• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Bagnaia και η "κατάρα" του #1
Νέα 22/03/2023 - 18:24

Στις 6 Νοεμβρίου 2022, ο Francesco Bagnaia έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στον τελικό της σεζόν στη Valencia. Μετά από μια απίστευτη ανάκαμψη όπου έκλεισε τη διαφορά 91 βαθμών από τον Fabio Quartararo, ο αστέρας της Ducati Lenovo Team έφερε τον τίτλο πίσω στη Ducati, ακολουθώντας τα βήματα του Casey Stoner, ο οποίος μάγεψε τον κόσμο στο δρόμο του προς το Πρωτάθλημα το 2007.

Παρά τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του Stoner στην αξέχαστη Desmosedici GP7, ο Αυστραλός θρύλος των MotoGP δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη δεύτερη χρονιά του με τον κατασκευαστή με έδρα τη Μπολόνια, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Valentino Rossi το 2008. Τώρα, ο Bagnaia αντιμετωπίζει την πρόκληση να συνεχίσει την επιτυχία της Ducati σε μια σεζόν όπου ο Ιταλός κατασκευαστής έχει οκτώ μοτοσυκλέτες στο grid.


Αλλά η πρόκληση για τον Pecco το 2023 ξεπερνά το κομμάτι του Stoner. O Ιταλός αναβάτης αντιμετωπίζει μια πρόκληση που μόνο λίγοι εκλεκτοί είχαν την τύχη να αντιμετωπίσουν στην εποχή των MotoGP. Πρώτον, κανείς δεν έχει κατακτήσει Πρωτάθλημα έχοντας το #1 στη μοτοσυκλέτα του από τότε που ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Mick Doohan, κέρδισε τον τελευταίο του τίτλο στα 500cc το 1998. Ένα ιδιαίτερο ρεκόρ που έχει διατηρηθεί εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα. 


Μετά τον Doohan μοιάζει σαν να έχει πέσει κάποια κατάρα στο #1. Αναβάτες όπως ο Alex Criville, ο Kenny Roberts Jr, ο Nicky Hayden, ο Casey Stoner και ο Jorge Lorenzo, δεν μπορούσαν να φτάσουν σε 2 διαδοχικά πρωταθλήματα "φορώντας" το πολυπόθητο #1. Άλλοι, όπως ο Valentino Rossi, ο Marc Marquez, ο Joan Mir ή ο Fabio Quartararo, επέλεξαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους εμβληματικούς προσωπικούς τους αριθμούς: #46, #93, #36 και #20, αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι συνδέθηκε έντονα με το #63, ο Bagnaia δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να φορέσει το #1 του Πρωταθλητή και ποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει για αυτό;

Τόσο ο Rossi όσο και ο Marquez θα συνδέονται για πάντα με τους εμβληματικούς αριθμούς τους. Στην πραγματικότητα, τόσο ο Rossi όσο και ο Marquez είναι οι μόνοι δύο αναβάτες που έχουν κερδίσει δύο ή περισσότερους τίτλους στη σειρά στη μεγάλη κατηγορία στην εποχή των MotoGP. Κανείς άλλος δεν το έχει πετύχει, αν και ο Quartararo έφτασε πολύ κοντά την περασμένη σεζόν.

Με ένα τέτοιο ιστορικό, η πρόκληση φαίνεται τρομακτική. Μπορεί ο Bagania να δημιουργήσει ιστορία με το #1 στην GP23 του; Θα ξέρουμε σε 21 Grand Prix. Η πορεία του προς την υπεράσπιση του τίτλου του ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο στο Portimao.

Επόμενο άρθρο »

H Fantic μπαίνει και στην Moto 2!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Izan Guevara χάνει την έναρξη της χρονιάς!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα