• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez: Moto2 Αγώνας
Παρθενική νίκη για τον Ai Ogura
Νέα 01/05/2022 - 15:18

Μια μέρα αφότου πήρε την πρώτη του pole position στην Moto2, ο Ai Ogura της IDEMITSU Honda Team Asia έγινε νικητής Grand Prix μετά από έναν υπέροχο αγώνα από μεριάς του στο Gran Premio Red Bull de España. Ο Ιάπωνας αναβάτης οδήγησε και τους 23 γύρους γύρω από το Circuit de Jerez-Angel Nieto, αλλά δεν ήταν η μόνη επίδοση που άξιζε τον έπαινο. Ο Aron Canet είχε σπάσει την αριστερή του ακτίνα και ένα δάχτυλο στο δεξί του χέρι μόλις πριν από μια εβδομάδα στην Πορτογαλία, αλλά έσφιξε τα δόντια του για να τερματίσει δεύτερος, μπροστά από τον Tony Arbolino.

Ο Ogura έστριψε πρώτος από την pole position, ενώ ο Canet σκαρφάλωσε από την τέταρτη θέση του grid στη δεύτερη θέση από την εξωτερική στην πρώτη στροφή. Ο Fermin Aldeguer αναδείχθηκε τρίτος από τις πρώτες στροφές, μπροστά από τους Arbolino, Somkiat Chantra και Vietti. Ο Sam Lowes έπεσε πίσω σε μερικές θέσεις αφού ήρθε σε επαφή με τον Chantra καθώς οι αναβάτες ξεχύθηκαν στην πρώτη στροφή.


Ο Arbolino προσπέρασε τον Aldeguer όταν έφτασαν στην έκτη στροφή για πρώτη φορά και ο Ισπανός έφηβος σύντομα βρέθηκε αρκετά πιο πίσω, ενώ ο Lowes ξεκίνησε την αντεπίθεσή του από πιο πίσω στην πρώτη δεκάδα. 

Ο Arbolino κέρδισε άλλη μια θέση όταν πέρασε τον Canet καθώς έτρεχαν στο τμήμα του "σταδίου" στον 3ο γύρο, και όταν ο Lowes έφτασε τον Chantra, ο οποίος καθόταν ακόμα ακριβώς πίσω τους, έγινε ένας γνήσιος αγώνας πέντε αναβατών για το προβάδισμα. 


Αμέσως μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να διεκδικήσει ξανά τη δεύτερη θέση από τον Arbolino, ο Canet τα κατάφερε στην ένατη στροφή του έκτου γύρου. Ακριβώς πίσω από αυτούς, ο Lowes έκανε την ίδια κίνηση στο Chantra για να ανέβει στην τέταρτη θέση.

Δεν πέρασε ωστόσο πολύ ώρα, έως ότου μια πρώτη ομάδα των πέντε έγινε ηγετική ομάδα των τριών. Ο Lowes έφυγε πρώτος από τη διεκδίκηση, πέφτοντας στον 7ο γύρο στη στροφή 8. Έναν γύρο αργότερα, στην επόμενη στροφή στην πίστα, ο Chantra βρέθηκε και αυτός εκτός, όταν δίπλωσε το μπροστινό του και έπεσε.


Ο Augusto Fernandez κληρονόμησε την τέταρτη θέση, έχοντας ξεπεράσει τον Vietti και ο Aldeguer επέστρεψε στην έκτη θέση. Στη συνέχεια, στον 9ο γύρο, ο Jake Dixon προσπάθησε να περάσει τον Aldeguer στην στροφή Lorenzo, αλλά έχασε το μπροστινό και πέφτοντας παρέσυρε και τον Aldeguer εκτός πίστας. 

Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο κάλυπτε ακόμα την πρώτη τριάδα των Ogura, Canet και Arbolino στο τέλος του 13ου γύρου. Στον 17ο γύρο, ωστόσο, ο Canet είχε μια μεγάλη στιγμή στην έκτη στροφή, επιτρέποντας στον Ogura να ανοίξει την διαφορά για αρκετά δέκατα.

Τότε ήταν που ο Ιάπωνας αναβάτης άρχισε να απομακρύνεται σοβαρά από τους δύο αντιπάλους που είχαν κολλήσει μαζί του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέχρι τώρα. Το προβάδισμα του Ogura ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο στον 18ο γύρο και 2,7 δευτερόλεπτα καθώς ξεκίνησε τον τελευταίο γύρο.

Όταν πήρε την καρό σημαία, ο 21χρονος Ιάπωνας όχι μόνο είχε την πρώτη του νίκη σε οποιαδήποτε κατηγορία Grand Prix, αλλά έγινε επίσης ο πέμπτος νέος νικητής στην Moto2 το 2022. Ο Canet τερμάτισε 2,5 δευτερόλεπτα πίσω και ο Arbolino λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω για να ολοκληρώσει τις θέσεις του βάθρου.


Ο Fernandez τερμάτισε τέταρτος και ο Schrötter πήρε την πέμπτη μετά από μια διασκεδαστική μάχη με τον Vietti, η οποία διευθετήθηκε όταν ο Γερμανός πέρασε από την εσωτερική στην έκτη στροφή στον 18ο γύρο. Η έβδομη θέση πήγε στον Bo Bendsneyder, μετά από μια μάχη με τον Joe Roberts με τους Albert Arenas και Jorge Navarro να συμπληρώνουν την δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

Επιστροφή στις νίκες για τον Pecco Bagnaia

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez: Moto3 Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα