• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP!
Νίκη του Rins στον τελευταίο αγώνα της Suzuki
Νέα 06/11/2022 - 13:10

Ο Francesco Bagnaia κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2022 τερματίζοντας ένατος στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana. Ο Fabio Quartararo ξεκίνησε το Grand Prix και χρειαζόταν οπωσδήποτε να κερδίσει για να έχει ελπίδες για ένα δεύτερο συνεχόμενο τίτλο, αλλά τερμάτισε τέταρτος σε έναν  που κέρδισε ο Alex Rins - μια ακόμη νίκη για τον κατασκευαστή Hamamatsu. Ο Brad Binder και ο Jorge Martin ολοκλήρωσαν το βάθρο μετά από 27 γύρους στο Circuit Ricardo Tormo.

Ο Rins ξεκίνησε από την μέση της δεύτερης σειράς της εκκίνησης, αλλά έκανε ένα λαμπρό ξεκίνημα και 'εστριψε πρώτος, μπροστά από τον κάτοχο της pole position, Jorge Martin και τον Jack Miller. Ο Quartararo πήρε εξωτερική στην δεύτερη στροφή, αναδυόμενος πίσω από τον Marc Marquez και σε μια μάχη για την πέμπτη θέση με τον Bagnaia. Όταν ο Marquez επιτέθηκε στον Miller για την τρίτη θέση στον πρώτο γύρο, ο Quartararo έβαλε την Yamaha του στην εσωτειρκή του Αυστραλού και έφτασε στην τέταρτη θέση.

Ο Miller αντεπιτέθηκε στην αρχή του δεύτερου γύρου, αναγκάζοντας τον Quartararo να σηκώσει λίγο την μοτοσυκλέτα του με ένα πέρασμα που έδωσε την ευκαιρία στον Bagnaia να ρίξει επίσης μια ματιά στην εσωτερική του Γάλλου. Οι διεκδικητές του τίτλου ήρθαν σε επαφή, κάτι που ξεκόλλησε ένα αεροδυναμικό φτερό από την Ducati του Ιταλού, αλλά ο Bagnaia ήταν μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο. Έμεινε εκεί μέχρι τον 4ο γύρο, όταν ο Quartararo μπήκε από την εσωτερική στην έκτη στροφή και επέστρεψε στην πέμπτη θέση - αλλά η πρώτη τετράδα είχε αρχίσει να απομακρύνεται.

Στην εν λόγω πρώτη τετράδα, ο Miller επέστρεψε στις θέσεις του βάθρου όταν πέρασε τον Marquez στην πρώτη στροφή του 6ου γύρου, πριν ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής πέσει και εγκαταλείψει τον αγώνα, τέσσερις γύρους αργότερα στην 8η στροφή. Στο μεταξύ, ο Quartararo είχε ξεφύγει απο τον Bagnaia. ο οποίος έχανε θέσεις. Είχε ήδη προσπεραστεί για την έκτη θέση από τον Brad Binder και στην 14η στροφή του 13ου γύρου, ο Joan Mir πέρασε και αυτός μπροστά. 

Στην πορεία, ο Rins προσπαθούσε να ξεφύγει, αλλά η υπόλοιπη τετράδα ήταν μαζί, κάτι που ήταν τόσο καλό όσο και κακό για τον Quartararo, δεδομένου ότι ήταν τέταρτος με την KTM του Binder να πλησιάζει. Ο Γάλλος φρέναρε βαθιά στην πρώτη στροφή του 18ου γύρου, όμως άνοιξε την γραμμή του και ο Binder τον πέρασε στην 2η στροφή. 

Εν τω μεταξύ, ο Miguel Oliveira πέρασε τον Bagnaia και σύντομα ο Luca Marini ακολούθησε. Ο Enea Bastianini πλησίασε στη συνέχεια τον μελλοντικό ομόσταυλό του και ο Pecco άφησε ένα τεράστιο κενό στην 2η στροφή του 22ου γύρου, κάτι που επέτρεψε στον Bastianini να περάσει μπροστά. 


Μπροστά, ο Binder προσπέρασε τον μελλοντικό του ομόσταυλο, Miller, στην δεύτερη στροφή του 23ου γύρου και μετά άρχισε να πλησιάζει τον Martin. Στα μισά του γύρου, στη στροφή 11, ο τελευταίος αγώνας του Miller με την Ducati ολοκληρώθηκε πρόωρα όταν έπεσε, παραχωρώντας ξανά την τέταρτη θέση στον Quartararo.

Ο Rins δεν είχε καταφέρει να ανοίξει την διαφορά όπως θα ήλπιζε, αλλά ήταν ακόμα εννέα δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά, όταν ο Binder πέρασε τον Martin για τη δεύτερη θέση στη στροφή 4 στον προτελευταίο γύρο. Θα έπαιρναν την καρό σημαία με διαφορά 0,396 δευτερολέπτων, καθώς ο Rins έδωσε την τελική νίκη για τη Suzuki στην τρέχουσα θητεία της στα MotoGP, με τον Martin να συμπληρώνει το βάθρο και τον Quartararo εννέα δέκατα πιο πίσω.


Ο Oliveira θα περνούσε τον Mir για την πέμπτη θέση, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2020 να τερματίζει έκτος, μπροστά από τους Marini  και Bastianini. Ο Bagnaia βρέθηκε υπό πίεση από τον ομόσταυλο του Quartararo, Franco Morbidelli, στους τελευταίους γύρους, αλλά κέρδισε τον Ιταλό και έμεινε στην ένατη θέση. Ο Marco Bezzecchi τερμάτισε 11ος, μπροστά από το δίδυμο της Tech3 KTM Factory Racing Raul Fernandez και Remy Gardner, μετά τον Takaaki Nakagami στην 14η θέση και τον Fabio Di Giannantonio να συμπληρώνει τις βαθμολογούμενες θέσεις. 

Επόμενο άρθρο »

Τα βραβεία FIM MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Quartararo: Τα πρώτα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα