• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jorge Lorenzo: Ένας Marc στο 100% θα είχε πάρει αυτά τα Πρωταθλήματα
Παραμένει ο καλύτερος αναβάτης στο grid
Νέα 09/12/2022 - 12:13

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι ο Marc Marquez σε πλήρη φόρμα είναι ακόμα ο καλύτερος αναβάτης στα MotoGP και ότι οι τρεις τελευταίοι τίτλοι θα μπορούσαν να είχαν κερδιθεί από τον άνθρωπο της Repsol Honda, εάν ο τραυματισμός δεν τον είχε βγάλει εκτός.


Έχοντας κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα Πρωταθλήματα MotoGP πριν από τη σεζόν του 2020, ο Marquez έμοιαζε με το πρώιμο φαβορί για να διατηρήσει αυτό το σερί πριν το ατύχημα κατά τη διάρκεια του πρώτου Grand Prix στη Jerez.

Από τότε, τα επόμενα δύο χρόνια του Marquez στα MotoGP επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις και δυσκολίες στην εύρεση της φόρμας που είχε μέχρι το 2019.

Ωστόσο, ο Marquez φαινόταν κοντά στα καλύτερά του κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων του 2022 αφού έκανε την ανταγωνιστική του επιστροφή στην Aragon.

 

Κοντά στη νίκη στο Phillip Island, ενώ μια pole position στο Motegi έδειξε επίσης ότι ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για άλλη μια φορά το 2023, ο Marquez δήλωσε ότι επικεντρώνεται στο να γίνει διεκδικητής τίτλου για την επόμενη σεζόν, παρόλο που η Honda φαίνεται να παλεύει για να φτάσει σε επιδόσεις τους αντιπάλους της.

Ένας από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του κατά τη διάρκεια των σεζόν που κέρδισε τίτλους ήταν ο Jorge Lorenzo, ο οποίος πιστεύει ότι ένας υγιής Marquez θα παρέμενε ο πιο δυνατός αναβάτης στο paddock.

Μιλώντας για το ποιος από τους τίτλους των Joan Mir, Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia έχει τη μεγαλύτερη αξία από το 2020, ο Lorenzo δυσκολεύτηκε να βρει μια απάντηση καθώς ο Marquez δεν ήταν εκεί για να παράσχει ένα σημείο αναφοράς.

"Απλώς για μένα δεν υπήρχε ο καλύτερος αναβάτης, ο οποίος είναι ακόμα ο Marc Marquez. Χωρίς αυτόν τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα. Με έναν Marc στο 100% στην πίστα, σίγουρα ένας από αυτούς τους τίτλους δεν θα είχε φτάσει στα χέρια τους".

"Δεν ξέρω αν και τα τρία θα τα είχε κερδίσει ο Marc, ίσως κάποιο να του ξέφευγε... Νομίζω ότι και τα τρία θα μπορούσαν να είχαν κερδιθεί από έναν "σωστό" Marc".

"Νομίζω ότι είναι ακόμα ο καλύτερος, τόσο τεχνικά, σωματικά - καλά, όχι σωματικά αυτή τη στιγμή, λόγω του ατυχούς τραυματισμού του - όσο και ψυχικά. Είναι ο μόνος που δεν φοβάται να πέσει. Αυτό λειτουργεί εναντίον του μερικές φορές, αλλά όταν παίζει υπέρ του, είναι εξαιρετική ποιότητα".

Παρά τα νεότερα ταλέντα που έρχονται και αποτελούν πιθανή πρόκληση για τον Marquez στο μέλλον, για να μην αναφέρουμε την τρέχουσα δομή αναβατών στα MotoGP που είναι σε απίστευτα υψηλό επίπεδο, ο Lorenzo εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Marquez έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τίτλους στο μέλλον.

"Με τους νέους που πιέζουν, χωρίς φόβο και με πολλή φιλοδοξία, σιγά σιγά η διαφορά που θα μπορούσε να έχει ο Marc με τους άλλους προσαρμόζεται", πρόσθεσε ο Lorenzo. "Αλλά είμαι σίγουρος ότι, με τον Marc στο 100% και αν τον βοηθήσει η Honda, σιγά σιγά θα κερδίσει αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα".

Επόμενο άρθρο »

Ezpeleta: Ξεκίνησαν οι επίσημες συζητήσεις για Ελληνικό MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bagnaia για την κριτική που δέχτηκε το 2022

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα