• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Portimao: MotoGP ΕΔ1
Ταχύτερος ο Alex Marquez
Νέα 24/03/2023 - 14:11

Ο νέος αναβάτης της Gresini Ducati, Alex Marquez, ήταν ο ταχύτερος το πρωί της Παρασκευής στο Portimao κατά τη διάρκεια μιας εναρκτήριας περιόδου δοκιμών με μικτές συνθήκες για την κατηγορία των MotoGP.


Η ελαφριά βροχόπτωση στο τέλος της Moto2 επέστρεψε για την έναρξη των ΕΔ1 της μεγάλης κατηγορίας, με τον Franco Morbidelli να είναι ο πρώτος αναβάτης της σεζόν που υπέστη πτώση μετά από ένα highside (με slick) στην 8η στροφή.

Ευτυχώς, η βροχή έφυγε και η πίστα στέγνωσε γρήγορα, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να κατέβουν μέχρι το τέλος. 

Ο Jorge Martin ήταν μπροστά από τους Marc και Alex Marquez καθώς ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο, με τον καλύτερο χρόνο του αναβάτη της Pramac Ducati να είναι κάτω από το επίσημο ρεκόρ γύρου αγώνα.

Η απειλή για περισσότερη βροχή σήμερα το απόγευμα σήμαινε ότι ορισμένοι αναβάτες έβαλαν ένα νέο μαλακό πίσω ελαστικό για τα τελευταία λεπτά - συμπεριλαμβανομένου του Alex Marquez, του Joan Mir, καθώς και των αναβατών της VR46, Luca Marini και Marco Bezzecchi, οι οποίοι πέρασαν στις τέσσερις πρώτες θέσεις. 

Ωστόσο, αναβάτες όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2022, Francesco Bagnaia, ο  Fabio Quartararo και ο Marc Marquez, έμειναν έξω με χρησιμοποιημέα ελαστικά. 


Τελικά ο Alex Marquez ανέβηκε στην κορυφή με 1:38.782, ενώ δέυτερος ήταν ο Joan Mir, με 1:38.827. O Mir απείλησε τον Marquez, έχανε όμως χρόνο στο τελευταίο κομμάτι και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Τρίτος ήταν ο Luca Marini με 1:38.922. 


O Marco Bezzecchi έβαλε και τις 2 Ducati της VR46 στην πεντάδα, κατακτώντας την 4η θέση, ενώ ο Johann Zarco συμπλήρωσε την πεντάδα. 


Ο Maverick Viñales ήταν η κορυφαία Aprilia στην 6η θέση, μπροστά από τους Jorge Martin και Fabio Quartararo. Την δεκάδα έκλεισαν οι Francesco Bagnaia και Marc Marquez.

Επόμενο άρθρο »

Portimao: Moto3 ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 ΕΔ1

Χορηγοί