• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Στον Marquez αξίζουν συγχαρητήρια
Για αυτό που κάνει
Νέα 19/06/2023 - 10:47

Ο Marc Marquez αποσύρθηκε από το Γερμανικό Grand Prix της Κυριακής αφού υπέστη την πέμπτη πτώση του Σαββατοκύριακου στο ζέσταμα.

Η πτώση του προκάλεσε ένα μικρό κάταγμα στον αντίχειρά του και, αν και κρίθηκε ικανός να αγωνιστεί από την ιατρική ομάδα του MotoGP, ο Ισπανός επέλεξε να απέχει, όντας εκνευρισμένος σε υπερβολικό βαθμό με την όλη κατάσταση.

Ο Marquez έχασε τρεις γύρους λόγω τραυματισμού μετά από μια πτώση στην Πορτογαλία και δεν έχει δει ακόμη καρό σημαία σε Grand Prix, ενώ το καλύτερο του αποτέλεσμα παραμένει ένα βάθρο στον αγώνα Sprint της Πορτογαλίας.

Όταν ρωτήθηκε για τον Marquez, ο Quartararo είπε: "Είναι δύσκολο για αυτόν γιατί μπορώ να καταλάβω απόλυτα ότι από το 2020 με τον τραυματισμό… αν και έχει ανέβει στο βάθρο από τότε, φυσικά".

"Αλλά, για μένα, είναι ο καλύτερος. Δεν έχω λόγια για αυτόν. Δίνει το 100% του όλη την ώρα. Ποιος πέφτει πέντε φορές μόνο και μόνο για να προσπαθήσει να είναι καλύτερος, για να προσπαθήσει να είναι στην κορυφή;".

"Είναι ψυχικά ένας από τους πιο δυνατούς εδώ και έφτασε μια στιγμή που τραυματίζεσαι. Έσπασε τον αντίχειρά του την Κυριακή το πρωί, οπότε μπορώ να καταλάβω ότι πιέζει τον εαυτό του στο μέγιστο. Είναι περίεργο να το λέω αυτό, αλλά του αξίζουν  συγχαρητήρια για αυτό που κάνει".

Ο Quartararo έχει υπομείνει παρόμοιες δυσκολίες με τη Yamaha το 2023, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 να σημειώνει μόνο ένα βάθρο μέχρι στιγμής φέτος.


Ως εκ τούτου, λέει ότι μπορεί να "κατανοήσει" την κατάσταση του Marquez και πιστεύει ότι και οι υπόλοιποι στο paddock το καταλαβαίνουν επίσης.


"Η Honda στρίβει λίγο καλύτερα από εμάς, αλλά στο φρενάρισμα είμαστε λίγο καλύτεροι από αυτούς. Λοιπόν, αυτό (το ότι φρενάρουμε καλύτερα) μπορεί να βοηθήσει λίγο με την αποφυγή των πτώσεων. Αλλά είσαι στο όριο όλη την ώρα, και ειδικά εδώ δεν μπορούσα να δείξω τις δυνατότητές μου".

"Από την αρχή της χρονιάς περνάμε δύσκολες στιγμές και μπορώ να καταλάβω τον Marc 100%, και νομίζω ότι όλοι εδώ μπορούν να το καταλάβουν".

Ο Quartararo δυσκολεύτηκε να φτάσει στη 13η θέση στο γερμανικό GP την Κυριακή έχοντας στοιχηματίσει σε ένα μαλακό πίσω ελαστικό, ενώ όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες (εκτός από τον Aleix Espargaro) διάλεξαν το μεσαίο.


"Για να είμαι ειλικρινής, όταν είδα τη θέση που βρισκόμασταν (στις κατατακτήριες), ήθελα να δοκιμάσω το μαλακό ελαστικό", είπε για τον αγώνα του την Κυριακή.

"Εντελώς λάθος γιατί από τον πρώτο γύρο βασικά, χρειαζόμουν λίγο περισσότερο κράτημα για τους πρώτους γύρους και στην πραγματικότητα δεν είχα περισσότερο κράτημα".

"Το ελαστικό είχε μεγάλη φθορά. Λάθος απόφαση με τα ελαστικά, αλλά το να τερματίσουμε 10οι ή 13οι δεν έχει μεγάλη διαφορά. Με το μεσαίο θα ήμασταν 10οι, αλλά όχι πιο μπροστά".

Επόμενο άρθρο »

Θα συμμετάσχει ο Dani Pedrosa στον αγώνα του Misano

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGPWORLD PADDOCK 07 Sachsenring 2023 podcast

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα