• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Δεν τα παρατάω
Θέλω να τελειώσω με καλό τρόπο την σεζόν
Νέα 24/10/2022 - 10:49

Ο Fabio Quartararo πήρε την τρίτη θέση στη Sepang την Κυριακή, έχοντας ξεκινήσει από την 12η θέση για να εξασφαλίσει ότι η μάχη του πρωταθλήματος θα φτάσει στον τελευταίο γύρο στη Valencia σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Με τον Bagnaia να κερδίζει τον αγώνα, η διαφορά μεταξύ των 2 αναβατών έχει αυξηθεί από 14 βαθμούς σε 23, που σημαίνει ότι ο Quartararo δεν έχει άλλη επιλογή από το να κερδίσει στη Valencia και  να ελπίζει ότι ο Bagnaia θα είναι 15ος ή πιο πίσω. 

Σχολιάζοντας τον αγώνα του στη Sepang, ο Quartararo λέει ότι ήξερε ότι έπρεπε να είναι επιθετικός στον πρώτο γύρο, έχοντας παρακολουθήσει τον Bagnaia να πηγαίνει από την ένατη στη δεύτερη θέση στην πρώτη στροφή, διαφορετικά θα τελείωνε το παιχνίδι για την υπεράσπιση του πρωταθλήματος.

 

"Η εκκίνηση ήταν το σημείο κλειδί, ο πρώτος γύρος", είπε ο Quartararo, ο οποίος έτρεχε με κάταγμα στο δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

"Αλλάξαμε λίγο τη στρατηγική σε σύγκριση με την Αυστραλία, όπου θέλαμε να διατηρήσουμε το ελαστικό φρέσκο ​​για το τέλος, αλλά σήμερα πίεσα τον εαυτό μου αρκετά σκληρά στην αρχή γιατί η μοτοσυκλέτα μας δεν είναι πολύ καλή στο να διατηρεί τα ελαστικά".

"Έπρεπε να πιέσω τρεις, τέσσερις γύρους μέχρι να προσπεράσω τον Marc. Είδα ότι ο Pecco ήταν πολύ καλός στο πρώτο φρενάρισμα, οπότε είπα «πρέπει να κάνω κάτι, γιατί αν δεν κάνω, η ευκαιρία μου για τίτλο θα πετάξει μακριά», και έκανα έναν υπέροχο πρώτο γύρο – ακόμα κι αν τώρα είμαστε πολύ μακριά [ στη βαθμολογία], δεν τα παρατάω και θέλω να τελειώσω με καλό τρόπο στη Valencia ".

 

Ο Quartararo κυνηγήθηκε στο μεσαίο τμήμα του αγώνα από τον Marco Bezzecchi, με την διαφορά μεταξύ τους σε ένα σημείο πέφτει κάτω από μισό δευτερόλεπτο.

Ο αναβάτης της Yamaha "έσπρωξε σαν διάολος" για να κρατήσει τον Bezzecchi μακριά και τελικά απομακρύνθηκε καθώς ήξερε ότι δεν θα είχε καμία ευκαιρία να προσπεράσει ξανά τον αναβάτη της Ducati εάν όντως περνούσε.

"Στο τέλος, ήταν 1,5 δευτερόλεπτο και μετά επέστρεψε στα δύο, τρία δέκατα από εμένα", είπε ο Quartararo για τον Bezzecchi.

"Αλλά πίεζα σαν τον διάολο γιατί ήξερα ότι αν με προσπερνούσε και ο Pecco κέρδιζε, θα ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής".

"Αλλά ήθελα το βάθρο, οπότε ήξερα ότι αν με προσπερνούσε  δεν θα μπορούσα να τον προσπεράσω ξανά".

Με περιορισμένες πιθανότητες για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ο Quartararo λέει ότι η κύρια εστίασή του για τη Valencia θα είναι απλώς να «απολαύσει» το Σαββατοκύριακο και να ελπίζει για το καλύτερο.

"Θα προετοιμάσω τον εαυτό μου σαν τρελός, γιατί ξέρω ότι η μόνη λύση για να παλέψω εκεί θα είναι η νίκη", πρόσθεσε. "Δεν πειράζει, αλλά θέλω να απολαύσω τον αγώνα της Valencia γιατί είναι ο τελευταίος της σεζόν, μετά θα δω πώς θα τα πάω. Αλλά νιώθω ότι πρέπει να απολαύσουμε τον αγώνα της Valencia".

Επόμενο άρθρο »

Bagnaia: Του χρόνου η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Απόστολος Καμζέλης Πρωταθλητής στην SSP300

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα