• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Του χρόνου η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη
Με τον Bastianini στην ομάδα
Νέα 24/10/2022 - 16:07

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στη Sepang, ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Francesco Bagnaia, έπρεπε να αμυνθεί στο τέλος απέναντι στον Enea Bastianini, με τον τελευταίο να μην φαίνεται να λαμβάνει υπόψη την ευκαιρία του Pecco να πάρει το Πρωτάθλημα. 

Δεδομένου ότι ο Fabio Quartararo τερμάτισε τρίτος, είτε ο Bagnaia τερμάτιζε πρώτος είτε δεύτερος δεν θα ήταν αρκετό για να κλειδώσει τον τίτλο, αν και ο Bastianini, ο οποίος δεν γνώριζε τι γινόταν πίσω του, πίεσε για να κερδίσει τον αγώνα ούτως ή άλλως.

Στην πραγματικότητα, ο Bastianini παραλίγο να βρει στο πίσω μέρος του Bagnaia στην ένατη στροφή του τελευταίου γύρου, ο οποίος ήρθε μετά από μια ασυνήθιστη συνάντηση στη μέση του αγώνα μεταξύ της διοίκησης της Ducati.

 

Ο Bastianini, στον οποίο έδειξαν επίσης στο ταμπλό όταν ηγήθηκε του αγώνα, ότι ο Bagnaia ήταν ακριβώς πίσω του (με γράμματα που ανέφεραν ολόκληρο το όνομα του Bagnaia στον πάτο του pit board), επιβεβαίωσε μετά τον αγώνα ότι προσπάθησε να πάρει την νίκη.


Έτσι, όταν ο Bagnaia ρωτήθηκε πώς φαντάζεται τη σχέση μεταξύ των δύο ως ομόσταυλοι την επόμενη σεζόν, δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο Ιταλός ένιωσε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι δύσκολα.

"Η ατμόσφαιρα δεν θα είναι εύκολη", είπε ο Bagnaia. "Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλή δουλειά και σίγουρα, είναι διαφορετικό σε σύγκριση με τώρα. Είναι διαφορετικός άνθρωπος και πραγματικά [θέλει να κερδίσει]".

"Είναι δύσκολο για μένα να  εξηγήσω καλά στα αγγλικά γιατί δεν έχω αυτό το λεξιλόγιο όπως στα ιταλικά. Αλλά θα είναι μια διαφορετική κατάσταση γιατί είναι άλλο άτομο και νομίζω ότι στην αρχή, όταν φτάνεις σε μια εργοστασιακή ομάδα, πρέπει να προσαρμοστείς λίγο στη δουλειά με όλους τους μηχανικούς".

"Δεν θα είναι εύκολο για αυτόν στην αρχή στις δοκιμές, αλλά μετά στο πρωτάθλημα θα είναι όπως πάντα. Ο πρώτος που θέλεις να νικήσεις είναι ο ομόσταυλός σου. Θα είναι έτσι για όλα τα χρόνια".
Παρά το γεγονός ότι αύξησε την διαφορά του στους 23 βαθμούς στη βαθμολογία έναντι του Quartararo, οπότε χρειάζεται μόνο δύο βαθμούς στη Valencia για να στεφθεί πρωταθλητής εάν ο αναβάτης της Yamaha κερδίσει τον αγώνα, ο Bagnaia θέλει να μην τα παρατήσει.

"Σίγουρα, θα είναι μια διαφορετική κατάσταση", δήλωσε ο Bagnaia. "23 βαθμοί, μου λείπουν μόνο δύο, οπότε θα πρέπει να τερματίσω 14ος αν κερδίσει. Είναι εύκολο να το πω τώρα, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο γιατί μερικές φορές όταν είσαι προσεκτικός, έχεις περισσότερα προβλήματα, κάνεις περισσότερα λάθη , έχεις περισσότερους περισπασμούς".

"Θα προσπαθήσω να έχω ένα κανονικό Σαββατοκύριακο σαν αυτό, ίσως με λιγότερες πτώσεις –γιατί αυτό το Σαββατοκύριακο, έπεσα πολλές φορές – και να είμαι έξυπνος, σίγουρα. Να δουλέψω καλά, να είμαι μπροστά και αν έχω τη δυνατότητα να κερδίσω, θα προσπαθήσω να κερδίσω ξανά".

Επόμενο άρθρο »

Bastianini: Ήθελα να επιτεθώ στον τελευταίο γύρο

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Δεν τα παρατάω

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα