• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ήταν ο καλύτερος γύρος που έχω κάνει ποτέ
Δεν έκανα κανένα λάθος
Νέα 30/04/2022 - 20:50

Ο Bagnaia πήρε την πρώτη του pole position για την σεζόν του 2022 με διαφορά  0,453 δευτερόλεπτα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Fabio Quartararo, αφού σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου 1:36.170 στη Jerez.

Έχοντας ανέβει στην κορυφή και στις δύο ΕΔ του Σαββάτου πριν από τις κατατακτήριες, οι ισχυρισμοί του Bagnaia  ότι είχε ξαναβρεί την αίσθηση στο μπροστινό που του έλειπε στην GP22 δικαιώθηκαν.

Ο Bagnaia εξήγησε ότι η αίσθηση επέστρεψε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Portimao, αλλά παραδέχεται ότι η φόρμα του στη Jerez βασίζεται εν μέρει στο ότι είχε την «τύχη» να αγωνιστεί στην Πορτογαλία παρά τον τραυματισμό του ώμου του σε ένα ατύχημα που τον άφησε να ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση.

"Ναι, η αλήθεια είναι ότι νομίζω ότι είναι ο καλύτερος γύρος που έχω κάνει ποτέ γιατί όλα ήταν τέλεια και δεν έκανα κανένα λάθος", είπε. "Λοιπόν, συνήθως όταν πιέζεις έτσι, είναι εύκολο να χάσεις λίγο την γραμμή σου σε κάποια στροφή. Αλλά σήμερα όλα ήταν τέλεια. Είχα την τύχη να αγωνιστώ στο Portimao γιατί ένιωθα υπέροχα και πάλι με τη μοτοσυκλέτα μου, είχα πάλι καλή αίσθηση στο φρενάρισμα. Ξεκινήσαμε καλά αυτό το Σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίοδο δοκιμών βελτιωνόμουν λίγο, και σήμερα και στις ΕΔ4 η αίσθηση μου ήταν πολύ καλή".

Ο Bagnaia δεν έχει ανέβει ακόμη στο βάθρο το 2022, ενώ πολλοί τον είχαν χαρακτηρίσει ως φαβορί κατά το χειμερινό διάλειμμα.

Ο ρυθμός του στις ΕΔ4 υποδηλώνει ότι η μάχη για τη νίκη θα είναι μεταξύ του ίδιου και του Quartararo, αλλά ο Bagnaia ισχυρίζεται ότι απλά το να βρίσκεται μπροστά είναι το πιο σημαντικό πράγμα για αυτόν αντί να κερδίσει σε αυτό το σημείο.

"Σίγουρα για τον Fabio, αυτή η πίστα είναι η πίστα του", πρόσθεσε. "Είναι πάντα τόσο ανταγωνιστικός, τόσο δυνατός. Σε σχέση με χθες του έχουμε κλείσει λίγο τη διαφορά σε ρυθμό αγώνα".


"Οι ΕΔ4 ήταν πολύ καλές για μένα όσον αφορά την ταχύτητα και τη συνέπεια. Έτσι, πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε έναν καλό αγώνα αύριο. Αλλά είναι πολύ νωρίς τώρα για να προβλέψουμε, ο Fabio ήταν γρήγορος όλο το Σαββατοκύριακο και οι συνθήκες στον αγώνα είναι πάντα λίγο διαφορετικές. Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε μέχρι αύριο".

"Σίγουρα θα είναι πολύ σημαντικό να τελειώσω τον αγώνα μπροστά, αλλά κοιτάζοντας τους αγώνες μου το πιο σημαντικό πράγμα θα είναι να παλέψω για τις πρώτες θέσεις. Δεν θέλω να πω ότι θέλω να κερδίσω αύριο, γιατί σίγουρα θέλω να κερδίσω αύριο. Αλλά για μένα θα είναι πιο σημαντικό να παλέψω και να παραμείνω μπροστά, γιατί από την αρχή της σεζόν θα είναι η πρώτη ευκαιρία να παλέψω για τη νίκη".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Το παρελθόν είναι παρελθόν

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα