• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Jorge Lorenzo είναι θρύλος των MotoGP!
Νέα 01/05/2022 - 11:37

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo είναι πλέον θρύλος των MotoGP! Ο Ισπανός εισήχθη στο Hall of Fame στο Circuito de Jerez-Angel Nieto – όπου η τελευταία στροφή φέρει και το όνομά του – σε μια ειδική τελετή το Σάββατο, τιμώντας μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα.

Ο Lorenzo έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc στη Jerz το 2002 και από εκεί ξεκίνησε η άνοδος. Για το 2005 μετακόμισε στην κατηγορία των 250cc και στη συνέχεια κέρδισε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 και επανέλαβε την επιτυχία το 2007, παίρνοντας περισσότερες από τις μισές νίκες στους αγώνες των δύο σεζόν. Ανέβηκε στα MotoGP το 2008, συνεργαζόμενος με τον Valentino Rossi στη Yamaha, και πήρε την πρώτη του νίκη μόλις στον τρίτο του αγώνα. 

Το 2009, ήταν δεύτερος και η σεζόν φιλοξένησε επίσης έναν από τους αγώνες του αιώνα καθώς ο Rossi εναντίον του Lorenzo στο Grand Prix της Καταλονίας έγινε μια από τις πιο αξέχαστες μονομαχίες στα MotoGP. Το 2010, ωστόσο, είχε έρθει η ώρα του Lorenzo και ήταν μια τέλεια σεζόν καθώς στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP για πρώτη φορά. Το 2012 είδε τον Lorenzo να παίρνει το ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημα για άλλη μια φορά. Το 2013 και το 2014 στην σκηνή ήρθε ο Marc Marquez, πριν ο Lorenzo στεφθεί ξανά Πρωταθλητής το 2015 μετά από μια άλλη αναμέτρηση με τον Rossi. 

Το 2016 ήταν η τελευταία χρονιά με τη Yamaha πριν μετακομίσει στη Ducati για το 2017, όπου μετά από μια πρώτη σεζόν με λίγα βάθρα, ο Lorenzo πήρε τρεις υπέροχες νίκες για το εργοστάσιο Borgo Panigale το 2018. Στη συνέχεια, η σεζόν περιορίστηκε λόγω τραυματισμού και μεταπήδησε στη Repsol Honda για το 2019. Μετά από μια πιο σκληρή χρονιά και περισσότερους τραυματισμούς, ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κρέμασε τα δέρματα του στο τέλος της σεζόν.

Σε μια απίστευτη καριέρα, ο Lorenzo κέρδισε 68 αγώνες και ανέβηκε στο βάθρο 152 φορές. Κέρδισε δύο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250cc και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP τρεις φορέ και κέρδισε αγώνες στην μεγάλη κατηγορία με δύο διαφορετικούς κατασκευαστές. Τώρα, είναι επίσημα θρύλος των MotoGP!

Carmelo Ezpeleta, Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports: "Ο Jorge ήταν κάτι ξεχωριστό για τα MotoGP. Κατά τη γνώμη μου, ο Jorge, πρώτα απ 'όλα, είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Είναι πολύ συναισθηματικός, είναι φίλος, είναι ένα άτομο που προσπάθησε να κάνει το μέγιστο κάθε φορά που έκανε κάτι και είναι ένας απίστευτος αναβάτης. Για εμάς, ο Jorge ήταν, σε αυτή τη γενιά, πολύ, πολύ ιδιαίτερος, που μας επέτρεψε να μεγαλώσουμε. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τα MotoGP και προσωπικά για εμένα να πω ευχαριστώ στον Jorge και για την εισαγωγή του 33ου θρύλου των MotoGP. Είναι μέρος των πιο σημαντικών αναβατών στην ιστορία των MotoGP και είμαι πολύ περήφανος που του δίνω αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ, Jorge".

Jorge Lorenzo: "Έφτασα εδώ πριν από 20 χρόνια σε αυτήν την πίστα για να κάνω το ντεμπούτο μου και ήμουν ακόμη 14 χρονών την Παρασκευή. Έτσι, πήγα να δω μερικές στροφές με ένα σκούτερ και είδα τους Cecchinello, Ueda, Vincent, Pedrosa, Poggiali όλοι οδηγούσαν. Για μένα ήταν ήρωες, και τους είδα να οδηγάνε τόσο επιθετικά και τόσο γρήγορα, που αναρωτιόμουν αν κάποια μέρα θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο".

"Τώρα, μου δίνεται η τιμή να γίνω Θρύλος MotoGP από την Dorna, από τον Carmelo, που πάντα μου συμπεριφέρονταν τόσο καλά, και αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα από τα Πρωταθλήματα που κέρδισα. Επειδή όλοι οι θρύλοι του MotoGP είναι μεγάλοι Πρωταθλητές, αλλά δεν μπορούν να ονομαστούν όλοι οι Πρωταθλητές ως Θρύλοι, γι' αυτό είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέλος αυτού του καταπληκτικού γκρουπ, αυτών των ονομάτων. Είμαι τόσο τυχερός, τόσο ευγνώμων που έχω τη ζωή που έχω χάρη στα MotoGP".

Ο Lorenzo προστίθεται σε μια μακρά λίστα σπουδαίων που έχουν γίνει MotoGP Legends που περιλαμβάνει τους Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Ballington , Dani Pedrosa,  Stefan Dörflinger,  Jorge 'Aspar' Martinez και τον αείμνηστο Nicky Hayden.

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto3 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: MotoGP Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα