• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: Moto2 KAT
O Dixon οδηγεί το 1-2 της GasGas
Νέα 25/06/2022 - 18:37

Ο Jake Dixon πήρε την δεύτερη pole position της καριέρας του μετά από μια απίστευτα σφιχτή περίοδο δοκιμών στο Assen. Όχι μόνο κέρδισε τον ομόσταυλό του, Albert Arenas, για 0,011 δευτερόλεπτα κάνοντας το 1-2 για την GasGas, αλλά και ο Sam Lowes και ο Ai Ogura ήταν ο καθένας μόνο 0,020 δευτερόλεπτα πιο αργοί. Ο Ogura μπορεί να έχασε την πρώτη σειρά της εκκίνησης, αλλά έχει μια δελεαστική ευκαιρία να περάσει στο προβάδισμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το απόγευμα της Κυριακής, δεδομένου ότι ο Celestino Vietti θα ξεκινήσει αύριο από την 11η θέση, μετά από μια πτώση στις ΚΑΤ2.


Ο Lowes πήρε την πρώτη θέση όταν σημείωσε 1:36.767 με κάτι περισσότερο από πέντε λεπτά να απομένουν, ένας γύρος που ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από εκείνον που πέτυχε ο Jorge Navarro (ο οποίος πέρασε πρώτος από τις ΚΑΤ1), κατά τις πρώτες εξόδους των αναβατών. Παρά το γεγονός ότι έφτασε στην προσωρινή pole position, ο Βρετανός χειρονομούσε προς τον ομόσταυλό του, Tony Arbolino, αφού είχε περάσει τη γραμμή, προφανώς νιώθοντας ότι ο Ιταλός τον είχε καθυστερήσει κοντά στο τέλος του γύρου.


Ο Lowes είχε κάθε λόγο να είναι αναστατωμένος, αν σκεφτεί κανείς πόσο στενά ήταν τα περιθώρια. Ο Arenas σημείωσε 1:36.747 στο τελευταίο τρίλεπτο, προτού ο Ogura απειλήσει να πάρει την πρώτη θέση όταν μπήκε στην προσωρινή πρώτη σειρά με 1:36.787. Αυτή ήταν ακόμα η πρώτη τριάδα όταν άρχισε να κυματίζει η καρό σημαία, μετά την οποία ο Dixon πέτυχε τον καλύτερο γύρο του για να αρνηθεί μια παρθενική pole position στον Arenas. 


Πίσω από αυτή την πρώτη τετράδα ήταν ο Alonso Lopez με 1:36.842 και ο Navarro στην έκτη θέση με τον πρώτο του γρήγορο γύρο. Ο Joe Roberts, παρόλο που ήταν μόλις 0,148 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dizon πρόκειται να ξεκινήσει έβδομος. Ο Ολλανδός Bo Bendsneyder πήρε την όγδοη θέση για τον εντός έδρας αγώνα του και ο νικητής της Γερμανίας, Augusto Fernandez, θα τον συνοδεύσει στη τρίτη σειρά. Κλείνοντας την πρώτη 10άδα με μόλις 0,292 δευτερόλεπτα διαφορά από την pole position ήταν ο Marcel Schrötter.


Ο Vietti έχει πολύ δουλειά να κάνει αύριο αν θέλει να φύγει από το Assen με το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα ακόμα στα χέρια του. Ο Ιταλός ήταν έκτος ταχύτερος με 1:37.085 όταν έχασε το μπροστινό μέρος στην Ossebroeken πριν από τα μισά των ΚΑΤ2, και τελικά βρέθηκε πίσω στην 11η θέση. Ο Arbolino είναι ένας άλλος από τους κορυφαίους αναβάτες που βρίσκεται αρκετά πίσω, έχοντας πάρει την 13η θέση, ενώ ο Fermin Aldeguer δεν κατάφερε να βρεθεί πιο ψηλά από την 20η θέση καθώς αντιμετώπισε και ένα τεχνικό πρόβλημα στις αρχές των ΚΑΤ1. Ο Aron Canet, ο οποίος είναι τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα προς το παρόν, αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά τις ΕΔ3, λόγω επίμονης ρινορραγίας μετά από ένα πρόσφατο τροχαίο ατύχημα.

Επόμενο άρθρο »

Ποινή μεγάλου γύρου στον Miller

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα