• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Nakagami;
Τι απάντησαν οι αγωνοδίκες
Νέα 06/06/2022 - 16:57

Οι αγωνοδίκες των MotoGP της FIM εξήγησαν τους βασικούς παράγοντες πίσω από την απόφασή τους να μην τιμωρήσουν τον Takaaki Nakagami μετά το περιστατικό της στροφής 1 της Κυριακής στην Καταλονία.

Ξεκινώντας δωδέκατος στο grid, ο Nakagami είχε σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση όταν έχασε το μπροστινό μέρος της LCR Honda του στο φρενάρισμα.

Το ατύχημα που προέκυψε είδε το κεφάλι του Ιάπωνα αναβάτη να χτυπά τον πίσω τροχό του Francesco Bagnaia, ρίχνοντας τον αναβάτη της Ducati, ενώ η RCV του Nakagami έβγαλε εκτός τον Alex Rins.

Ο Rins, ο οποίος υπέστη κάταγμα στον αριστερό καρπό, και ο Bagnaia ήταν μεταξύ πολλών αναβατών που επέκριναν την απόφαση να μην τιμωρηθεί ο Nakagami.
Ωστόσο, οι αγωνοδίκες της FIM εξήγησαν ότι ο ισχυρισμός ότι ο Nakagami ήταν απερίσκεπτος στα φρένα και δεν θα κατάφερνε να πάρει την στροφή, αντικρούστηκε από τα αποδεικτικά βίντεο.

"Οι αγωνοδίκες της FIM MotoGP εξέτασαν το περιστατικό της στροφής 1 μεταξύ των αναβατών Takaaki Nakagami, Alex Rins και Francesco Bagnaia από κάθε οπτική γωνία. Με βάση τα στοιχεία που παρέχονται από το πλήθος των γωνιών λήψης που είχαν στη διάθεσή τους οι αγωνοδίκες, συμπεριλαμβανομένων των πλάνων από το ελικόπτερο, κρίθηκε ένα περιστατικό αγώνα χωρίς να ληφθούν περαιτέρω μέτρα".

"Ο Nakagami κέρδισε πολλές θέσεις στην επιτάχυνση για να προχωρήσει από τη θέση του στο grid. Κρίθηκε ότι είχε φρενάρει την ίδια στιγμή με τους αναβάτες γύρω του, χωρίς να κερδίσει σημαντικό πλεονέκτημα στα φρένα που να υποδεικνύει το αντίθετο. Ο Nakagami έχασε το μπροστινό και έπεσε, με τη μοτοσυκλέτα και τον αναβάτη στη συνέχεια να έρχονται σε επαφή με τους Rins και Bagnaia". 


"Το καθιερωμένο όριο με την υπέρβαση του οποίου τέτοια περιστατικά επισύρουν ποινή είναι να φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένας αναβάτης έχει υπερβολική ταχύτητα, χωρίς εύλογη προσδοκία να καταφέρει να πάρει την στροφή".

Ο Nakagami γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό, αλλά κρατήθηκε στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα για παρακολούθηση και έχασε τις σημερινές δοκιμές στην Καταλονία. 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Test: Οι χρόνοι στην μέση της ημέρας

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Οδηγώ καλύτερα από ποτέ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα