• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Joan Mir σκέφτεται το χειρουργείο
Μετά το πρόβλημα arm pump που αντιμετώπισε στη Sepang
Νέα 29/10/2022 - 12:02

Ο Joan Mir βρισκόταν στην πρώτη εξάδα στα πρώτα στάδια του αγώνα στη Sepang πριν αρχίσει να χάνει τον ρυθμό του.

Με τρεις γύρους να απομένουν, ο Mir βγήκε εκτός στην πρώτη στροφή και έπεσε από την πρώτη δεκάδα έως τη 19η θέση και αργότερα εξήγησε ότι δεν είχε δύναμη στο δεξί του χέρι για να φρενάρει σωστά.

Ο Mir λέει ότι αυτό το περιστατικό arm pump του προκάλεσε έκπληξη καθώς δεν υποφέρει συνήθως από αυτό, αλλά τώρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο χειρουργικής επέμβασης τον χειμώνα πριν από τη μετάβασή του στη Honda το 2023.

"Λοιπόν, φαίνεται ότι είχα ένα επεισόδιο arm pump", είπε ο Mir μετά το GP της Μαλαισίας. "Kατά τα προηγούμενα χρόνια αυτή είναι μια πίστα που κανονικά μπορείς να σε ταλαιπωρήσει λίγο (το arm pump) γιατί είναι αρκετά απαιτητική. Όχι όμως έτσι. Δεν μπορούσα να καταλάβω την πίεση που έβαζα και έχασα όλη τη δύναμη στο δεξί χέρι. Αυτό έγινε".

"Είναι κρίμα γιατί η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά και η μοτοσυκλέτα ήταν δυνατή, μπόρεσα να είμαι δυνατός. Τότε, κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ένιωσα φθορά στο πίσω ελαστικό. Είχα φθορά αλλά όχι μεγάλη. Έτσι, από την μια μεριά είμαι χαρούμενος γιατί δείξαμε σημαντικές δυνατότητες στην αρχή του αγώνα. Αλλά μετά, αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις, συμβαίνουν".

"Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν το είδα να έρχεται, γιατί συνήθως πάντα παραπονιέμαι για την πλάτη μου ή τον λαιμό μου, αλλά ποτέ δεν παραπονιέμαι για το χέρι. Θέλω να δω τον γιατρό για να μην ξανασυμβεί γιατί δεν μπορώ να επιτρέψω να μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να είναι αυτός ο λόγος να τελειώσω το Σαββατοκύριακο έτσι".

"Σοβαρά πιστεύω ότι το χειρουργείο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Ειλικρινά, αν τα συνδυάσεις όλα μαζί και σκεφτούμε γιατί είχαμε αυτό το πρόβλημα: αλλάξαμε ένα επίπεδο στο μπροστινό στην αρχή του Σαββατοκύριακου επειδή το πρότεινα".

"Τότε είχα κάποια προβλήματα στο στομάχι, τα οποία δεν ξέρω, θα μπορούσαν να το επιδεινώσουν. Ίσως λίγο από όλα να είναι αυτό που προκάλεσε αυτό το μεγάλο πρόβλημα".

Ο Mir λέει ότι σκέφτηκε να αποσυρθεί αργά στον αγώνα λόγω του προβλήματος arm pump, αλλά ήθελε να δει την καρό σημαία.

"Περίπου στην μέση του αγώνα", απάντησε όταν ρωτήθηκε πότε εμφανίστηκε το πρόβλημα. "Οι τελευταίοι 10 γύροι ήταν πραγματικά μια πρόκληση. Δεν κατάφερνα να αγγίξω το μπροστινό φρένο και να το πιέσω. Υπήρξε μια στιγμή που σχεδόν σκέφτηκα να σταματήσω γιατί δεν έχει και πολύ νόημα να οδηγώ έτσι. Αλλά ήθελα να τελειώσω τον αγώνα".

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Το όνειρο του Πρωταθλήματος ήταν πολύ μεγάλο για εμάς

« Προηγούμενο άρθρο

Pol Espargaro: Aleix και Aprilia κάνανε ένα τεράστιο βήμα φέτος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα