• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: MotoGP KAT
Pole position για τον Francesco Bagnaia
Νέα 30/04/2022 - 17:29

Ο Pol Espargaro βρισκόταν σε μια πολύ καλή θέση ώστε να περάσει στις ΚΑΤ2, όταν ο Alex Rins κατάφερε να φτάσει μόλις στην τρίτη θέση κατά τον τελευταίο του γύρο στις ΚΑΤ1. Όμως μετά ήρθε ο Johann Zarco. 

Ο Γάλλος σημείωσε 1:37.003 μετά το πέσιμο της καρό σημαία για να πάρει την πρώτη θέση, υποβιβάζοντας τον Marco Bezzecchi στη δεύτερη. Ενώ ο Ιταλός ήταν ακόμα αρκετά γρήγορος για να μπει στις ΚΑΤ2, η προσπάθεια του Zarco σήμαινε ότι ο Espargaro τερμάτισε μόλις 0,003 δευτερόλεπτα πίσω από τους δύο πρώτους και θα παραταχθεί 13ος στο grid για τον αγώνα της Κυριακής στο Circuito de Jerez-Angel Nieto.


Μαζί με τον εργοστασιακό αναβάτη της Honda στην πέμπτη σειρά θα είναι οι Alex Rins και Brad Binder, ενώ ο Franco Morbidelli θα ξεκινήσει αύριο από την 16η θέση.


Ιστορία γράφτηκε στο Circuito de Jerez - Angel Nieto στις ΚΑΤ2, αφού ο Francesco Bagnaia σημείωσε νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών (1:36.170). Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση μεταξύ του Bagnaia και του Fabio Quartararo έληξε με τον Bagnaia στην κορυφή, ο οποίος αρνήθηκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 την πέμπτη συνεχόμενη pole position στην Ανδαλουσία. Ένας γρήγορος γύρος στο τέλος των ΚΑΤ2 είδε τον Aleix Espargaro να ανεβαίνει στην τρίτη θέση και να ξεκινά αύριο τον αγώνα για άλλη μια φορά από την πρώτη σειρά.

Πριν καν ξεκινήσουν οι πρώτοι γρήγοροι γύροι, είχαμε την πρώτη πτώση στις ΚΑΤ2, όταν ο Jorge Martin έπεσε στην πρώτη στροφή. Εκείνη η πτώση είχε συνέπειες καθώς ανάγκασε την ακύρωση των περισσότερων γύρων, πράγμα που σήμαινε ότι ο Joan Mir με το 1:37.616 ήταν ο ταχύτερος από τους πέντε αναβάτες των οποίων οι χρόνοι εξακολουθούσαν να ισχύουν.


Στο δεύτερο σετ γρήγορων γύρων, το συνηθισμένο δίδυμο μας απασχόλήσε και πάλι. Ο Bagnaia πήρε την πρώτη θέση πριν αναλάβει ο Quartararo με 1:36.790. Το ζευγάρι επιβεβαίωσε την κυριαρχία του νωρίς, καθώς βρισκόταν τέσσερα δέκατα μακριά από τον Aleix Espargaro, ο οποίος είχε καταφέρει να ανέβει στην τρίτη θέση.

Ο αναβάτης της Ducati είχε παρέα στην πρώτη του διαδρομή καθώς ο Marc Marquez της Repsol Honda κολλούσε στο πίσω μέρος της GP22 του. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη συνέχεια άλλαξε την εστίασή του στο Quartararo, κολλώντας στον πίσω τροχό της Yamaha M1 του Γάλλου αναβάτη.


Τρία λεπτά απέμεναν τώρα, όταν οι ελπίδες της πρώτης σειράς του Mir κόπηκαν με τη πτώση του στην πρώτη στροφή. Τότε ο Bagnaia έκανε τον συγκλονιστικό χρόνο του 1:36.170, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Ήταν εντυπωσιακός με έξι δέκατα διαφορά από τον Quartararo, καθώς οι ελπίδες για μια πέμπτη συνεχόμενη pole position στη Jerez άρχισαν να γλιστρούν μέσα από τα δάχτυλά του Γάλλου. Ο Quartararo βελτίωσε τον χρόνο του, αλλά παρέμεινε τέσσερα δέκατα πίσω από τον Bagnaia, ο οποίος πέτυχε την πρώτη του pole position μετά το Portimao πέρυσι. Με την καρό σημαία να έχει πέσει, ο Aleix κατάφερε να ανέβει και πάλι στην τρίτη θέση, στην οποία στο ενδιάμεσο είχε βρεθεί ο Jack Miller. 


Ο Αυστραλός αναβάτης έμεινε στην τέταρτη θέση και θα ξεκινήσει από την κορυφή της δεύτερης σειράς. Δίπλα του θα έχει τον Marc Marquez και τον ταχύτερο αναβάτη των ΚΑΤ1, τον Johann Zarco. 

Στην τρίτη σειρά του grid θα βρίσκεται ο Takaaki Nakagami, μπροστά από τον εντυπωσιακό rookie, Marco Bezzecchi. Την τελευταία θέση στην τρίτη σειρά θα καταλάβει ο Mir, αφού η πτώση του στις ΚΑΤ2 του κόστισε ακριβά, με το ίδιο να ισχύει και για τον Jorge Martin. Ο Ισπανός αναβάτης ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα. Παρόμοια απογοήτευση για τον άνθρωπο με τον οποίο παλεύει για την εργοστασιακή θέση της Ducati του 2023, τον Enea Bastianini. Μια πτώση  για τον αναβάτη της Gresini Racing στον τελευταίο του γύρο σήμαινε ότι έπρεπε να συμβιβαστεί με την 11η θέση στο grid, μπροστά από τον Maverick Viñales στη 12η.

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα