• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto3 Αγώνας
Νίκη Guevara μετά από εκπληκτική κίνηση στην τελευταία στροφή
Νέα 01/05/2022 - 14:52

Η Jerez έχει δει μερικές κλασικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, και σήμερα είδε μια εκπληκτική κίνση στον τελευταίο γύρο από τον Izan Guevara. Ο αναβάτης της Gaviota GASGAS Aspar έφτασε στην τελευταία στροφή και κατάφερε να περάσει από την εξωτερική τους Sergio Garcia, Jaume Masia και Deniz Öncü για να φτάσει στην δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Garcia επέκτεινε το προβάδισμά του στο Πρωτάθλημα, με ένα τρίτο συνεχόμενο βάθρο, παίρνοντας την δεύτερη θέση, ενώ ο Masia με μια επιθετική κίνηση στην έξοδο της τελευταίας στροφής πέρασε τον Öncü για την τελευταία θέση του βάθρου. 


Ο Garcia πέρασε τον Guevara για να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή, με τον Foggia να κάνει επίσης μια καλή αρχή για να ανέβει στην τρίτη θέση, πριν αρχίσει να χάνει θέσεις στην συνέχεια. Το δίδυμο της GASGAS ήταν μισό δευτερόλεπτο μπροστά μετά τον πρώτο γύρο με τον Guevara να περνά στην πρώτη θέση στην πέμπτη στροφή του δεύτερου γύρου. Ο Masia έκλεισε τη διαφορά από το πρώτο δίδυμο στον 3ο γύρο, με τον Βραζιλιάνο rookie, Diogo Moreira να ακολουθεί και αυτός από κοντά. Η κορυφαία τετράδα ήταν ένα δευτερόλεπτο μπροστά μετά από μόλις τρεις γύρους.
Οι Guevara, Garcia και Masia άρχισαν να ανταλλάσσουν θέσεις σε κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, ενώ όλα αυτά επέτρεψαν στον Öncü και τον Xavier Artigas να πλησιάσουν την πρώτη τετράδα. Μέχρι τον 8ο γύρο, ο Öncü και ο Artigas ήταν εκεί. Είχαν πιάσει το κορυφαίο γκρουπ και δεν έχασαν χρόνο πριν επιτεθούν, με τον Τούρκο να φτάνει στην τέταρτη θέση αφού βρήκε έναν τρόπο να περάσει τον Moreira. Στον 10ο γύρο, με μια πολύ ωραία κίνηση ο Artigas κατάφερε να περάσει από την 4η στην 1η θέση.


Εν τω μεταξύ, οι συνεχείς μάχες στο μπροστινό μέρος επέτρεπαν σε ακόμη περισσότερους αναβάτες της μικρής κατηγορίας να ενταχθούν στην κορυφαία ομάδα. Ο Riccardo Rossi, παρά μια ποινή μεγάλου γύρου, ο Dani Holgado και, όντας πραγματικά απίστευτος αφού ξεκίνησε από το πίσω μέρος του grid και εκτέλεσε ποινή μεγάλου γύρου, ο Ayumu Sasaki είχαν όλοι πιάσει το κορυφαίο γκρουπ. 12 γύροι απέμεναν και τώρα εννέα αναβάτες ήταν στη μάχη για την νίκη.

Στη συνέχεια, ο Guevara, έφτασε στην πρώτη θέση και άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό. Αυτό άπλωσε το γκρουπ αρκετά και ο Holgado, ο Moreira, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή μεγάλου γύρου για υπέρβαση των ορίων της πίστας και ο Rossi, που τελικά έπεσε, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό, αφήνοντας τους πρώτους έξι να ξεφύγουν.

Μετά από αμέτρητες προσπεράσεις μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών, ήμασταν μόλις τρεις γύρους πριν το τέλος, με τον Öncü να προηγείται μπροστά από τους Garcia και Masia. Ο Guevara βρισκόταν στην τέταρτη θέση, με τους Artigas και Sasaki, να αντιμετωπίζουν σιγά σιγά έλλειψη πρόσφυσης, καθώς πίεσαν πολύ τα ελαστικά τους για να φτάσουν τους πρωτοπόρους. 

Ο Masia βρήκε τον τρόπο να περάσει τον Garcia για να πάρει την δεύτερη θέση στη στροφή 6 με τρεις γύρους να απομένουν πριν ο Garcia κάνει μια αντίστοιχη κίνηση στον Masia έναν γύρο αργότερα για να ξαναπάρει τη θέση. Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ, με τον Masia να βρίσκει μια άμεση απάντηση. Ένας γύρος απομένει στη Jerez και ο Masia φανταζόταν μια ονειρεμένη εντός έδρας νίκη. Προηγήθηκε καθώς πήρε την εσωτερική στην έκτη στροφή, αλλά ο Öncü απάντησε με μια ακόμη κίνηση στην αγαπημένη του στροφή 8. Εν ριπή οφθαλμού, ο Masia ήταν πίσω στην τέταρτη θέση καθώς οι Guevara και Garcia τον πέρασαν στην 10η στροφή.


Στην τελευταία στροφή ο Öncü βρισκόταν μπροστά. Ο Garcia πήγε για την εσωτερική, ο Öncü στη μέση και ο Guevara για την εξωτερική, με τον αναβάτη από την Μαγιόρκα να καταφέρνει να περάσει στην πρώτη θέση και να βγει πρώτος στην ευθεία εκκίνησης - τερματισμού. Ο Garcia προσπάθησε να τον προσπεράσει στη γραμμή, αλλά ο 17χρονος άντεξε και τελικά πήρε την δεύτερη νίκη της καριέρας του. Ο Masia πέρασε επιθετικά τον Öncü για να πάρει την τρίτη θέση, αρνούμενος στον Τούρκο αναβάτη το πρώτο βάθρο της χρονιάς με σκληρό τρόπο. Ο Artigas κέρδισε την πέμπτη θέση, με τον Sasaki να φτάνει σε έναν αξιέπαινο τερματισμό στην έκτη θέση.

Στον αγώνα για την έβδομη θέση, ο Ιάπωνας Kaito Toba βρέθηκε στην κορυφή έναντι του συμπατριώτη του Ryusei Yamanaka, ενώ οι Holgado και Moreira έπεσαν πίσω στην ένατη και δέκατη θέση.

Ένα τρίτο συνεχόμενο βάθρο για τον Garcia τον βοήθησε να ξεπεράσει κατά 21 βαθμούς τον Foggia, μετά από μια μέρα που ο Ιταλός θα θέλει να ξεχάσει. Τελικά ο Dennis έφτασε  μέχρι την 18η θέση αφού ήταν 3ος στον πρώτο γύρο, που σημαίνει ότι δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν βαθμό. Η νίκη του Guevara τον φέρνει στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς ο ταλαντούχος έφηβος απέχει πλέον μόλις 30 βαθμούς από τον ομόσταυλό του καθώς κατευθυνόμαστε προς το Le Mans.

Επόμενο άρθρο »

Jerez: Moto2 Αγώνας

« Προηγούμενο άρθρο

O Jorge Lorenzo είναι θρύλος των MotoGP!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα