• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Βασίλης Παντελεάκης σπάει τα ρεκόρ στην SSP!
Νέα 14/06/2023 - 11:24

Το Σαββατοκύριακο 10-11 Ιουνίου, ο Βασίλης Παντελεάκης βρέθηκε στην πίστα των Σερρών για να αγωνιστεί στο Bαλκανικό και το Eλληνικό πρωτάθλημα, που διεξάγονται παράλληλα, πάνω στη σέλα μιας Honda CBR 600 RR. Τη μοτοσυκλέτα την οδηγούσε ουσιαστικά για πρώτη φορά, αν δεν λάβουμε υπόψη μας ότι είχε μια πρώτη επαφή μαζί της στην πίστα των Μεγάρων, για να στρώσει τον κινητήρα από την επισκευή που είχε γίνει για λόγους συντήρησης.
Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα παραχωρήθηκε από την Honda Καρακώστας και είναι αυτή που οδηγούσε ο Πρωταθλητής της κατηγορίας SSP (Supersport) πριν δύο χρόνια, Δημήτρης Καρακώστας, χωρίς καμία απολύτως αλλαγή και με τις ίδιες ρυθμίσεις του Καρακώστα.

Ο αγώνας αυτός για τον Βασίλη ήταν δοκιμαστικού χαρακτήρα μιας και δεν είχε πρότερη εμπειρία με μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Έτσι, λοιπόν, μαζί με την ομάδα "Honda Καρακώστας" και κάτω από τις οδηγίες και τις συμβουλές των Γιώργου και Δημήτρη Καρακώστα, ο Βασίλης Παντελεάκης μπήκε στην πίστα των Σερρών την Πέμπτη στον αγώνα Σπριντ με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Βασίλης απέδειξε από τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τους δύο αγώνες που ακολούθησαν, ότι δικαίως βρίσκεται να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGp με απώτερο στόχο να φτάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Κατάφερε να προσαρμοστεί με τη μοτοσυκλέτα σε απίστευτα μικρό διάστημα και πήρε την pole position στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά με χρόνο 1:20.074. Το Σάββατο στον πρώτο αγώνα, όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει άνετα, αλλά διέλυσε και το ρεκόρ ταχύτερου γύρου που ανήκε στον εφτά φορές πρωταθλητή Ιταλίας Massimo Roccoli (1:19.763) και είχε σημειωθεί το 2016. Το νέο ρεκόρ του Βασίλη ήταν 1:19.555! Την Κυριακή, αν και με κάποια προβλήματα στο στήσιμο της μοτοςυκλέτας, κατάφερε επίσης να κερδίσει με αρκετά μεγάλη διαφορά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΗΣ – Οδηγός Honda Καρακώστας

"Ήταν μια καινούργια εμπειρία για εμένα δεν είχα ξανατρέξει ποτέ σε αγώνα χωρίς να ‘χω κάνει αρκετές δοκιμές πριν με τη μοτοσυκλέτα μου. Ίσως αυτό με έκανε να πεισμώσω και να συγκεντρωθώ περισσότερο. Με βοήθησε πάρα πολύ το γεγονός ότι ήμουν με έμπειρη ομάδα και είχα τον Γιώργο και τον Δημήτρη Καρακώστα να με συμβουλεύουν. Μια στιγμή που θα ήθελα να κρατήσω είναι τα ειλικρινή συγχαρητήρια και η θερμή αγκαλιά του Πρωταθλητή Αλεξάνδρου Παπαγεωργίου που αγωνιστήκαμε μαζί. Επόμενο ραντεβούστην πίστα του Portimao της Πορτογαλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JuniorGP στις 2 Ιουλίου."

Επόμενο άρθρο »

Beirer: Ο Acosta πρέπει να μας εμπιστευτεί

« Προηγούμενο άρθρο

Απίστευτοι χρόνοι για τον Γιάννη Περιστερά στην SSP300 στις Σέρρες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα