• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marc Marquez: Το παρελθόν είναι παρελθόν
Τώρα όλα είναι πιο δύσκολα
Νέα 30/04/2022 - 21:09

Μετά από δύο αρκετά δύσκολα χρόνια, η Honda επέλεξε να επανασχεδιάσει ριζικά τη μοτοσυκλέτα της για το 2022, σε μια προσπάθεια να θεραπεύσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν με την πίσω πρόσφυση και να την κάνει πιο εύχρηστη.
Αλλά η αλλαγή του χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας έχει προκαλέσει δυσκολίες στον Marquez που δεν έχει μπορέσει ακόμα να προσαρμόσει το στυλ οδήγησης του στην RC213V, με το καλύτερο του αποτέλεσμα το 2022 μέχρι στιγμής να είναι πέμπτος στον πρώτο γύρο στο Qatar.

Παίρνοντας την πέμπτη θέση στο grid για το Ισπανικό Grand Prix της Κυριακής στη Jerez, ο Marquez ρωτήθηκε αν ήταν απογοητευμένος από την κατεύθυνση της μοτοσυκλέτας δεδομένου του πόσο σκληρά έπρεπε να πιέσει για αυτό το αποτέλεσμα.

"Δεν είμαι απογοητευμένος, γιατί είναι αλήθεια ότι ήταν μια μεγάλη αλλαγή", απάντησε. "Άκουσα κάποια σχόλια, αλλά συμφώνησα με αυτήν την αλλαγή. Αλλά είναι αλήθεια ότι με την άλλη μοτοσυκλέτα όλα ήταν πιο φυσικά. Ήταν μια μοτοσυκλέτα που οδηγούσα από το 2013, μικρές εξελίξεις, αλλά ο χαρακτήρας ήταν ο ίδιος".

"Τώρα υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή και ακόμη και η Honda προσπαθεί να καταλάβει πολλά πράγματα. Ο Pol για παράδειγμα οδηγεί με διαφορετικό τρόπο. Είναι γρήγορος, ακόμα κι αν ξεκινήσει 13ος, οδηγεί ίσως καλύτερα από εμένα αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα γιατί νομίζω ότι οδηγεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που είχε στην KTM. Λοιπόν, είναι κάτι με το στυλ οδήγησης που πρέπει να βελτιώσω".


Ο Marquez έμεινε στη 19η θέση στο τέλος των δοκιμών της Παρασκευής, αλλά λέει ότι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια μιας μεγάλης αλλαγής στη διάταξη που δεν λειτούργησε.

Επέστρεψε σε μια ρύθμιση που του επέτρεπε να οδηγεί τη μοτοσυκλέτα «με τον τρόπο που θέλει αυτή να οδηγηθεί», αλλά συνεχίζει να ζορίζεται στο φρενάρισμα και με το στρίψιμο του μπροστινού μέρους.

"Εννοώ, είναι αλήθεια ότι με αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα είναι μεγάλη η διαφορά", πρόσθεσε. "Πρέπει να οδηγείς με διαφορετικό τρόπο. Χθες είπα ήδη ότι έπρεπε να δουλέψουμε για να προσπαθήσουμε να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα με ριζικό τρόπο στο στυλ οδήγησης μου, αλλά με αυτή την μοτοσυκλέτα δεν μπορώ να οδηγήσω έτσι. Λοιπόν, σήμερα επιστρέψαμε στον τρόπο που θέλει η μοτοσυκλέτα να οδηγηθεί και αυτό έκανα σήμερα".

"Μόλις επέστρεψα σε αυτό που είχαμε, λίγο πολύ την ίδια βάση με τα άλλα Honda. Αλλά είναι αλήθεια ότι στην περίπτωσή μου εξακολουθώ να παλεύω πολύ με το μπροστινό μέρος, η στροφή είναι αργή. Είναι εκεί που πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει, γιατί μόλις προσπαθήσω να πιέσω λίγο περισσότερο, τότε είναι εύκολο να πέσω".

Κοιτάζοντας μπροστά στον αγώνα, ο Marquez λέει, παρά το δυνατό του αποτέλεσμα στις κατατακτήριες, ότι δεν αγωνίζεται για το βάθρο και νιώθει ότι «πέμπτος, έκτος, έβδομος» είναι ο ρεαλιστικός στόχος του.

"Μπορεί να απογοητευτείς αν η προσδοκία είναι πολύ υψηλή", είπε. "Η προσδοκία μου σήμερα ήταν να τερματίσω στην τρίτη σειρά και ήμουν στη δεύτερη σειρά. Λοιπόν, είμαι χαρούμενος. Χθες ήμουν 19ος και στο Portimao ήμουν 16 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, οπότε ο στόχος πρέπει να είναι πάντα αισιόδοξος, αλλά ταυτόχρονα να προσπαθείς να πετύχεις αυτό που μπορείς".

"Και αύριο μπορούμε να πετύχουμε την πέμπτη, έκτη ή έβδομη θέση σε έναν καλό αγώνα. Φυσικά, θα ήθελα σήμερα να είμαι έτοιμος να κερδίσω, να παλέψω για το βάθρο, αλλά τώρα δεν είμαστε έτοιμοι. Το παρελθόν είναι παρελθόν, το τώρα είναι τώρα. Στο παρελθόν όλα ήταν πιο εύκολα, τώρα όλα είναι πιο δύσκολα".

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: Ζητήσαμε συγγνώμη από τον Quartararo

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Ήταν ο καλύτερος γύρος που έχω κάνει ποτέ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα