• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia για την κριτική που δέχτηκε το 2022
"Ήταν φυσιολογική, την καταλαβαίνω"
Νέα 08/12/2022 - 17:39

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, παραδέχτηκε ότι η κριτική που δέχτηκε τόσο για τα λάθη του στην πίστα όσο και για το περιστατικό με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ίμπιζα ήταν «φυσιολογική», αλλά ότι χωρίς να κάνεις τέτοια λάθη «δεν μπορείς να μεγαλώσεις».

Ο Bagnaia ήταν εντυπωσιακός κατά το δεύτερο μισό της σεζόν, καθώς ανέτρεψε την διαφορά 91 βαθμών έναντι του Fabio Quartararo για να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της Ducati μετά τον Casey Stoner το 2007.

Πέρα από την πτώση στον τελευταίο γύρου του Ιαπωνικού Grand Prix, ο Bagnaia ήταν κοντά στην τελειότητα καθώς πήρε οκτώ βάθρα από τους τελευταίους δέκα αγώνες, συμπεριλαμβανομένων πέντε νικών.

Ο Bagnaia απέδειξε επίσης ότι μπορεί να διαχειριστεί την πίεση, αφού κράτησε τον νέο Enea Bastianini πίσω του στην μάχη για τη νίκη σε πολλές περιπτώσεις.

 

Ωστόσο, το πρώτο μέρος της χρονιάς ήταν μια πλήρης αντίθεση, καθώς ο Bagnaia έκανε αρκετά λάθη που φαινόταν να κατεδαφίζουν τις ελπίδες του για τον τίτλο. Ένα από αυτά περιελάμβανε μια μάχη με τον Bastianini στο Le Mans, όπου έπεσε προσπαθώντας να ακολουθήσει τον αναβάτη της Gresini.

Με τα λάθη ήρθε η έντονη κριτική, την οποία ο Bagnaia θεώρησε «φυσιολογική» αλλά και δίκαιη: "Πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και ο καθένας μπορεί να πει αυτό που πιστεύει. Έτσι, αποδέχτηκα ότι κάποιοι δεν θέλουν να ζητωκραυγάζουν για μένα γιατί προτιμούν έναν άλλο αναβάτη. Καταλαβαίνω".

"Μπορώ επίσης να πω ότι έλεγαν την αλήθεια, γιατί όταν ξεκινάς τη σεζόν με την πίεση της νίκης, πρέπει να δείξεις ότι έχεις αυτή τη δυνατότητα να γίνεις Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχανα πολλούς αγώνες γιατί έπεφτα και έκανα πολλά λάθη.

"Σίγουρα, η αρχή της χρονιάς δεν ήταν μια [εύκολη] κατάσταση γιατί η μοτοσυκλέτα μας δεν δούλευε τόσο καλά και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βελτιωθεί. Αλλά ήδη στο Portimao έκανα ένα μεγάλο λάθος στις ΚΑΤ1, κόντεψα να σπάσω την κλείδα μου και ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Στη συνέχεια στη Jerez κάναμε έναν απίστευτο αγώνα, ήταν το κλειδί για να είμαι ξανά ανταγωνιστικός και μετά στο Le Mans έπεσα ξανά με ηλίθιο τρόπο".

Δεν ήταν όλες οι πτώσεις λάθη του Bagnaia, καθώς ο Ιταλός βγήκε εκτός αγώνα στον πρώτο γύρο στην Καταλονία από λάθος του Nakagami. Αλλά αυτό που ακολούθησε δύο συνεχόμενους μη τερματισμούς στη Βαρκελώνη και στο Sachsenring ήταν ένα παράπτωμα οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ίμπιζα κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος, για το οποίο ο αναβάτης της Ducati ανέλαβε αμέσως την ευθύνη.

Αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, το λάθος του Bagnaia ελάχιστα μείωσε την κριτική που δεχόταν πριν αρχίσει να αλλάζει τα αποτελέσματα στη σεζόν του.


"Είχαμε κακή τύχη στη Βαρκελώνη, αλλά δεν ήταν θέμα κακής τύχης στον αγώνα στο Sachsenring γιατί ήμουν εκεί και προσπάθησα να ακολουθήσω τον Fabio", πρόσθεσε ο Bagnaia. "Δεν χρειαζόταν να προσεγγίσω τον αγώνα με αυτόν τον τρόπο, γιατί ήμουν σίγουρος ότι στο δεύτερο μισό του αγώνα το σκληρό ελαστικό θα ήταν καλύτερα τα πράγματα".

"Μετά από όλα αυτά τα λάθη, είναι φυσιολογικό να δεχόμαστε κάποια κριτική, γι' αυτό το δέχομαι. Δέχομαι επίσης ότι έκανα λάθος το καλοκαίρι στην Ίμπιζα, δέχτηκα τα πάντα. Προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε φορά και μπορεί να συμβούν λάθη, δυστυχώς. Αλλά χωρίς λάθη δεν μπορείς να αναπτυχθείς".

Επόμενο άρθρο »

Jorge Lorenzo: Ένας Marc στο 100% θα είχε πάρει αυτά τα Πρωταθλήματα

« Προηγούμενο άρθρο

Yamaha, δορυφορική ομάδα, Viegas, VR46

Χορηγοί