• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ποινή μεγάλου γύρου στον Miller
Για το περιστατικό με τον Viñales
Νέα 25/06/2022 - 20:04

Ο Jack Miller έπεσε στην πέμπτη στροφή στα τελευταία στάδια των ΚΑΤ2 το Σάββατο στο Assen.

Αφού ανέβηκε ξανά στην μοτοσυκλέτα για να την φέρει πίσω στα pits, ο Miller οδηγούσε αργά στην αγωνιστική γραμμή στην πίσω ευθεία βγαίνοντας από τη στροφή 5 όταν ο Viñales της Aprilia περνούσε από εκεί, ευρισκόμενος στον τελευταίο γρήγορο γύρο του. 

Ο Viñales έφτασε πολύ κοντά στο να χτυπήσει τον Miller στη δεξιά του πλευρά, καθώς ο Αυστραλός κοίταξε πάνω από τον αριστερό του ώμο για να δει αν  έρχεται κάποιος. 

Αν και πήγε αμέσως να ζητήσει συγγνώμη από τον Viñales, ο Miller τιμωρήθηκε από την διεύθυνση αγώνα και πρέπει να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου στον αγώνα της Κυριακής.

Είναι η δεύτερη διαδοχική ποινή μεγάλου γύρου για τον Miller, αφού του επιβλήθηκε μια αντίστοιχη ποινή για πτώση κάτω από κίτρινες σημαίες στις ΕΔ4 το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Sachsenring.

Πριν από την ανακοίνωση της ποινής, ο Miller είπε ότι δεν τον είχαν καλέσει από την διεύθυνση αγώνα και ένιωθε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος.

"Δεν έκανα τίποτα λάθος", είπε ο Miller για το περιστατικό με τον Viñales. "Έκανα ό,τι μπορούσα σωστά. Πήγα προς τα αριστερά, κυριολεκτικά σηκώθηκα αμέσως (μετά τη σύγκρουση), κάθισα στο πλάι της σέλας και έβαλα την μοτοσυκλέτα πάλι μπροστά".

"Είχα ένα μασπιέ που ήταν διαλυμένο, απλώς προσπαθούσα να βάλω το πόδι έτσι ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν επρόκειτο να σπάσει (το μασπιέ) όταν θα έβαζα όλο μου το βάρος πάνω του για να περάσει το πόδι μου από την άλλη πλευρά της μοτοσυκλέτας".

"Το έκανα, ήμουν ήδη στην άλλη πλευρά της πίστας και έψαξα να βεβαιωθώ ότι δεν είμαι εμπόδιο σε κανέναν".

"Ο Viñales ήταν εκεί και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Καταλαβαίνω ότι η αγωνιστική γραμμή καταλήγει εκεί, αλλά δεν μπορούσα να κάνω πολλά περισσότερα. Πήγα να ζητήσω συγγνώμη γιατί ξέρω ότι ήταν χάλια, αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα φίλε".


Ο Miller δεν είναι ο μόνος αναβάτης που πρέπει να εκτίσει ποινή μεγάλου γύρου στο GP της Κυριακής στην Ολλανδία, καθώς ο Franco Morbidelli της Yamaha τιμωρήθηκε με την ίδια ποινή για ανεύθυνη οδήγηση στις ΕΔ2.

Επόμενο άρθρο »

Viñales: Όλα είναι εντάξει με τον Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: Moto2 KAT

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα