• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Capirossi στο Isle of Man
Η Suzuki Motor Corporation εορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της στην Διεθνή αγωνιστική σκηνή.
Νέα 07/05/2010 - 10:17

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 50χρόνων της Suzuki ο εργοστασιακός αναβάτης των MotoGP Loris Capirossi θα παραβρεθεί τον Ιούνιο στους αγώνες Tourist Trophy του Isle of Man. Η Suzuki Motor Corporation εορτάζει φέτος τα 50 χρόνια της στην διεθνή αγωνιστική σκηνή και θα δώσει το παρόν στο Isle of Man, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα γι’αυτή το 1960.  

 

Η μοτοσυκλέτα του Loris Capirossi για την τιμή των “αγωνιστικών όπλων” θα καλύψει ένα γύρο (60,72χλμ.) στην ξακουστή πίστα-δρόμου του Isle Of Man. Πάνω στη σέλα της πρωτότυπης Suzuki GSV-R, την μοτοσυκλέτα που του επέτρεψε να συμπληρώσει την 300η του συμμετοχή στα Grand Prix θα βρίσκεται ο νικητής του ΤΤ 2008 Cameron Donald, που είναι ο πρώτος αναβάτης που γύρισε το Isle of Man με μέση ωριαία ταχύτητα 210,82χλμ./ώρα. Ο Loris Capirossi θα συμμετάσχει και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του αγώνα όπως την φημισμένη παρέλαση της Παρασκευής όπου θα λάβει μέρος μαζί με τον team manager της Rizla Suzuki Paul Denning οδηγώντας δύο GSX-R, μια μοτοσικλέτα που συμπληρώνει 25 έτη ιστορίας φέτος. 

 

Ο γύρος του Cameron Donald πάνω στη σέλας της GSV-R θα είναι ίσως το σημαντικότερο γεγονός όλων όσων θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του εβδομαδιαίου φεστιβάλ αγώνων στο νησί. Η Suzuki είναι ο βασικός υποστηρικτής της φετινής εκδήλωσης από την πλευρά των κατασκευαστών κι η Suzuki της Μ. Βρετανίας έχει εφοδιάσει τους κριτές με GSX-R 1000.  

 

Στις δηλώσεις του ο Loris Capirossi μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής: “Είμαι ενθουσιασμένος με την επίσκεψή μου στο Isle of Man και το γεγονός ότι συμμετέχω στις εορταστικές εκδηλώσεις για λογαριασμό της Suzuki. Δεν έχω βρεθεί ποτέ στο Isle of Man αι θα είναι συναρπαστικό να δω αυτούς τους “τρελούς” οδηγούς σ’αυτή την πίστα, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό το τερέν μπορεί να ονομαστεί πίστα με όλα τα σπίτια κι οτιδήποτε άλλο τριγύρω, δεν μοιάζει με τις πίστες που έχω συνηθίσει. Πιστεύω ότι είναι μια από τις εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν κάθε λάτρη των αγώνων μοτοσυκλετών και θα πρέπει να παρακολουθήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Θα ήθελα να κάνω ένα γύρο στην πίστα αλλά όχι τόσο γρήγορα που τον κάνουν αυτοί οι οδηγοί, για να δω πως είναι να βρίσκεσαι σ’αυτο το τερέν και με τι έρχεσαι αντιμέτωπος.”  

 

Με την σειρά του ο Cameron Donald δήλωσε ευτυχής για την ευκαιρία που του δίνει η Suzuki να οδηγήσει μία μοτοσυκλέτα των MotoGP πόσο μάλιστα όταν αυτή προέρχεται από την ομάδα της Rizla Suzuki. "Θα την οδηγούσα σε οποιαδήποτε πίστα αν μου δινόταν η ευκαιρία ωστόσο, το να την οδηγήσω στο Isle of Man όπου έχω στεφθεί κινητής είναι μία μοναδική στιγμή για μένα. Ήμουν προσκεκλημένος της ομάδας πέρυσι στο Phillip Island και όλοι στην ομάδα μ’έκαναν να νιώσω σαν στο σπίτι μου. Ο Loris Capirossi είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ένας θρύλος των MotoGP συνεπώς είναι τιμή μου που θα οδηγήσω μία από τις μοτοσυκλέτες του. Γνωρίζω ότι αυτές οι εκδηλώσεις δεν γίνονται από την μία ημέρα στην άλλη γι’αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους Philip Neill (Relentless by TAS Susuki) και τον Paul Denning (Rizla Suzuki) για όλη τους την προσπάθεια."

 

Ολοκληρώνοντας ο Donald ανάφερε ότι φέτος είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την Suzuki και φυσικά την οικογένεια GSX-R και θα βάλει τα δυνατά του για να δει την GSX-R της ομάδας του Relentless by TAS Susuki στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Isle of Man.

Επόμενο άρθρο »

Τι λέει ο Scott Redding για την Moto2

« Προηγούμενο άρθρο

Μονόσελο παρόμοιο με του RSV4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα