• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Οι ΕΔ1 ήταν περίπλοκες
Λόγω των καιρικών συνθηκών
Νέα 24/06/2022 - 20:07

Ο Fabio Quartararo ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα των ΕΔ στο Assen με τον τρίτο ταχύτερο χρόνο. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε το πρωί, ο Γάλλος αναδείχθηκε το απόγευμα σε μια πίστα που σταδιακά στέγνωνε.

Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής νιώθει σιγουριά και ταυτόχρονα έχει κάποιες μικρές ανησυχίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Assen.

"Σήμερα προσπάθησα να είμαι προσεκτικός στη έκτη στροφή και στον τελευταίο τομέα", ανέφερε ο Quartararo. "Στις άλλες περιοχές οδήγησα κανονικά, αξιολογώντας τον ρυθμό για τον αγώνα. Η πιο κρίσιμη στιγμή ήταν το πρώτο μέρος των ΕΔ2 με την πίστα να ξεκινά να στεγνώνει και εμείς να έχουμε το βρόχινο ελαστικό. Τελικά όμως η ισορροπία δεν ήταν κακή, γιατί η αίσθηση ήταν γενικά θετική".

"Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να είσαι προσεκτικός και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μην είσαι πολύ αργός, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην ανεβάσεις την θερμοκρασία στα ελαστικά. Συνήθως είμαι αναβάτης που του παίρνει πολύ χρόνο να βρει τη σωστή εμπιστοσύνη με την μοτοσυκλέτα".


Στη συνέχεια, η προσοχή στράφηκε στο θέμα των υγρών συνθηκών.

"Η Yamaha είναι εξαιρετικά δύσκαμπτη στη βροχή και αυτό δεν με αφήνει να στρίψω. Σήμερα, ωστόσο, το μόνο που είχε σημασία ήταν να αποκτήσω την σωστή αίσθηση και να μην αναζητώ τον ρυθμό του ενός γύρου. Ο καιρός? Προφανώς προτιμώ να έχω στεγνή πίστα, αλλά εδώ είναι πάντα ένας γρίφος. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν κοίταζα το τηλέφωνο, ο καιρός πάντα έδινε διαφορετικές προβλέψεις κάθε φορά που κοίταζα".


Ο Quartararo μίλησε και για τα ελαστικά.

"Σήμερα το απόγευμα έκανα 10 γύρους με το μαλακό, δούλεψα τον ρυθμό και την επιλογή του ελαστικού για τον αγώνα, αλλά αύριο θα είναι μια άλλη ιστορία, στην πραγματικότητα είναι ο μόνος άγνωστος παράγοντας που έχει απομείνει. Η μοτοσυκλέτα, από την άλλη πλευρά, παραμένει όπως και στο Qatar, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αλλαγές".

Τέλος, λίγα λόγια για την ασφάλεια.

"Ωστόσο, σήμερα το πρωί ήταν μια περίπλοκη περίοδος δοκιμών και συμφωνώ απόλυτα ότι οι συνθήκες ήταν πάνω από το όριο όπως είπε ο Oliveira. Όταν κάνεις υδρολίσθηση (aquaplaning) στην ευθεία με πέμπτη ή έκτη ταχύτητα, αυτό είναι πραγματικά επικίνδυνο. Στις στροφές ήταν εντάξει. Αλλά αν κάποιος έπεφτε εδώ, θα ήταν μια άλλη ιστορία, αλλά δεν είμαι αγωνοδίκης. Αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Είναι ευθύνη της διεύθυνσης του αγώνα να δούνε τις συνθήκες και να ακούσουνε τους αναβάτες".

Επόμενο άρθρο »

Δεν θα συμμετάσχει ο Pol Espargaro στον αγώνα του Assen!

« Προηγούμενο άρθρο

Dunlop & Peristeras Tyres των ρεκόρ στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα