• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto2 ΕΔ3
Ταχύτερος ο Augusto Fernandez
Νέα 25/06/2022 - 13:28

Ο Augusto Fernandez ήταν ο ταχύτερος αναβάτης των ΕΔ3 της Moto2 στο Motul TT Assen. Έξι ημέρες μετά τη νίκη του στο Γερμανικό Grand Prix, ο Ισπανός σημείωσε 1:37.115 γύρω από το TT Circuit Assen στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τον συμπατριώτη του, Albert Arenas, να παρίνει την δεύτερη θέση και τον Ολλανδό Bo Bendsneyder να είναι τρίτος στην έδρα του. Για τον Aron Canet , το πρόβλημα με την σπασμένη μύτη του συνεχίστηκε μέχρι που τελικά αποφάσισε να αποσυρθεί από το Grand Prix.

Μετά από μια βροχερή Παρασκευή, ο ρυθμός ανέβηκε το πρωί του Σαββάτου. Ο Fernandez ήταν ήδη ταχύτερος όταν βελτιώθηκε περαιτέρω με περίπου 15 λεπτά να απομένουν, και αυτός ο γύρος θα αποδεικνυόταν ο καλύτερος της περιόδου - μια καλή εμφάνιση στην πίστα όπου πήρε την πρώτη του νίκη σε Grand Prix, το 2019, και ένα βάθρο πέρυσι. Ο Arenas έκλεισε τη θέση του στις ΚΑΤ2 κάνοντας το 1:37.180 ακόμα νωρίτερα μέσα στην περίοδο δοκιμών, ενώ ο Bendsneyder κατέκτησε την τρίτη θέση χάρη σε 1:37.226 κατά τη διάρκεια των τελευταίων επιθέσεων.


Ο Ai Ogura, ο οποίος απέχει μόλις οκτώ βαθμούς από τον Celestino Vietti, ολοκλήρωσε τiw ΕΔ3 στην τέταρτη θέση με 1:37.247 και ο Tony Arbolino ήταν πέμπτος με 1:37.526. Ο Jake Dixon φαινόταν να δυσκολεύεται να κλειδώσει την θέση του στις ΚΑΤ2 μέχρι που έκανε ένα άλμα από τη 12η στην έκτη θέση χάρη στο 1:37.282 που πέτυχε με την καρό σημαία να κυματίζει Ο Joe Roberts ήταν ταχύτερος την Παρασκευή και, ενώ δεν βελτιώθηκε στις ΕΔ3, ο Αμερικανός ήταν ακόμα έβδομος στους συνδυασμένους χρόνους.

Ο Filip Salac βρισκόταν σε έναν καλό γύρο, όταν έχασε το μπροστινό στο Geert Timmer Chicane μέσα στα δύο τελευταία λεπτά της συνεδρίας, αλλά το 1:37.435 που είχε ήδη κάνει ήταν αρκετά καλό για να πάρει την όγδοη θέση. Ο Marcel Schrötter ήταν για λίγο δεύτερος ταχύτερος, αλλά το 1:37.164 που σημείωσε ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας και ο Γερμανός τελικά πήρε την ένατη θέση με 1:37.472.


Ο Alonso Lopez ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα και ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Celestino Vietti, κατάφερε τελικά να φτάσει απευθείας στις ΚΑΤ2 με το 1:37.533 που τον έβαλε στην 11η θέση. Ο Sam Lowes μπήκε επίσης στις ΚΑΤ2 παρά την πτώση του στο Timmer Chicane, με τους Somkiat Chantra και Cameron Beaubier να κερδίζουν και αυτοί την πρόκριση. Ο Canet, ωστόσο, είναι εκτός Grand Prix, αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να σταματήσει την αιμοραγία της μύτης του όταν επισκέφτηκε το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Προσπάθησε να οδηγήσει στις ΕΔ3, αλλά τελικά αποσύρθηκε - ένα μεγάλο πλήγμα για τις ελπίδες του Ισπανού για τον τίτλο, δεδομένου ότι είναι μόλις 17 βαθμούς πίσω από τον Vietti αυτή τη στιγμή.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto3 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα