• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νεοσύστατη MBP θα κυκλοφορήσει την C352LS Cruiser στην Ευρώπη
Νέα 12/01/2024 - 19:32

Η φιλική προς τους αρχάριους cruiser μοτοσυκλέτα έχει δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 350κ.εκ..

Ο Κινεζικός όμιλος μοτοσυκλετών Qianjiang είναι ένα όνομα που έχουμε δει σε πρωτοσέλιδα πολλές φορές. Η εταιρεία φαίνεται να έχει μια ατελείωτη προσφορά πόρων όσον αφορά την παραγωγή νέων μοτοσυκλετών, αν και οι περισσότερες αφορούν τη μικρή κατηγορία. Η QJ έχει μάρκες όπως οι QJ Motor, Benelli, Keeway και MBP υπό την ομπρέλα της και κατέχει ένα σημαντικό κομμάτι της Κινεζικής βιομηχανίας μοτοσυκλέτας.

Τα τελευταία χρόνια η QJ επεκτείνεται στην παγκόσμια αγορά και είναι ένας ισχυρός κατασκευαστής, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μοντέλα φιλικά προς τους αρχάριους. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα της έρχεται με τη μορφή μιας cruiser μεσαίου κυβισμού που ονομάζεται C352LS με την επωνυμία MBP ή Moto Bologna Passione. Αν και το όνομά της μπορεί να ακούγεται πολύ κωδικοποιημένο, η C352LS παίρνει τη μορφή μίας κομψής, ρετρό-μοντέρνας cruiser με στιλιστικά στοιχεία δανεισμένα από εταιρείες όπως η Indian και η Harley-Davidson.

Εξωτερικά, είναι μία χαμηλή cruiser με ψηλό τιμόνι και χειριστήρια προς τα εμπρός. Το καλοσχεδιασμένο πλαίσιο και ο οριζόντιος οβάλ προβολέας δημιουργούν εικόνες της Harley Sportster S και της Indian Scout παραλείποντας το μέγεθος το οποίο είναι μικρότερο. Πράγματι, όταν τη δούμε από κάποιες γωνίες, η MBP C352LS φαίνεται λίγο αδύνατη, με πολύ χώρο ανάμεσα στο πλαίσιο, τον κινητήρα και την εξάτμιση.

Οι επιδόσεις, της C352LS προέρχονται από έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και όχι από τον V-twin κινητήρα όπως τα μεγαλύτερα αδέρφια της, τις C1002V και C650V. Ένας πιο συμπαγής (και φθηνότερος) κινητήρας με 349.5 κ.εκ. παρέχει ισχύ 32,6 ίππων στις 8.000 σ.α.λ. και 26 Nm ροπής. Η MBP ανακοινώνει τελική ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα. Δεδομένων των προδιαγραφών απόδοσης, είναι προφανές ότι αυτή η μοτοσυκλέτα προορίζεται να εξυπηρετήσει αρχάριους αναβάτες, με το χαμηλό της βάρος των 170 κιλών (προφανώς ένα βάρος χωρίς υγρά) που την καθιστά περαιτέρω εύχρηστη σε νέους αναβάτες. Δεδομένης και της χωρητικότητας καυσίμου των 14 λίτρων, το βάρος με υγρά θα είναι περίπου 184 κιλά.

Η C352LS υποστηρίζεται από ένα υποτυπώδες πλαίσιο από χάλυβα διπλής βάσης. Η ανάρτηση αποτελείται από ένα ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι χωρίς δυνατότητα ρύθμισης και ένα ζευγάρι αμορτισέρ στο πίσω μέρος. Είναι ενδιαφέρον ότι η MBP μειώνει τις αναλογίες της μοτοσυκλέτας, καθώς έχει τροχό 16 ιντσών μπροστά και 15 ιντσών πίσω. Αυτά τα μέγεθη τροχών θα πρέπει να αποτελούν πρόκληση για τους αναβάτες να βρουν ελαστικά όταν έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσουν.

Προς το παρόν, η MBP δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις συγκεκριμένες αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμη η C352LS, καθώς και την τιμολόγησή της. Ωστόσο, δεδομένου ότι η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε στην EICMA, μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται για Ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Επιπλέον, οι προδιαγραφές της υποδηλώνουν ότι προορίζεται να είναι μία cruiser συμβατή με A2 για νέους αναβάτες που ανεβαίνουν στην κατηγορία τους.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP: Marini-Rossi κερδίζουν τα 100χλμ των Πρωταθλητών

« Προηγούμενο άρθρο

Marini: «Έχουμε τη δύναμη να επιστρέψουμε πολύ σύντομα»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα