• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Ένιωθα το βάρος του να επιστρέψω το Πρωτάθλημα
στην Ducati και στην Ιταλία
Νέα 06/11/2022 - 19:29

Ο Francesco Bagnaia έγινε επίσημα ο δεύτερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP της Ducati και ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε τον τίτλο μετά τον «μέντορα, ηγέτη» Valentino Rossi.

Ο τελευταίος τίτλος του Rossi στα MotoGP ήρθε το 2009 όταν οδηγούσε για τη Yamaha, αλλά ο τερματισμός στην ένατη θέση του Bagnaia στη Valencia ήταν αρκετός για να πετύχει κάτι που ο Rossi δεν είχε την τιμή να πετύχει, το οποίο ήταν να γίνει ο πρώτος Ιταλός που κέρδισε σε ιταλική μοτοσυκλέτα από τότε που ο Giacomo Agostini κατάφερε να το κάνει λίγο περισσότερο από 50 χρόνια πριν.

Ήταν μερικοί σκληροί πρώτοι γύροι που περιελάμβαναν μια επαφή με τον Fabio Quartararo και ένα σπασμένο αεροδυναμικό φτερό που είχε ως αποτέλεσμα ο αναβάτης της Ducati να στερείται αρνητικής άντωσης για μεγάλο μέρος του Grand Prix.

Όμως, παρά το γεγονός ότι είδε αρκετούς αναβάτες να τον προσπερνούν, ο Bagnaia παρέμεινε ήρεμος κάτω από έντονη πίεση για να κερδίσει το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην μεγάλη κατηγορία.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος, οπότε μια μέρα που ήταν ο χειρότερος αγώνας της χρονιάς, του ημερολογίου, είχε μια ιδιαίτερη γεύση", είπε ο Bagnaia. "Όταν πέρασα τη γραμμή του τερματισμού μόλις είδα το ταμπλό των pits που έλεγε ότι ήμουν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, από εκείνη τη στιγμή όλα ήταν πιο ανάλαφρα, πιο ωραία και ήταν απίστευτα. Η συγκίνησή μου είναι απίστευτη αυτή τη στιγμή. Δεν ήταν εύκολο γιατί στον αγώνα με τον Fabio έχασα ένα αεροδυναμικό φτερό και από εκείνη τη στιγμή όλα ήταν ένας εφιάλτης".

"Γύρο με γύρο προσπαθούσα να έχω μια αμυντική γραμμή, αλλά ήταν πολύ, πολύ δύσκολο. Μου φάνηκε αιώνας ο χρόνος για να τελειώσω τον αγώνα, αλλά είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου, τον εαυτό μου και τη δουλειά που κάναμε, η οποία ήταν απίστευτη".

Ενώ έδωσε έναν παγκόσμιο τίτλο στη Ducati, ο Bagnaia δήλωσε επίσης ότι οδηγούσε με το βάρος της Ιταλίας στους ώμους του.

"Ένιωθα αυτό το βάρος στους ώμους μου για να δώσω πίσω αυτόν τον τίτλο σε όλη την ομάδα μου, στον κατασκευαστή, στη Ducati, στην Ιταλία".

"Δεν ήταν εύκολο εκείνη τη στιγμή, αλλά μετά μίλησα με τον Vale και μου είπε "πρέπει να είσαι περήφανος που έχεις αυτή τη δυνατότητα. Δεν μπορούν όλοι να έχουν αυτή τη δυνατότητα".

"Είναι αλήθεια ότιμπορείς να νιώσεις την πίεση και να νιώθεις φόβο, αλλά πρέπει να είσαι περήφανος που το έχεις και να προσπαθείς να το απολαύσεις. Προσπάθησα να το κάνω. Σήμερα δεν λειτούργησε, αλλά ειλικρινά είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ο μέντοράς μας (ο Rossi), ο αρχηγός μας".

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Τα πρώτα 15 λεπτά μετά τον αγώνα ήταν δύσκολα

« Προηγούμενο άρθρο

Θα έχουμε Ελληνικό MotoGP το 2025;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα