• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Οδηγώ καλύτερα από ποτέ
Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση από πέρυσι
Νέα 06/06/2022 - 11:23

Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, όπως λένε, και συχνά και τους πρωταθλητές. Ο Fabio Quartararo στη Βαρκελώνη ήταν πρακτικά άψογος στον αγώνα, κυριαρχώντας από την πρώτη στροφή μέχρι την καρό σημαία, αλλά η μοίρα του έδωσε περισσότερα από ένα δώρα. Ο Bagnaia έπεσε στο περιστατικό με τον Nakagami, ο Bastianini έπεσε, ο Aleix Espargarò έχασε το βάθρο λόγω του λάθους του. Οπότε η τρέχουσα βαθμολογία τον βρίσκει με προβάδισμα 22 βαθμών έναντι του Ισπανού και περισσότερους από 60 έναντι των δύο Ιταλών.

"Δεν περίμενα να είμαι τόσο γρήγορος και συνεπής - παραδέχτηκε ο Γάλλος - είχα καλό ρυθμό, αλλά όχι πολύ γρήγορο, αλλά η αρχή ήταν πολύ σημαντική. Η στρατηγική μου ήταν να πιέσω στους πρώτους 5 γύρους και όταν είδα ότι έκανα διαφορά ήταν φανταστικό".

"Όταν είσαι μπροστά, μόνος, ο αγώνας είναι πολύ μεγάλος, αρχίζεις να σκέφτεσαι πολύ ανόητα πράγματα - αστειεύτηκε - Στην πραγματικότητα, πριν ξεκινήσω, νόμιζα ότι θα γίνει αγώνας (μάχη), αλλά ήταν ωραίο πάντως, κανείς δεν μπορούσε να με προσπεράσει στην ευθεία! Είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για το πρωτάθλημα".

Ο Quartararο διαβάζει τέλεια τη σεζόν.

"Ο σωστός τρόπος είναι να κερδίζεις όταν νιώθεις δυνατός και να αντιμετωπίζεις το χτύπημα όταν δυσκολεύεσαι - εξήγησε - Αλλά το να είμαι πάντα 1ος ή 2ος δεν είναι εύκολο, ειδικά με τους αντιπάλους μου. Στο Mugello δεν μπορούσα να κερδίσω, εδώ στη Βαρκελώνη περίμενα χειρότερα λόγω της ευθείας, αλλά είναι κατηφόρα και η Yamaha δεν πήγαινε άσχημα. Το σημαντικό είναι να είμαστε συνεπείς, όπως ήμασταν και πέρυσι. Νιώθω ότι οδηγώ καλύτερα από ποτέ και έχω ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από το 2021. Στην Καταλονία κατάφερα να κάνω τη διαφορά στο φρενάρισμα".

Ο Fabio σχολίασε επίσης την απόφαση να μην ληφθούν μέτρα μετά το ατύχημα που προκάλεσε ο Nakagami.

"Τι μπορώ να πω? - αναφέρθηκε στην εκκίνηση - Πρώτα απ 'όλα, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται πιο γρήγορα, αυτό που συνέβη στην Moto2  (στον αγώνα του Portimao) δεν είναι αποδεκτό, όταν περίμεναν πολύ ώρα πριν σταματήσουν τον αγώνα, με τη βροχή και τους αναβάτες με slick ελαστικά. Είναι πάντα καλύτερο να αποτρέπουν ορισμένα πράγματα. Τέλος πάντων, αυτό του Nakagami δεν ήταν αγωνιστικό ατύχημα, δεν μπορείς να φρενάρεις τόσο αργά. Ο Pecco ξεκίνησε 2ος και αυτός 12ος, δεν καταλαβαίνω πώς έφτασε εκεί. Στον πρώτο γύρο πρέπει να γνωρίζουμε ότι οδηγούμε πολύ βαριές μοτοσυκλέτες (γεμάτα ρεζερβουάρ) και ότι οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές, η εκκίνηση είναι η πιο επικίνδυνη στιγμή".

Επόμενο άρθρο »

Γιατί δεν τιμωρήθηκε ο Nakagami;

« Προηγούμενο άρθρο

Κάταγμα στον καρπό του Rins

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα