• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Τί θα κάνει ο Acosta του χρόνου;
Νέα 13/06/2023 - 13:17

Ο Pedro Acosta κέρδισε τον αγώνα της Moto2 στο Mugello την Κυριακή πριν αυξήσει την πίεση στην KTM με μια δήλωσή του.

Παραδέχτηκε ότι, από τις 13 Ιουνίου, είναι συμβατικά σε θέση να ακούει προσφορές από ανταγωνιστές κατασκευαστές σχετικά με μια θέση στην κορυφαία κατηγορία το 2024.


"Είναι αλήθεια", είπε. "Η προτίμησή μου είναι η KTM. Πρέπει να περιμένω την απόφασή τους. Αλλά σκέφτομαι όλες τις επιλογές Το να παραμείνω στη Moto2 δεν είναι η αγαπημένη μου [επιλογή]. Αλλά είμαι ανοιχτός σε όλα".

Η KTM έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θέλει ο Acosta, ο οποίος είναι ακόμα μόλις 19 ετών, να παραμείνει στη Moto2 για έναν ακόμη χρόνο για να αυξήσει την εμπειρία του προτού ενταχθεί μαζί τους στα MotoGP το 2025.

Φαίνεται όμως ότι ο Acosta ελπίζει για μια άμεση μετάβαση στην κορυφαία κατηγορία.

Το πρόβλημα για την KTM είναι ότι οι εργοστασιακές της αναβάτες, Jack Miller και Brad Binder, έχουν συμβόλαια που καλύπτουν και την επόμενη χρονιά.

Ο δορυφορικός αναβάτης, Pol Espargaro, έχει επίσης συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά - έχει χάσει κάθε αγώνα φέτος μέχρι στιγμής λόγω τραυματισμών που υπέστη στο Portimao.

Ο Augusto Fernandez, ο άλλος αναβάτης της GASGAS Tech3, είναι επομένως ο αναβάτης που κινδυνεύει γιατί το συμβόλαιό του λήγει στο τέλος του 2023. Η ΚΤΜ έχει δηλώσει ότι θέλει να τον κρατήσει, αλλά αν ο Acosta αρχίσει να ψάχνει τριγύρω το άλμα στη μεγάλη κατηγορία, πολλά μποορύν να αλλάξουν.

Οι δυνατότητες του Acosta είναι τέτοιες που η KTM δεν θέλει να χάσει ένα μελλοντικό αστέρι από έναν αντίπαλο κατασκευαστή.

Και ο Acosta βέβαια από την πλευρά του, πιστεύει ότι η KTM θα είναι σύντομα η μοτοσυκλέτα που επιθυμούν όλοι στο grid.

"Ίσως, αυτή τη στιγμή, να μην είναι η πιο δυνατή γιατί είδατε στον αγώνα Sprint (στο Mugello) πέντε Ducati στην πρώτη πεντάδα και μετά την KTM του Jack", είπε. "Πρέπει να τους δώσουμε ένα ή δύο χρόνια ακόμα, αλλά μετά θα είναι τόσο δύσκολο να τους νικήσει κανείς".

Επόμενο άρθρο »

Εκτός Γερμανικού Grand Prix οι Rins και Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Ρεκόρ Αγώνα έκανε ο Ντίνος Μαυρόπουλος στην SSP300 στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα