• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Martin: Συγκινητική η σημερινή νίκη
Μετά από ένα δύσκολο 2022
Νέα 18/06/2023 - 00:07

O Jorge Martin είχε κερδίσει στην Αυστρία στην παρθενική του σεζόν στα MotoGP το 2021 και αναμενόταν να συνεχίσει στην ίδια πορεία το 2022 με την ομάδα της Pramac Ducati.


Ο Μartin όμως σημείωσε μόλις τέσσερα βάθρα το 2022 και η Ducati επέλεξε να προάγει στην εργοστασιακή ομάδα τον Enea Bastianini, ο οποίος κέρδισε τέσσερα Grand Prix στην ενός έτους Desmosedici του με την ομάδα της Gresini.

Έχοντας κερδίσει δύο αγώνες Sprint ήδη το 2023, συμπεριλαμβανομένου του Σαββάτου στη Γερμανία, ο Martin πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε Grand Prix από το 2021 την Κυριακή, αφού κέρδισε τoν Bagnaia σε μια συναρπαστική μονομαχία για μόλις 0,064 δευτερόλεπτα.

"Ήταν φανταστικό, ήταν τόσο συγκηνιτική η νίκη σήμερα γιατί δυσκολεύτηκα πολύ την περασμένη σεζόν για να είμαι ανταγωνιστικός", είπε. "Ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Επέστρεψα αυτή τη σεζόν και ήμουν δυνατός σχεδόν παντού και ήμουν στο βάθρο πολλές φορές, αλλά μου έλειπε εκείνη η νίκη της Κυριακής".

"Σήμερα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ο Pecco βελτιώθηκε πολύ. Έκανε ένα εκπληκτικό βήμα από χθες. Το είδα ήδη στο ζέσταμα. Κοίταζα τα δεδομένα, βελτίωσε αρκετά τον δεύτερο τομέα".

"Προσπάθησα να κάνω το ίδιο με χθες, προσπάθησα να ανοίξω μια μικρή διαφορά, αλλά είδα ότι πίεζα πάρα πολύ το πίσω ελαστικό. Ήταν καλύτερα απλά να με πιάσει και να δούμε τι θα γίνει στο τέλος".

"Όταν με προσπέρασε, άλλαξα λίγο τη στρατηγική. Προσπάθησα να αντεπιτεθώ κατευθείαν. Δεν ήταν εύκολο, πίεζε πολύ, δεν ήταν εύκολο να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου".

 

Η αποφασιστική προσπέραση του Martin ήρθε στον 24ο γύρο, όταν προσπέρασε τον Bagnaia στη 12η στροφή, κάτι που λέει ότι δεν θα ήταν δυνατό το 2022.

"Ο κινητήρας γενικά λειτουργεί καλύτερα παντού", είπε σχετικά με τις βελτιώσεις που έκανε η Ducati με τη μοτοσυκλέτα του 2023. "Το πιο σημαντικό πράγμα που έκαναν ήταν η σύνδεση του γκαζιού. Το ένιωσα αμέσως".

"Πέρυσι ζοριζόμουν πολύ για να ελέγξω το σπινάρισμα, με το πίσω κράτημα. Σίγουρα, για έναν γύρο είχα αυτό το νέο κράτημα ελαστικού, αλλά μόλις το ελαστικό φθειρόταν ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ".

"Εκεί που το ένιωθα περισσότερο ήταν στο φρενάρισμα. Το ένιωθα πολύ. Την περασμένη σεζόν ίσως ο κινητήρας να πίεζε [στις στροφές], αλλά κάτι άλλαξε και νιώθω ότι μπορώ να φρενάρω δυνατά".

"Την περασμένη σεζόν θα ήταν αδύνατο να προσπεράσω τον Pecco στο φρενάρισμα, ή οποιονδήποτε. Σήμερα ήμουν δυνατός. Έτσι, νομίζω ότι το φρενάρισμα είναι το σημείο όπου βελτιώθηκα περισσότερο από πέρυσι".

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 07 Sachsenring 2023 podcast

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Μου άρεσε πολύ ο αγώνας σήμερα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα