• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bastianini: Ήθελα να επιτεθώ στον τελευταίο γύρο
Αλλά έπρεπε να είμαι προσεκτικός
Νέα 24/10/2022 - 16:33

Ο Bagnaia θα μπορούσε να είχε κλειδώσει το Πρωτάθλημα στο Grand Prix της Μαλαισίας, αν ξεπερνούσε τον Fabio Quartararo της Yamaha κατά 11 βαθμούς.

Ο αναβάτης της Ducati κέρδισε τον αγώνα, αλλά ο Quartararo τερμάτισε τρίτος για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο πηγαίνοντας στον τελευταίο γύρο στη Valencia, με 23 βαθμούς τώρα τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Στους πρόσφατους αγώνες έγινε φανερό ότι η Ducati έχει δώσει οδηγίες στους αναβάτες της να είναι προσεκτικοί όταν αγωνίζονται με τoν Bagnaia, αλλά έχει αφήσει ανοιχτό το πεδίο στις μάχες για νίκες και βάθρα.

Ενώ η διοίκηση της Ducati φαινόταν προβληματισμένη στο pitwall την Κυριακή στη Sepang, ο Bastianini δεν έλαβε, φαινομενικά τουλάχιστον, οδηγίες να μην παλέψει με τον Bagnaia, με τον αναβάτη της Gresini κυνηγάει τον μελλοντικό συμπαίκτη του στην καρό σημαία.

Ο Bastianini παραδέχεται ότι έπρεπε να κρίνει οποιεσδήποτε κινήσεις στο Bagnaia έχοντας στο μυαλό του το πρωτάθλημα, αλλά λέει ότι ποτέ δεν έμεινε σκόπιμα πίσω από τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati στον τελευταίο γύρο, καθώς ήταν κοντά σε μια κίνηση στο εξωτερικό της ένατης στροφής.

Ερωτηθείς αν σχεδίαζε μια επίθεση στον τελευταίο γύρο στο Bagnaia, ο Bastianini είπε: "Ήμουν πολύ κοντά, ειδικά στον τελευταίο γύρο, αλλά νομίζω ότι ήταν δύσκολο να τον πιάσω στο τελευταίο μέρος της πίστας και ήταν σημαντικό για μένα να παραμείνω κοντά στο πρώτο. Στην ένατη στροφή προσπάθησα να μπω στην εσωτερική, αλλά ήταν δύσκολο, οπότε πήγα για την εξωτερική".

"Ναι, μου αρέσει να επιτίθομαι, αλλά είμαι πάντα προσεκτικός γιατί για τη Ducati αυτός ο τίτλος είναι σημαντικός. Προσπάθησα να προσπεράσω ξανά τον Pecco στον τελευταίο γύρο, αλλά ήταν λίγο επικίνδυνο".

"Μερικές φορές πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα, παλεύει για το πρωτάθλημα και έτσι είναι τα πράγματα".

Από την άλλη, ο Bagnaia παραδέχεται ότι ο ρυθμός του Martin στην εκκίνηση ήταν υπερβολικός γι 'αυτόν ούτως ή άλλως, ενώ σημείωσε ότι η μάχη του Bastianini ήταν το "σκληρότερο" μέρος του αγώνα.

"Η αντίδραση στην εκκίνηση ήταν πραγματικά εξαιρετική, αλλά και στο πρώτο φρενάρισμα ρίσκαρα λίγο για να είμαι μπροστά και αυτό με βοήθησε πολύ να παλέψω για τη νίκη", είπε ο Bagnaia. "Ο Jorge είχε απίστευτο ρυθμό στην αρχή, πίεζε πολύ, και μετά από δύο γύρους που προσπαθούσα να τον ακολουθήσω είπα απλώς ότι μπορώ να χαλαρώσω λίγο γιατί για μένα ήταν υπερβολικός (ο ρυθμός του)".

"Όταν έπεσε, προσπάθησα να διαχειριστώ λίγο τα ελαστικά, ο Enea πίεζε πολύ. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του αγώνα όταν με προσπέρασε και ήταν αρκετά δύσκολο να τον ακολουθήσω στην αρχή γιατί είχε περισσότερη πρόσφυση στις γρήγορες στροφές, εγώ είχα περισσότερη πρόσφυση στις αργές στροφές. Αλλά φρέναρα τόσο δυνατά, οπότε νομίζω ότι το φρενάρισμα ήταν αυτό που με βοήθησε να κερδίσω τον αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Επεκτείνεται η συνεργασία Honda και Repsol

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Του χρόνου η ατμόσφαιρα θα είναι περίεργη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα