• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα, εξελιγμένα ελαστικά Dunlop για Moto2, Moto3
Νέα 23/03/2023 - 14:17

Η Dunlop προετοιμάζεται για άλλη μια συναρπαστική σεζόν δράσης FIM Moto2 και Moto3, με το Πρωτάθλημα να ξεκινά αύριο στο Portimao της Πορτογαλίας. Η Dunlop μπαίνει στο 2023 έτοιμη να ξεκινήσει το 14ο και 12ο έτος αποκλειστικής προμήθειας ελαστικών σε Moto2 και Moto3 αντίστοιχα, προωθώντας την ανάπτυξη με νέες τεχνολογίες σε όλη τη γκάμα ελαστικών.

Η σειρά ελαστικών Moto2 του 2023 περιλαμβάνει τρία μπροστινά και πέντε πίσω ελαστικά, δίνοντας στην Dunlop την ευελιξία να διαμορφώνει την επιλογή ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της πίστας. Οι πίσω επιλογές περιλαμβάνουν τέσσερις διαφορετικές ενώσεις καθώς και μια ασύμμετρη επιλογή που διαθέτει διαφορετικές ενώσεις στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά. Οι αναβάτες επωφελούνται από ένα ασύμμετρο ελαστικό σε πίστες που δουλεύουν πολύ πιο σκληρά τη μία πλευρά του ελαστικού, όπως το Sachsenring και το Montmelo (Βαρκελώνη).

Η ανάπτυξη νέων ελαστικών είναι ένα θέμα που συνεχίζεται και το 2023, καθώς η Dunlop θα αναβαθμίσει ορισμένες από τις προδιαγραφές ανάπτυξής της στη γκάμα αυτή τη σεζόν. Οι βελτιώσεις στην απόδοση των μοτοσυκλετών απαιτούν συνεχείς αναβαθμίσεις: τις δύο τελευταίες σεζόν, έχουν καταρριφθεί 14 ρεκόρ χρόνου στη Moto2, κυρίως λόγω των τεχνολογικών προόδων και των ελαστικών που μπορούν να αποσπάσουν το μέγιστο από την δύναμη των μοτοσυκλετών.

Ο Stephen Bickley, Senior Race Engineer της Dunlop, εξηγεί την επόμενη γενιά ελαστικών Moto2: "Κάθε χρόνο οι μοτοσυκλέτες ζητούν περισσότερα από τα ελαστικά με υψηλότερη ταχύτητα στις στροφές. Αυτή τη σεζόν, ο πάροχος κινητήρων Triumph θα αυξήσει την ισχύ των μοτοσυκλετών, κάτι που θα οδηγήσει σε πιο σφιχτούς αγώνες. Έχουμε αναπτύξει νέα πιο μαλακά ελαστικά με προσέγγιση εστιασμένη στην απόδοση για να προσφέρουμε περισσότερες επιλογές στρατηγικής στις ομάδες".

Φέτος, η Dunlop θα ολοκληρώσει επίσης την κυκλοφορία της νέας γενιάς ελαστικών Moto3, με το νέο μπροστινό μαλακό να κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα στο Portimao για να αντικαταστήσει το μαλακό που χρησιμοποιήθηκε το 2022. Μετά από αυτό, η Dunlop θα παρουσιάσει ένα νέο σκληρό πίσω ελαστικό στα μέσα της σεζόν. Αυτά τα νέα ελαστικά θα ωθήσουν τις επιδόσεις σε μια κατηγορία που μας δίνει μερικούς από τους πιο σφιχτούς και σκληρούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Ο Wim Van Achter, Διευθυντής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Dunlop, υπογραμμίζει πώς η εμπλοκή της Dunlop στις κατηγορίες Moto2 και Moto3 είναι τόσο σημαντική για τη μάρκα: "Ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών, θα ήταν εύκολο να εφησυχαστούμε, αλλά η φιλοσοφία της Dunlop είναι να κυνηγάμε συνεχώς βελτιώσεις στο σε κάθε πρωτάθλημα με το οποίο συνεργαζόμαστε. Η Moto2 και Moto3 αντιπροσωπεύουν μια τεράστια τεχνική πρόκληση καθώς οι μοτοσυκλέτες συνεχίζουν να εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο. Οι ομάδες και οι αναβάτες περιμένουν από εμάς να συμβαδίσουμε με αυτό το επίπεδο ανάπτυξης και είμαστε ενθουσιασμένοι που το 2023 θα είναι άλλη μια χρονιά που θα δει τα προϊόντα μας να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην απόδοση, προωθώντας παράλληλα τους σφιχτούς αγώνες μέσω ποικίλων επιλογών στρατηγικής".

Επόμενο άρθρο »

Portimao και Πορτογαλία

« Προηγούμενο άρθρο

Puig: Τα αποτελέσματα αυτής της σεζόν θα είναι καταλυτικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα