• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Beirer: Ο Acosta πρέπει να μας εμπιστευτεί
Και να ακολουθήσει το σχέδιο που έχουμε για αυτόν
Νέα 14/06/2023 - 12:32

Αφού είδε τον Tony Arbolino να ανοίγει μια διαφορά 25 βαθμών μετά το Le Mans, ο Pedro Acosta έδειξε για άλλη μια φορά γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για αυτόν καθώς κυριάρχησε στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Mugello.

Κατακτώντας την τρίτη του νίκη φέτος, ο Acosta είναι τώρα 20 βαθμούς πίσω από τον Ιταλό, ο οποίος φαίνεται επίσης έτοιμος για μια μετάβαση στα MotoGP την επόμενη χρονιά.

Στην περίπτωση του Arbolino υπάρχει η έντονη φημολογία ότι θα πάρει τη θέση του Fabio Di Giannantonio στη Gresini, ωστόσο το μέλλον του Acosta παραμένει ασαφές.


Με σύμβαση με την KTM, η Acosta είναι πιο πιθανό να εξασφαλίσει μια αλλαγή με την αυστριακή μάρκα, αν και άλλοι κατασκευαστές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Ισπανό.

Υπάρχει μόνο μία θέση μέσα στην ΚΤΜ στην οποία θα μπορούσε να μετακομίσει ο Acosta και είναι αυτή του Augusto Fernandez στην GASGAS Tech 3, αλλά με την KTM εντυπωσιασμένη από τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto2, η προτιμώμενη επιλογή του Pit Beirer για τον Acosta είναι η παραμονή στη μεσαία κατηγορία.

"Φαίνεται ότι έχουμε μια κατάσταση που έρχεται, φυσικά, και ότι είναι ένας πολύ εξαιρετικός αναβάτης", ξεκίνησε ο Pit Beirer. "Το αίτημα ή η επιθυμία μου είναι να μείνει για άλλη μια σεζόν στη Moto2. Ξέρω ότι δεν έχει πολύ κίνητρο να το κάνει αυτό, αλλά είναι επίσης πολύ νέος".


"Εννοώ ότι αν κοιτάξετε τι έκανε ο Dani Pedrosa στα 37 του στη Jerez και δείτε την ηλικία του Pedro, έχει ακόμα πολύ χρόνο, δεν βιάζεται να μετακομίσει στα MotoGP".

Εάν ο Acosta δεν πραγματοποιήσει την επιθυμία του να ανέβει στα MotoGP με την KTM, άλλοι όπως η Ducati, η Honda, η Aprilia και η Yamaha θα μπορούσαν να γίνουν πιο "πιεστικοί".

Αλλά ο Beirer δήλωσε επίσης ότι ο Acosta πρέπει να εμπιστευτεί το σχέδιο που έχει η KTM για αυτόν, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται.

"Πιστεύω ότι πρέπει να εμπιστευτεί εμάς, όλους τους ειδικούς που έχουμε στην ομάδα και την οικογένεια, για να κάνουμε ένα υπέροχο σχέδιο για το μέλλον του. Ο Aki Ajo ασχολείται έντονα, μιλάμε σε καθημερινή βάση και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μια λύση".

"Έχουμε επίσης 4 φανταστικούς αναβάτες στη σύνθεσή μας (στα MotoGP), οπότε είναι ένα είδος προβλήματος πολυτελείας για εμάς, αλλά δεν είναι η πιο εύκολη κατάσταση γιατί έχουμε τέσσερις αναβάτες που αγαπάμε, οπότε θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον".

Επόμενο άρθρο »

Marc Marquez: Μερικοί άνθρωποι μας βλέπουν σαν ήρωες

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Βασίλης Παντελεάκης σπάει τα ρεκόρ στην SSP!

Χορηγοί