λόγια υποδηλώνουν ότι, ενώ δεν έχει ακόμη υπογραφεί επίσημα καμία συμφωνία, τα δύο μέρη συμφωνούν ουσιαστικά σε όλους τους βασικούς τομείς του νέου συμβολαίου.

"Πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Fabio, και στο οικονομικό. Το πιστεύω. Είμαι σίγουρος για αυτό τώρα", είπε ο Jarvis. "Περιμένω ότι η συνεργασία με τον Fabio Quartararo θα συνεχιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είμαστε ακόμα κοντά στην υπογραφή συμβολαίου. Μένουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες να συζητηθούν. Αλλά είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε καλά νέα τον Ιούνιο".


Αφού πήρε την δεύτερη θέση στις κατατακτήριες στη Jerez, δημιουργώντας πιθανώς μια πολυαναμενόμενη μονομαχία νίκης με τον Francesco Bagnaia την Κυριακή, ο Quartararo διατήρησε τη στάση του να μην σχολιάζει λεπτομερώς το μέλλον του.

"Ο μάνατζέρ μου μιλά φυσικά με την Yamaha, αλλά κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου προτιμώ να επικεντρώνομαι στα πράγματά μου και μετά στο σπίτι συζητάμε πάντα το Σαββατοκύριακο και το μέλλον μας", είπε. "Τη Δευτέρα θα έχω περισσότερες πληροφορίες, αλλά μπορώ να πω ότι δεν έχω υπογράψει τίποτα".

Επόμενο άρθρο »

Jerez: MotoGP Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Marc Marquez: Το παρελθόν είναι παρελθόν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα