• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto3 KAT
Pole position για τον Ayumu Sasaki
Νέα 25/06/2022 - 15:01

Ο Ayumu Sasaki πήρε την pole position για τον 11o γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3 στο Motul TT Assen μετά από μια πτώση στο τέλος για τον Tatsuki Suzuki. Ο τελευταίος ήταν ταχύτερος με ένα λεπτό να απομένει στις ΚΑΤ2 στο TT Circuit Assen και βρισκόταν σε έναν ακόμα ταχύτερο γύρο όταν είχε μια πτώση που άνοιξε την πόρτα για τον συμπατριώτη του.

Ο Sasaki, ο οποίος απέχει ακόμα πολύ από την πλήρη φυσική του κατάσταση μετά από μια δυσάρεστη πτώση στο Mugello τον Μάιο, στη συνέχεια κατέλαβε την πρώτη θέση με 1:41.296.

Ο Suzuki – ο οποίος μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο στο ιατρικό κέντρο – θα ξεκινήσει τουλάχιστον από τη μέση της πρώτης σειράς λόγω του 1:41.362 που έκανε στην πρώτη του έξοδο. Ο Izan Guevara θα συμπληρώσει την πρώτη σειρά της εκκίνησης, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Guevara ήταν μόλις έβδομος ταχύτερος προτού σημείωσε το 1:41.502 που τον οδήγησε στην δεύτερη θέση μέσα στα τελευταία δύο λεπτά των ΚΑΤ2 και τότε ήταν που ο Sasaki έκανε την κίνησή του για να πάρει την δεύτερη pole position στην καριέρα του. Ο David Muñoz πήρε την τέταρτη θέση, χάρη στο 1:41.664 που έκανε στην πρώτη του έξοδο, ενώ ο Dennis Foggia ανέβηκε μια θέση στη μέση της δεύτερης σειράς σημειώνοντας ένα 1:41.765 στον τελευταίο του γύρο, στέλνοντας τον Jaume Masia πίσω στην έκτη θέση.


Ο Adrian Fernandez ήταν ο καλύτερος από τους αναβάτες που πέρασαν από τις ΚΑΤ1, κάνοντας τον έβδομο καλύτερο χρόνο, με τους Lorenzo Fellon, Xavier Artigas (επίσης πέρασε από τις ΚΑΤ1 και Joel Kelso να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα, η οποία καλύφθηκε από μια διαφορά 0,768 δευτερολέπτων. Ο John McPhee ήταν 11ος μετά τη πτώση του στην Haarbocht (Στροφή 1) στα τελευταία δύο λεπτά των ΚΑΤ2, ενώ ο Daniel Holgado ήρθε από τις ΚΑΤ1 για να βρεθεί επίσης στην τέταρτη σειρά της εκκίνησης, αλλά θα πρέπει να εκτελέσει ποινή μεγάλου γύρου στον αγώνα της Κυριακής μετά την πτώση του σε ζώνη με κίτρινη σημαία στις ΕΔ3.


Ο Deniz Öncü θα ελπίζει ότι μπορεί να επαναλάβει την απόδοσή του στο Sachsenring πριν από μια εβδομάδα, όταν βρέθηκε από την 24η θέση στο grid στην έβδομη, καθώς σήμερα ήταν 17ος. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, Sergio Garcia, ήταν η μεγάλη έκπληξη καθώς τερμάτισε τελευταίος στις ΚΑΤ2, με 1.391 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Sasaki, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει από τη 18η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Assen: MotoGP ΕΔ4

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto2 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα