• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Τα πρώτα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα
Αλλά ήδη ανυπομονώ για του χρόνου
Νέα 06/11/2022 - 19:58

Ο Fabio Quartararo είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στον αγώνα και πάλεψε και με τους δύο αναβάτες της εργοστασιακής Ducati στην προσπάθειά του να φτάσει στη νίκη, η οποία θα μπορούσε να του είχε εξασφαλίσει τον τίτλο εάν ο Bagnaia έπεφτε πίσω από την 14η θέση.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Jack Miller όσο και ο Marc Marquez έπεσαν μπροστά του, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 δεν κατάφερε να βελτιώσει την αρχική του θέση και τερμάτισε τέταρτος, με τον Francesco Bagnaia να κατακτά το Πρωτάθλημα από την ένατη θέση.

"Δεν μετανιώνω γιατί έδωσα το 100% μου σήμερα και όταν χάνεις τον τίτλο έτσι στο τέλος, πρέπει πάντα να βρίσκεις το θετικό, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή είναι 99% αρνητικό", ανέφερε ο Quartararo. "Το θετικό 1% είναι ότι για τους επόμενους τέσσερις μήνες που πρέπει να περιμένω για τον πρώτο αγώνα, θα έχω ακόμα περισσότερο κίνητρο για να προπονηθώ σκληρά, προετοιμάζοντας τον εαυτό μου καλύτερα και να είμαι έτοιμος να παλέψω πιο σκληρά το 2023".

 

Ο Quartararo εθεάθη αμέσως να συγχαίρει τον αντίπαλο του τίτλου μετά τον αγώνα, με τεράστιους πανηγυρισμούς να ξεσπούν στην πίστα.

Είπε ότι αν και τα πρώτα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα, είναι «μαχητής, νικητής» και ανυπομονεί να ξεκινήσει την προετοιμασία του για την επόμενη σεζόν.

Ο Γάλλος πρόσθεσε: "Εννοώ ότι φυσικά μετά τον αγώνα τα συναισθήματα ήταν έντονα. Είμαι μαχητής, νικητής, θέλω να είμαι στην πρώτη θέση. Οπότε φυσικά τα επόμενα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα".

"Αλλά συμβαίνει, τελείωσε, πρέπει να κλείσουμε το βιβλίο και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο και ξεκινά την Τρίτη. Οπότε ανυπομονώ πολύ να το κάνω".

Μέρος των προβλημάτων του Quartararo κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής προήλθε από προβλήματα ελαστικών, με το ελαστικό να είναι πολύ μαλακό για τις ζεστές συνθήκες.

"Δεν ήταν πρόβλημα πίεσης ελαστικών, ήταν απλώς ένα πρόβλημα βασικά πολύ μαλακής σύνθεσης ελαστικών. Ευτυχώς φέτος είχαμε τουλάχιστον λίγο πιο σκληρή σύνθεση στην αριστερή πλευρά, αλλά φέρνουν ελαστικά που είναι πολύ μαλακά σε αυτή την πίστα και επίσης νομίζω ότι κάθε χρόνο έχει περισσότερη ζέστη σε αυτή την πίστα - σήμερα είχε 26, 27 βαθμούς".

Επόμενο άρθρο »

Ο Bagnaia είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Ένιωθα το βάρος του να επιστρέψω το Πρωτάθλημα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα