• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Είναι ο Alvaro Bautista το συστατικό της επιτυχίας για την Ducati;
Νέα 13/06/2022 - 16:31

Αν και δεν πήρε και τις 3 νίκες στο Misano, οι επιδόσεις του Bautista στους αγώνες ήταν αναμφισβήτητα οι καλύτερες που έχουμε δει από οποιονδήποτε αναβάτη μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Παρά τις πρώτες μάχες με τον Jonathan Rea (στον πρώτο αγώνα) και τον Toprak Razgatlioglu (στον δεύτερο αγώνα), ο Ισπανός κατάφερε να βρεθεί μπροστά και από τους δύο αναβάτες έχοντας έναν καταιγιστικό ρυθμό από την αρχή μέχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου ρεκόρ γύρου αγώνα που ήρθε μετά το γενικό ρεκόρ γύρου που πέτυχε στην superpole. 

Ήδη προηγούταν στην βαθμολογία πριν το Misano και τώρα ο Bautista έχει επεκτείνει το προβάδισμα στους 36 βαθμούς έναντι του Rea.


Είναι επίσης η πρώτη φορά αυτή τη σεζόν που τερμάτισε μπροστά από τον Rea και στους τρεις αγώνες σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο. Μια εικόνα του 2019.


Ωστόσο, το να περιμένει κανείς ότι ο Bautista θα αρχίσει να φθίνει στην πορεία της σεζόν, όπως συνέβη πριν από τρία χρόνια είναι πολύ απίθανο, καθώς ο Ισπανός φαίνεται να πετυχαίνει παρόμοια αποτελέσματα χωρίς όμως να πιέζει στο όριο. 


Από την άλλη πλευρά, ο Rea και ο Razgatlioglu κινούνται ξεκάθαρα στο όριο του τι είναι ικανό να κάνουν οι μοτοσυκλέτες τους (κάτι που ήταν υπερβολικά προφανές με τον Razgatlioglu στον δεύτερο αγώνα), ωστόσο ο Bautista εξακολουθεί να βγαίνει στην κορυφή τις περισσότερες φορές.

"Είμαι χαρούμενος γιατί μπορώ να είμαι γρήγορος, αλλά και να σκέφτομαι με τη μοτοσυκλέτα", είπε ο Bautista μετά τη νίκη στον δεύτερο αγώνα. "Μπορώ να είμαι ήρεμος και να επιτεθώ όταν πρέπει να επιτεθώ και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην ξεπεράσω το όριο. Είμαι αρκετά χαρούμενος".

"Πάλεψα με τον Jonathan στην αρχή και με τον Toprak και εκείνη τη στιγμή είδα ότι ο ρυθμός μου μπορούσε να είναι λίγο πιο γρήγορος. Προσπάθησα να προχωρήσω όπως έκανα χθες (το Σάββατο). Μου πήρε μερικούς γύρους γιατί η μάχη με τον Toprak ήταν τόσο ωραία. Το χάρηκα πολύ. Στο τέλος, μπόρεσα να αυξήσω τη διαφορά μου από τον Torpak και να πάρω τη νίκη».

Παρά το γεγονός ότι ο Bautista είναι σε εξαιρετική φόρμα και η Ducati Panigale V4 R αποδεικνύεται μια από τις καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid, ο Ισπανός γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αποτελέσματα της πρώιμης σεζόν δεν φέρνουν το πρωτάθλημα.

Αυτό που κάνουν όμως τα αποτελέσματα του πρώην αναβάτη των MotoGP, είναι να δείχνουν τόσο στον Rea όσο και στον Razgatlioglu ότι τίποτα λιγότερο από το 100% τους δεν θα είναι αρκετά καλό.

Ο Bautista συνέχισε: "Δεν σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Πριν από τρία χρόνια, νομίζω ότι ήμουν πάνω από 60 βαθμούς μπροστά και μετά έχασα το πρωτάθλημα με περισσότερους από 150. Αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά που κάνουμε, να απολαμβάνω τη μοτοσυκλέτα όπως κάνω και να παίρνω το μέγιστο σε όλες τις συνθήκες".

"Μερικές φορές, αν μπορώ να παλέψω για τη νίκη, θα παλέψω. Αν μπορώ να παλέψω για την πέμπτη θέση, θα παλέψω. Το σημαντικό είναι απλώς να τελειώνουμε τους αγώνες, να λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες και να διασκεδάζουμε περισσότερο με τη μοτοσυκλέτα".

Ενώ μόνο ένας αναβάτης και μια μοτοσυκλέτα που λειτουργούν στα καλύτερά τους μαζί μπορούν να κερδίσουν ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι πρόσφατες σεζόν φαίνεται να δείχνουν ότι ο Bautista παίρνει ίσως περισσότερα από το πακέτο του από ό,τι μπορούν οι υπόλοιποι. 

Ο Scott Redding ήταν μια αξιοσέβαστη απειλή για τον τίτλο τόσο το 2020 όσο και το 2021, ωστόσο, ο Bautista είχε περισσότερες νίκες το 2019 από ό,τι και τις δύο σεζόν του Redding με την Aruba.it Ducati, ενώ απέχει ήδη μόλις μία νίκη από την αντίστοιχη απόδοση του (πλέον) αναβάτη της BMW από πέρυσι (7) .

Ο Bautista είναι επίσης ο μόνος αναβάτης που τερματίζει στο βάθρο σε κάθε αγώνα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ενώ ο ομόσταυλός του, Michael Rinaldi, είναι ο μόνος άλλος αναβάτης της Ducati που έχει ανέβει στο βάθρο φέτος - τερμάτισε τρίτος και στους δύο αγώνες του Misano.


Σε κάθε περίπτωση,  ο Bautista φαίνεται αυτή την στιγμή να "πλέει" μέσα στην πίστα σε απόλυτη αρμονία με την μοτοσυκλέτα του, κάτι που οι υπόλοιπες Ducati δεν έχουν καταφέρει. Θα είναι λοιπόν ο Bautista που θα φέρει το πρώτο Πρωτάθλημα αναβατών στην Ducati μετά από αυτό του Carlos Checa το 2011; Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, το υπόλοιπο της σεζόν προβλέπεται εκρηκτικό.

Επόμενο άρθρο »

Εντυπωσιακή νίκη Παντελεάκη στην Βαρκελώνη

« Προηγούμενο άρθρο

WSSP300 Misano: στοιχεία και φωτ. Του Γ.Περιστερά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα