• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Wayne Rainey ξανά επάνω στην YZR500 μετά από 30 χρόνια
Νέα 25/06/2022 - 17:50

Ο 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Wayne Rainey οδηγεί, για πρώτη φορά από το 1993,  την αγωνιστική του Yamaha YZR500 στο Goodwood Festival of Speed

Ο Rainy, που έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω μετά από μια πτώση το 1993 στο Misano, ανέβηκε για πρώτη φορά από τότε στην αγωνιστική Yamaha ΥΖR500 και έκανε δυο γύρους  στο Goodwood Festival of Speed 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rainy μπαίνει σε πίστα, το είχε κάνει και το 2019 στην Suzuka, αλλά αυτή είναι η πρώτη του, μετά από σχεδόν 30χρόνια, φορά επάνω στην αγωνιστική YZR 500 που έτρεχε τότε.

Στη διαδρομή τον συνόδευε ο Kenny Roberts Snr, καθώς και οι Kevin Schwantz και Mick Doohan.

H συγκεκριμένη YZR500 είχε ειδικά τροποποιηθεί από τους μηχανικούς της Yamaha Motor Company με επιλογέα ταχυτήτων στο αριστερό χέρι διαφορετικά μαρσπιέ αναβάτη από ποδήλατο για να ασφαλίζουν τα πόδια και ένα μαξιλάρι - στήριγμα στο ρεζερβουάρ.

Ο Wayne Rainey δήλωσε: «Ήμουν πολύ νευρικός για την οδήγηση της YZR500, όταν οδήγησα την R1 ήταν όλα πολύ απλά καθώς οι σημερινές μοτοσυκλέτες έχουν πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα πάνω τους, αλλά είναι λίγο διαφορετικό με μια μοτοσυκλέτα GP 500cc!  Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ένιωσα σαν "στο σπίτι μου". Ήταν πάντα μια πρόκληση να αγωνίζεσαι με μοτοσυκλέτα σε αυτό το επίπεδο, να παλεύεις για νίκες και πρωταθλήματα σε αγώνες, αλλά το να είσαι εδώ 30 χρόνια αργότερα, να μπορείς να ανέβεις στη μοτοσυκλέτα και να κάνεις την διαδρομή σε ένα ωραίο, εύκολο ήπιο περιβάλλον είναι φανταστικό.

Η μοτοσυκλέτα μου με περίμενε τότε όπως και τώρα οπότε είμαι ενθουσιασμένος. «Δεν ήξερα τι να περιμένω, δεν μπορούσα πραγματικά να πάω εκεί, καθώς δεν είχα ιδέα πώς θα ήταν, αλλά όταν έβαλα το κράνος μου και έβαλαν εμπρός τη μοτοσυκλέτα, ένιωσα σαν να είχα ξεκινήσει. Το να μπορώ να κάνω τη διαδρομή, να στρίβω, να είμαι ξανά επάνω στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα μου μετά από τόσα χρόνια, με έκανε να νιώσω σαν να ήμουν σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο και ειδικά το να το κάνω δίπλα σε αυτούς τους τύπους, τον Kenny, τον Kevin και τον Mick, δεν θα μπορούσα να ζητήσω περισσότερα από το να μοιραστώ μαζί τους αυτήν την εμπειρία. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δούκα του Ρίτσμοντ που με κάλεσε και στη Yamaha που έβγαλε τη μοτοσυκλέτα από το μουσείο και την προσάρμοσε για μένα».

 

 

 

 

 

Επόμενο άρθρο »

Assen: MotoGP ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Assen: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί