• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Νιώθω ότι έχω γυρίσει στην καλύτερή μου φόρμα
Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι
Νέα 01/05/2022 - 18:27

Ο Francesco Bagnaia  είχε μια βαριά πτώση κατά τη διάρκεια των προκριματικών για τον γύρο του Portimao το περασμένο Σαββατοκύριακο και έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για ελέγχους στον δεξί του ώμο.

Αν και δεν βρέθηκαν κατάγματα, ο Bagnaia εξακολουθούσε να παλεύει με τον πόνο μέχρι να πάρει την όγδοη θέση σε εκείνον τον αγώνα και συνέχισε να παρεμποδίζεται από τον τραυματισμό αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ισπανία.

Απέκρουσε τον Fabio Quartararo της Yamaha για να κερδίσει την πρώτη του νίκη στη σεζόν έχοντας προηγηθεί από την αρχή μέχρι το τέλος από την pole position, αλλά παραδέχεται ότι ο πόνος που ένιωσε στον ώμο του κατά το ζέσταμα του προκάλεσε ανησυχίες.

"Ανησυχούσα πολύ για τον αγώνα γιατί σήμερα το πρωί στο ζέσταμα ήμουν χωρίς παυσίπονα και δυσκολευόμουν", είπε ο Bagnaia όταν ρωτήθηκε για τον ώμο του. "Αλλά τότε η Clinica Mobile έχει πάντα κάτι καλό να μου δώσει και αυτό με βοήθησε. Μόνο το τελευταίο μέρος του αγώνα ήταν δύσκολο γιατί όλο το φρενάρισμα είναι στα δεξιά εκτός από την τελευταία στροφή. Στην έκτη στροφή ήταν πολύ δύσκολο να σταματήσω τη μοτοσυκλέτα γιατί ήταν σαν να ασκούσε πίεση (στον ώμο) μου και ήταν επώδυνο".

 

Η νίκη του Bagnaia σηματοδότησε την πρώτη για τη εργοστασιακή ομάδα της Ducati αυτή τη σεζόν, με τις άλλες δύο νίκες της εταιρίας να προέρχονται από τον Enea Bastianini της Gresini στη μοτοσυκλέτα προδιαγραφών 2021.

Η GP22 είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά ο Bagnaia αισθάνεται στους τελευταίους γύρους ότι άρχισε να καταλαβαίνει την μοτοσυκλέτα και να ανακαλύπτει ξανά την αίσθηση που είχε στο μπροστινό με την GP21.

Ο Bagnaia είπε ότι το καλύτερο πράγμα που έκανε η Ducati ήταν να σταματήσει να προσπαθεί να προσαρμόσει τη μοτοσυκλέτα στο στυλ του και να τον αφήσει να την καταλάβει μόνος του.

"Ήμουν πιο αισιόδοξος κατά τη διάρκεια των δοκιμών (πριν την σεζόν), αλλά φτάνοντας στον πρώτο αγώνα η πραγματικότητα ήταν λίγο διαφορετική και άρχισα να δυσκολεύομαι λίγο", είπε ο Bagnaia. "Αλλά νομίζω ότι κάναμε το σωστό που σταματήσαμε να προσπαθούμε να προσαρμόσουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα σε εμένα και απλώς αφήσαμε τη μοτοσυκλέτα ίδια. Σίγουρα αυτή η μοτοσυκλέτα χρειαζόταν διαφορετικό στυλ οδήγησης γιατί τώρα μπορώ να είμαι πιο γρήγορος στις στροφές. Λοιπόν, είναι λίγο διαφορετικό. Αλλά τελικά σκέφτομαι ότι έχω επιστρέψει στην καλύτερή μου φόρμα όπως ήμουν πέρυσι και θα ήθελα να συνεχίσω έτσι τώρα, χωρίς να χάνω βαθμούς".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Ήταν αδύνατο να περάσω τον Bagnaia σήμερα

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστροφή στις νίκες για τον Pecco Bagnaia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα