• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto2 KAT
Παρθενική pole position για τον Ai Ogura
Νέα 30/04/2022 - 17:46

Ο Ai Ogura βρέθηκε στην κορυφή σε μια εξαιρετικά σφιχτή περίοδο δοκιμών ΚΑΤ2 για την κατηγορία της Moto2 στο Gran Premio Red Bull de España. Είναι η πρώτη pole position του Ιάπωνα αναβάτη στην ενδιάμεση κατηγορία και θα μοιραστεί την πρώτη σειρά την Κυριακή με το δίδυμο των Elf Marc VDS Racing Team, Tony Arbolino και Sam Lowes.

Οι Arbolino και Lowes ήταν από τους πιο γρήγορους σε όλες τις ΚΑΤ2. Ο πρώτος μπήκε στην προσωρινή pole position με 1:41.299 στα μισά των ΚΑΤ2 και ο Βρετανός ομόσταυλός του έκανε 1:41.321 λίγες στιγμές αργότερα, δίνοντας στην Marc VDS το 1-2 σε εκείνη τη χρονική στιγμή.

Ο Ai Ogura, ο οποίος είναι δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δύο βαθμούς μπροστά από τον Arbolino, σημείωσε στη συνέχεια 1:41.289 στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αυτό τον έβαλε 10 χιλιοστά μπροστά από τον Ιταλό και 0,032 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lowes, περιθώρια που θα παρέμεναν ίδια για το υπόλοιπο των ΕΔ2.

Ωστόσο, πρέπει να επιφυλάξουμε επαίνους για τον Aron Canet. Μόλις έξι ημέρες μετά το σπάσιμο του οστού της αριστερής ακτίνας του στο ατύχημα πολλαπλών αναβατών στην Πορτογαλία, ήταν επίσης στον αγώνα για την pole position στην Ισπανία. Στην πραγματικότητα, το 1:41.369 του Canet ήταν το ταχύτερο μέχρι που ανέλαβε ο Arbolino και τελικά πήρε την τέταρτη θέση. 

Μαζί του στην δεύτερη σειρά θα είναι ο Fermin Aldeguer και ο ηγέτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Celestino Vietti, με τον Somkiat Chantra να έρχεται από την κορυφή των ΚΑΤ1 και τελικά να παίρνει την έβδομη θέση. 


ο Ταϊλανδός αναβάτης θα έχει δίπλα του τους Bo Bendsneyder και Augusto Fernandez στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης.  Πίσω τους θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 για το 2021, Pedro Acosta.

Ο Jake Dixon ήταν ταχύτερος και στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών, αλλά ο Βρετανός έπεσε καθώς κυνηγούσε μια βελτίωση στα τελευταία δύο λεπτά των ΚΑΤ2 μετά από πολλούς ακυρωμένους γύρους και μπόρεσε να πάρει μόνο την 11η θέση. Ο Jorge Navarro πέρασε από τις ΚΑΤ1 προτού και αυτός έχει πτώση και θα παραταχθεί 13ος το απόγευμα της Κυριακής, μία θέση μπροστά από τον Joe Roberts. 

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Ήταν ο καλύτερος γύρος που έχω κάνει ποτέ

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα