• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Οι αντιπαλότητες στα MotoGP πάντα εξιτάρουν τους οπαδούς
Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, όλοι έχουν καλές σχέσεις
Νέα 14/08/2022 - 14:34

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Jorge Lorenzo, στο επίκεντρο πολλών έντονων μαχών εντός και εκτός πίστας με τον Valentino Rossi, πιστεύει ότι οι καιροί έχουν σαφώς αλλάξει.

"Σήμερα όλοι οι αναβάτες φαίνονται φίλοι", είπε ο Lorenzo σε συνέντευξή του στο Cycle World. "Ο Quartararo δεν μιλάει με τον Bagnaia όπως μιλούσα με τον Rossi. Ο Pecco δεν μιλάει με τον Jorge Martin όπως ο Rossi με τον Stoner. Σήμερα, όλοι έχουν καλές σχέσεις".


Προσθέτοντας ότι το "Instagram και το κυνήγι για περισσότερα likes" θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας στις τρέχουσες εγκάρδιες σχέσεις και ότι "κατά κάποιο τρόπο είναι καλό για το άθλημα", ο Ισπανός αισθάνεται ότι ο ανταγωνισμός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό προσέθετε πάντα μια επιπλέον διάσταση ενδιαφέροντος.

"Τρέφω πολύ μεγάλο σεβασμό για κάθε αναβάτη, αλλά οι αδίστακτες μάχες ανέκαθεν εξιτάρανε τους οπαδούς", είπε ο Lorenzo. "Σκέφτομαι το άγριο βλέμμα που έριξε ο Gibernau στον Valentino στη Jerez το 2015, τις μάχες μεταξύ Rossi και Stoner ή Rossi και Biaggi. Αυτή την αντιπαλότητα, μπορούσες να την μυρίσεις στον αέρα".

"Είναι το ίδιο στη Formula 1, όπου η αντιπαλότητα του Lewis Hamilton με τον Max Verstappen ή του Verstappen εναντίον του Leclerc είναι απτή".


Ο Lorenzo ρίχτηκε κατευθείαν σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές εποχές των MotoGP, όταν εντάχθηκε στην κορυφαία κατηγορία ως ομόσταυλος του Rossi στη Yamaha το 2008, με κυριολεκτικά έναν τοίχο μεταξύ τους.

"Ήταν δύσκολο. Χωρίς την έντονη προσωπικότητά μου, πιθανότατα θα είχα χτυπηθεί ψυχολογικά επειδή ο Valentino είχε όλη την προσοχή. Όλοι τον αγαπούσαν και αυτό σε έκανε να νιώθεις πολύ μικρός", είπε ο Lorenzo. "Αλλά ήμουν αποφασισμένος και μόλις έβαζα το κράνος, ο μόνος μου στόχος ήταν να ανοίξω το γκάζι και να κερδίσω. Το να νικήσω τον Rossi με την ίδια μοτοσυκλέτα μου έδωσε μεγάλη ικανοποίηση και δημοτικότητα".

Ο Lorenzo πήρε το Πρωτάθλημα το 2010, το 2012 και - το πιο εντυπωσιακό - το 2015, μια χρονιά που στιγματίστηκε από ισχυρισμούς από τον Rossi ότι ο Marc Marquez προσπαθούσε να βοηθήσει τον Lorenzo. 

"Εκείνη τη χρονιά θα είχα κερδίσει εύκολα τον τίτλο γιατί ήμουν ο πιο γρήγορος, αλλά την ημέρα του αγώνα πάντα κάτι συνέβαινε", είπε ο Lorenzo. "Όπως το πρόβλημα με το κράνος, η βροχή την Κυριακή μετά από ένα δυνατό Σαββατοκύριακο στο στεγνό στο Silverstone. Έτσι, παρά την ταχύτητα που είχαμε, έγινε μια δύσκολη σεζόν".

"Εμπλέκονταν πολλοί παράγοντες, αλλά για την ιστορία των Rossi-Marquez το GP της Αργεντινής ήταν κρίσιμο. Ο Valentino ήταν υπεύθυνος για την πτώση του Marquez, αλλά δεν ζήτησε συγγνώμη μετά τον αγώνα. Δεν άρεσε στον Marc. Νομίζω ότι οι δικαιολογίες του Rossi θα άλλαζαν την πορεία των πραγμάτων".

"Ο Marquez δεν ήθελε πραγματικά να κερδίσω τον τίτλο. δεν ήμασταν φίλοι".

Επόμενο άρθρο »

Πώς το Silverstone περιπλέκει την απόφαση της Ducati;

« Προηγούμενο άρθρο

Γιατί υπήρξε μεταγραφική σιωπή στο Silverstone;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα