• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix Espargaro: Το όνειρο του Πρωταθλήματος ήταν πολύ μεγάλο για εμάς
Αλλα μαθαίνουμε για το μέλλον
Νέα 29/10/2022 - 17:59

Ο Aleix Espargaro ήρθε στη Sepang 27 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Francesco Bagnaia, και χρειαζόταν να μην χάσει περισσότερους από τρεις βαθμούς σε σχέση με τον αναβάτη της Ducati για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τον τίτλο πηγαίνοντας στη Valencia.

Αλλά ο αναβάτης της Aprilia υπέμεινε ένα δύσκολο μαλαισιανό Grand Prix, παίρνοντας την καρό σημαία στην 11η θέση και 21,5 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή του αγώνα Bagnaia – αν και προήχθη μία θέση στη 10η αφού επιβλήθηκε ποινή στον Franco Morbidelli για την επαφή του με τον αναβάτη της Aprilia.

Ο Espargaro λέει ότι είναι «περήφανος» για όλα όσα έχει πετύχει η Aprilia σε μια «ιστορική» σεζόν για την εταιρία, αλλά παραδέχεται ότι το πρωτάθλημα ήταν ουσιαστικά εξωπραγματικός στόχος.

"Είμαι πολύ απογοητευμένος, είμαι πολύ λυπημένος", είπε ο Espargaro μετά τον αγώνα της Κυριακής. "Είμαι πολύ περήφανος για όλους στην Aprilia, για τον εαυτό μου, για τον ομόσταυλό μου, για όλους στο Noale. Αυτό που κάναμε φέτος είναι εκπληκτικό, ιστορικό, θα κρατήσει για πάντα".

"Αλλά την ίδια στιγμή, ο τρόπος που τελειώσαμε τη σεζόν είναι λίγο λυπηρός γιατί αν μπορούσαμε να διατηρήσουμε το επίπεδό μας [από το πρώτο μισό της σεζόν] στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, θα είχαμε φτάσει στη Valencia με κάποιες πιθανότητες".

"Αλλά το χάσαμε πραγματικά. Φαίνεται ότι το όνειρο ήταν πολύ μεγάλο για εμάς. Έτσι, θα μάθουμε και θα είμαστε έτοιμοι για αυτό για το μέλλον".

Ο Espargaro δεν μπορούσε να εξηγήσει τον δύσκολο αγώνα του σth Sepang, σημειώνοντας ότι είχε προβλήματα πρόσφυσης καθόλη τη διάρκεια, ενώ χαρακτήρισε τους τελευταίους τέσσερις γύρους ως «εφιάλτη» έχοντας σημειώσει μόλις 18 βαθμούς από τους πιθανούς 100.

Ερωτηθείς για το τι πήγε στραβά στη Μαλαισία, ο Espargaro είπε: "Δεν ξέρω. Ήμασταν πολύ αργοί, η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ, πολύ αργή στην ευθεία. Δεν υπήρχε καθόλου πρόσφυση, μηδενικό κράτημα από την αρχή. Πιστέψτε με, προσπάθησα ό,τι μπορούσα, πίεζα πραγματικά σαν διάολος γνωρίζοντας ότι κάθε βαθμός ήταν σημαντικός για το πρωτάθλημα. Αλλά ήμουν πολύ αργός. Και οι τέσσερις τελευταίοι αγώνες ήταν ένας εφιάλτης".

Επόμενο άρθρο »

Πρωταθλητής Βαλκανίων ο 13χρονος Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Joan Mir σκέφτεται το χειρουργείο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα