• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Συνέντευξη τύπου
Οι "ιπτάμενοι" Γάλλοι μιλούν για το ολλανδικό Grand Prix
Νέα 23/06/2022 - 21:42

Τα πρόσφατα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Fabio Quartararo και ο Johann Zarco θα είναι δύσκολο να νικηθούν στο Motul TT Assen αυτού του Σαββατοκύριακου. Ο Quartararo κέρδισε και ο Zarco τερμάτισε δεύτερος, πριν από λίγες μέρες στο Sachsenring, και τώρα είναι πρώτος και τρίτος αντίστοιχα στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 
Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να ξεκινήσουν μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά με 10 γύρους να έχουν ολοκληρωθεί τώρα και 10 να απομένουν, έχουμε φτάσει στα μισά της σεζόν των MotoGP 2022. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για ένα δεύτερο συναρπαστικό μέρος της σεζόν. 

Quartararo: "Ήταν ένα υπέροχο πρώτο μέρος της σεζόν. Το Qatar, η Αργεντινή και το Austin ήταν αρκετά σκληρά - νομίζω ότι παραπονιόμουν λίγο υπερβολικά για την τελική μου ταχύτητα και δεν ήμουν συγκεντρωμένος στην οδήγηση. Στη συνέχεια, όταν έφτασα στην Ευρώπη, μπορούσα πραγματικά να επικεντρωθώ στην οδήγηση και είχα εξαιρετικά αποτελέσματα. Από την Πορτογαλία έως τώρα, ήμασταν στο βάθρο σχεδόν όλη την ώρα –μόνο στο Le Mans τερματίσαμε τέταρτοι– αλλά νομίζω ότι περάσαμε υπέροχα. Στους πρώτους 10 αγώνες έχουμε ακριβώς τους ίδιους βαθμούς με πέρυσι, οπότε πιστεύω ότι κινούμαστε πολύ καλά ".

Zarco: "Είμαι ευχαριστημένος με το πώς πάει η χρονιά για μένα, αυτό το πρώτο εξάμηνο, γιατί δεν ξεκίνησα τόσο καλά όσο ξεκίνησα τη σεζόν του '21 με δύο βάθρα στη σειρά στο Qatar πέρυσι. Αλλά, προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Πραγματικά κάθε Σαββατοκύριακο,  κάνω ό,τι περισσότερο μπορώ και προσπαθώ να ελέγχω καλά τη μοτοσυκλέτα. Η μοτοσυκλέτα του 2022 μερικές φορές είναι λίγο πιο δύσκολο να ρυθμιστεί, οπότε οι αγώνες γίνονται μερικές φορές πιο δύσκολοι, αλλά τα αποτελέσματα ήρθαν στους πιο πρόσφατους αγώνες και μόνο γι' αυτό, είμαι πολύ χαρούμενος".


Ένα από τα πιο περίεργα σημεία συζήτησης τις τελευταίες ημέρες ήταν η εξέλιξη του Zarco. Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, τερμάτισε πέμπτος, μετά τέταρτος, μετά τρίτος και δεύτερος. Μπορεί αυτό το μοτίβο να συνεχιστεί και ο Zarco να πάρει την πρώτη του νίκη;

Zarco: "Πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, αλλά γιατί όχι; Θα ήταν τόσο φανταστικό να ακολουθήσουμε αυτή τη λογική. Νομίζω ότι ο περίεργος καιρός που μπορεί να έχουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, για μένα μπορεί να με βοηθήσει απλώς να εξοικονομήσω ενέργεια. Με τα βρόχινα ελαστικά, απολαμβάνω τη μοτοσυκλέτα ακόμα περισσότερο γιατί χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να στρίψεις την μοτοσυκλέτα, έτσι για μένα οι δύσκολες συνθήκες μπορεί να είναι εξαιρετικές για να ακολουθήσω αυτή τη λογική. Ας δούμε".

Όπως ανέφερε ο Zarco, προβλέπεται βροχή για την Παρασκευή στο Assen, ενώ ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το Σάββατο και την Κυριακή. Φυσικά, η απειλή περισσότερων βροχοπτώσεων θα υπάρχει την ημέρα του αγώνα, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους αναβάτες και τις ομάδες, αλλά ο Quartararo ελπίζει να απολαύσει όλα όσα έχει να προσφέρει το στεγνό Assen. 

Quartararo: "Νομίζω ότι έχω βελτιώσει αρκετά την οδήγηση μου στο βρεγμένο, αλλά όταν φτάνεις σε ένα είδος πίστας όπως το Assen, θέλεις να έχεις στεγνή πίστα, γιατί για μένα είναι μια από τις πίστες που απολαμβάνεις περισσότερο,  η πιο μυθική πίστα στο ημερολόγιο, οπότε ελπίζουμε σε έναν στεγνό αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Από το 1949 έως το 2021

« Προηγούμενο άρθρο

H Michelin στο TT Assen τον "Καθεδρικό Ναό της ταχύτητας"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα