• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Quartararo σε τεστ με την Mercedes στο τέλος της χρονιάς
Σύμφωνα με το Sky Sports
Νέα 25/07/2022 - 17:02

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP του 2021, Fabio Quartararo, θα μπορούσε να είναι έτοιμος για ένα τεστ F1 στο τέλος της σεζόν με τη Mercedes, σύμφωνα με το Sky Sports.

Δυνητικά ακολουθώντας τα χνάρια του εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Valentino Rossi, ο οποίος οδήγησε ένα μονοθέσιο Ferrari σε πολλές περιπτώσεις, ενώ ακόμα αγωνιζόταν στα MotoGP - κυρίως το 2006 - το Quartararo θα μπορούσε να είναι ο επόμενος που θα ανταλλάξει τους δύο τροχούς με τέσσερις σε μια ιδιωτική δοκιμή με την Mercedes.

Παρακολουθώντας το Γαλλικό Grand Prix στο Paul Ricard, έναν αγώνα στον οποίο ο Max Verstappen πήρε μια επιβλητική νίκη αφού ο Charles Leclerc εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος, ο Quartararo δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του να οδηγήσει ένα μονοθέσιο F1 στο εγγύς μέλλον.

"Εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να μπούμε σε μια Formula 1 στο τέλος της χρονιάς, οπότε σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας", είπε ο Quartararo στο DAZN. "Η Formula 1 είναι πολύ διαφορετική από τα MotoGP, αλλά μου αρέσει πολύ. Ελπίζω να καταφέρω να μπω σε ένα αυτοκίνητο μια μέρα".


Ο επί μακρόν ρεπόρτερ του Sky Sports F1 στο pit-lane, Ted Kravitz, υποστήριξε στο Sky: "Ο Quartararo θα κάνει μια δοκιμή με την Mercedes στο τέλος της χρονιάς, οπότε έχετε το νου σας σε αυτό,  πρέπει να είναι καλό".

Ο Quartararo, ο οποίος είναι μεγάλος θαυμαστής του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton και αντίστροφα, πιθανότατα θα μπει στο μονοθέσιο #44 κάτι που έκανε ήδη την Κυριακή.

Εάν ο Quartararo όντως μπει σε ένα μονοθέσιο της F1 με τη Mercedes, τότε θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που ένας εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha το κάνει.

Το 2019, ο Hamilton και ο ήρωας του από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, Valentino Rossi, αντάλλαξαν τους "πυραύλους" τους, W08 και M1 στη Valencia.

Επόμενο άρθρο »

Alvaro Bautista: Kαταλαβαίνω τα MotoGP όλο και λιγότερο

« Προηγούμενο άρθρο

Stefan Bradl: Η εξέλιξη είναι πιο αργή στην Honda

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα