• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Ήταν αδύνατο να περάσω τον Bagnaia σήμερα
Νέα 01/05/2022 - 19:31

Ο Pecco Bagnaia έστριψε πρώτος σήμερα στην Jerez με τον Fabio Quartararo να τον ακολουθεί από κοντά. Το ζευγάρι άρχισε να απομακρύνεται από τους υπόλοιπους, σε ένα μοτίβο που συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του αγώνα. 

Λόγω της θερμοκρασίας του μπροστινού ελαστικού που ανέβαινε όταν βρισκόταν πίσω από τον Bagnaia, ο Quartararo έμεινε λίγο πιο πίσω στον καθαρό αέρα σε ένα στάδιο του αγώνα για να επιτεθεί στους τελευταίους γύρους.

Όμως, παρόλο που τερμάτισε 0,285 δευτερόλεπτα πίσω από τον Bagnaia, ο Quartararo λέει ότι ήταν αδύνατο να προσπεράσει τον αναβάτη της Ducati.

"Ναι, ήταν δύσκολο", είπε ο Quartararο, ο οποίος τώρα βρίσκεται πρώτος στο πρωτάθλημα με επτά βαθμούς διαφορά. "Ο στόχος μου ήταν να προσπεράσω τον Pecco στους πρώτους δύο, τρεις γύρους. Αλλά ήταν πολύ γρήγορος, φρενάρει πολύ καλά και σφιχτά".

"Λοιπόν, ήταν δύσκολο και όταν ήμουν πίσω του το μπροστινό μου ελαστικό έδινε την αίσθηση ότι η θερμοκρασία ήταν εξαιρετικά υψηλή. Και έπρεπε να δημιουργήσω ένα μικρό κενό από τον Pecco γιατί δεν μπορούσα να οδηγήσω πίσω του".

"Στη συνέχεια, στους τελευταίους γύρους έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να δοκιμάσω κάτι, αλλά δεν ήταν δυνατό να δοκιμάσω να τον προσπεράσω γιατί ήταν εξαιρετικά γρήγορος, εξαιρετικά συνεπής".

"Αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν τον αγώνα γιατί ο ρυθμός μας ήταν δυνατός".


Ο Quartararo πρόσθεσε ότι μια μικρή στιγμή στη στροφή 11 του τελευταίου γύρου τον οδήγησε να ακυρώσει κάθε προσπάθεια στην τελευταία στροφή – αν και παραδέχεται ότι μια προσπάθεια θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολη δεδομένου του πόσο καλά φρενάρει ο αναβάτης της Ducati.

"Τον τελευταίο γύρο πίεζα σαν διάολος, αλλά προσπάθησα να κάνω τη στροφή 11 εξαιρετικά γρήγορη για να δοκιμάσω στην τελευταία στροφή, αλλά έχασα λίγο το μπροστινό εκεί", πρόσθεσε. "Είπα «Εντάξει, πηγαίνω αργά». Έμεναν δύο στροφές για το τέλος, δεν υπήρχε περίπτωση να προσπεράσω τον Pecco στην τελευταία στροφή".

"Οπότε, πήγα χαλαρά στις δύο τελευταίες στροφές, αλλά δεν μπορούσα να προσπαθήσω γιατί ο Pecco δεν ήταν πίσω από κανέναν αναβάτη και αυτό είναι πολύ καλύτερο για το μπροστινό ελαστικό. Αλλά δούλεψε πολύ καλά στους πρώτους γύρους για να πάρει αυτή την ευκαιρία".

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 6 @ Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Νιώθω ότι έχω γυρίσει στην καλύτερή μου φόρμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα