• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen: MotoGP ΚΑΤ
Pole position και νέο ρεκόρ γύρου για τον Bagnaia!
Νέα 25/06/2022 - 18:15

Ο Francesco Bagnaia πήρε την pole position για το Motul TT Assen, καταρρίπτοντας το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών καθώς θέλει να δώσει νέα πνοή στην μάχη του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο αναβάτης της Ducati έκανε 1:31.504 για να ξεπεράσει το παλιό ρεκόρ του Assen για περισσότερα από τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo, πήρε την δεύτερη θέση και ο Jorge Martin ήταν επίσης σε ρυθμό ρεκόρ γύρου καθώς κατέκτησε την τελευταία θέση της πρώτης σειράς της εκκίνησης. 


Με μεμονωμένα σημεία βροχής κατά τη διάρκεια των ΚΑΤ1 και γκρίζα σύννεφα να πλανιούνται πάνω από το Assen καθώς ξεκινούσαν οι ΚΑΤ2, οι αναβάτες ανέβασαν τον ρυθμό αμέσως. Τόσο ο Martin όσο και ο Quartararo έσπασαν το ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στους πρώτους γρήγορους γύρους τους, ο πρώτος με 1:31.708 και ο δεύτερος μόλις 0,010 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Στο τέλος των πρώτων εξόδων, ήταν ακόμα οι δύο πρώτοι και ο Francesco Bagnaia τρίτος με 0,311 δευτερόλεπτα διαφορά.


Οπλισμένος με ένα νέο μαλακό slick πίσω ελαστικό, ο Bagnaia βγήκε στη συνέχεια και κατέβασε το χρονόμετρο στο 1:31.504 στον πρώτο γρήγορο γύρο της δεύτερης εξόδου του. Ο Martin έχασε την ευκαιρία να βελτιωθεί περαιτέρω όταν έπεσε στην De Strubben (Στροφή 5) και το λάθος του τιμωρήθηκε όταν ο Quartararo του άρπαξε την δεύτερη θέση με 1:31.620. Ο «El Diablo» εξακολουθούσε να πιέζει με την καρό σημαία να κυματίζει μέχρι που κόντεψε να πέσει στην De Strubben και ενώ κατάφερε να το σώσει, ο Bagnaia κλείδωσε στην τέταρτη pole position του στους τελευταίους έξι γύρους.

Ο Marco Bezzecchi ξεπέρασε επίσης το παλιό ρεκόρ γύρου, σημειώνοντας 1:31.796, κάτι που τον φέρνει στην τέταρτη θέση της σχάρας εκκίνησης, ενώ ο ταχύτερος των ΕΔ, Aleix Espargaro κατέκτησε την πέμπτη θέση με 1:31.868. Αυτό ήταν μόλις 0,364 δευτερόλεπτα μακριά από την pole και ο Espargaro πρέπει να ένιωθε ότι είχε περισσότερο ρυθμό, λαμβάνοντας υπόψη ότι έδειξε τον θυμό του στον Jack Miller όταν ο Αυστραλός προκάλεσε  μια κίτρινη σημαία με μια πτώση στην De Strubben. Ο Miller, ο οποίος ήταν έκτος με το 1:32.124 που έκανε στην πρώτη του έξοδο, μετά είχε μια ακόμα μεγαλύτερη στιγμή με μια άλλη Aprilia όταν ένας Maverick Viñales σε γρήγορο γύρο εμφανίστηκε ακριβώς πίσω από τον Miller ο οποίος πήγαινε αργά και του έκοψε τον ρυθμό (ο Miller ζήτησε συγνώμη από τον Vinales μετά τις ΚΑΤ για αυτό).

Ο Johann Zarco κατέλαβε την έβδομη θέση με 1:32.175, ενώ στην 3η σειρά θα βρεθούν μαζί του οι Miguel Oliveira και Alex Rins. Το δίδυμο της Red Bull KTM Factory είχε περάσει από τις ΚΑΤ1 και ο Brad Binder θα διεκδικούσε τελικά τη 10η θέση στη σχάρα εκκίνησης, μπροστά από τον Viñales και τον Takaaki Nakagami.

Ο Luca Marini έχασε την πρόκριση στις ΚΑΤ2 για λίγο περισσότερο από τρία δέκατα του δευτερολέπτου και είναι έτοιμος να παραταχθεί 13ος στη σχάρα εκκίνησης. Ήταν ο Joan Mir που ήταν ο τρίτος ταχύτερος στις ΚΑΤ1 με 1:32.898 όταν δίπλωσε το μπροστινό της GSX-RR του στην De Strubben και ο Ισπανός δεν μπόρεσε να βελτιωθεί στη συνέχεια, μένοντας τελικά 14ος. Ο Fabio Di Giannantonio πήρε τη 15η θέση και ο ομόσταυλός του, Enea Bastianini, κατάφερε να σώσει τη 16η θέση μετά από τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Ο «La Bestia» αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα πριν καν βγει από τα pits στην αρχή των KAT και έτρεξε πίσω για να πάρει την δεύτερη μοτοσυκλέτα του. 


Ο Andrea Dovizioso κατέλαβε τη 17η θέση, μπροστά από τους Stefan Bradl, Remy Gardner και Franco Morbidelli στην 20η θέση. Ο Alex Marquez ολοκληρώνει την έβδομη σειρά, με το υπόλοιπο grid να αποτελείται από τον δοκιμαστή αναβάτη της Aprilia Racing, Lorenzo Savadori, τον Raul Fernandez και τον Darryn Binder.

Επόμενο άρθρο »

Assen: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Wayne Rainey ξανά επάνω στην YZR500 μετά από 30 χρόνια

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα